Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου Pralina Experience, Χριστίνας Μιχαήλ και θα φτιάξεις ένα μοιρασιάρικο πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους σου τους φίλους. Αν το θες έτοιμο στο πιάτο, να παρακαλάς τότε να είναι ακόμη διαθέσιμο στα πιάτα ημέρας του βραβευμένου πρωτευουσιάνικου εστιατορίου.
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
100γρ φιλέτο από κυπριακό φρέσκο τόνο, κομμένο σε λεπτά φιλετάκια
100γρ καθαρισμένο καρπούζι σε κύβους 1Χ1εκ
1 κουταλάκι κάππαρη Σικελίας ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας
4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Δέρμα από λάιμ
½ κουταλάκι μαυροκούκι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι / πιπέρι
Ντρέσινγκ καρπουζιού και σόγιας
75ml χυμό λάιμ
75ml χυμό καρπούζι
40ml σόγια
30ml ηλιανθέλαιο
15γρ ζάχαρη
30ml Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρπούζι μαζί με 100γρ από το ντρέσινγκ και το κρατάμε για περίπου 2 ώρες (πιο γρήγορη διαδικασία σε σακούλι για vacuum)
Βάζουμε σε ένα πιάτο κυκλικά τα φιλετάκια τόνου.
Αλατίζουμε το ψάρι μας.
Αρτύζουμε τον τόνο με μαυροκούκι και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το καρπούζι μας και την κάππαρη.
Βάζουμε τα φύλλα δυόσμου και βγάζουμε δέρμα από το λάιμ στο πιάτο μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Στο τέλος, πριν σερβίρουμε βάζουμε περιμετρικά το ντρέσινγκ με το καρπούζι. Ρίχνουμε σπαστό πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Χαράς ευαγγέλια για όλους τους πρωτευουσιάνους, λάτρεις των εκλεκτών steaks και όχι μόνο, εφόσον το αγαπημένο steak house της Λεμεσού, το The Porterhouse & Co,
Άγνωστοι οι λόγοι, λόγω της λιτής δημοσίευσης, που ο γνωστός σεφ και κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, αποχωρεί και από τα τρία του εστιατόρια.
Φαντασία, γεύση, ισορροπία και επιλογές για εσένα, όλους σου τους φίλους και φυσικά την απαιτητική σου φαμίλια, μικρούς και μεγάλους. Το δοκιμάσαμε και εμείς, μεγάλη
Το meeting που συγκαλέστηκε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, στο οποίο εκτελώ χρέη διευθυντή, είχε ως θέμα το καινούριο εστιατόριο του Ομίλου που αναμένεται να
Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, έναν τόπο-μνημείο για τους διακόσιους κομμουνιστές αγωνιστές που εκτελέστηκαν εκεί το 1944 από τους