Άπαιχτη, καλοκαιρινή συνταγή με κυπριακό τονάκι και καρπούζι από την ταλαντούχα chef Χριστίνα Μιχαήλ

Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου Pralina Experience, Χριστίνας Μιχαήλ και θα φτιάξεις ένα μοιρασιάρικο πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους σου τους φίλους. Αν το θες έτοιμο στο πιάτο, να παρακαλάς τότε να είναι ακόμη διαθέσιμο στα πιάτα ημέρας του βραβευμένου πρωτευουσιάνικου εστιατορίου.

ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

100γρ φιλέτο από κυπριακό φρέσκο τόνο, κομμένο σε λεπτά φιλετάκια 

100γρ καθαρισμένο καρπούζι σε κύβους 1Χ1εκ

1 κουταλάκι κάππαρη Σικελίας ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας

4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου

Δέρμα από λάιμ

½ κουταλάκι μαυροκούκι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι / πιπέρι

Ντρέσινγκ καρπουζιού και σόγιας

75ml χυμό λάιμ  

75ml χυμό καρπούζι

40ml σόγια 

30ml ηλιανθέλαιο 

15γρ ζάχαρη 

30ml Ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρπούζι μαζί με 100γρ από το ντρέσινγκ και το κρατάμε για περίπου 2 ώρες  (πιο γρήγορη διαδικασία σε σακούλι για vacuum)

Βάζουμε σε ένα πιάτο κυκλικά τα φιλετάκια τόνου.

Αλατίζουμε το ψάρι μας.

Αρτύζουμε τον τόνο με μαυροκούκι και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το καρπούζι μας και την κάππαρη.

Βάζουμε τα φύλλα δυόσμου και βγάζουμε δέρμα από το λάιμ στο πιάτο μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Στο τέλος, πριν σερβίρουμε βάζουμε περιμετρικά το ντρέσινγκ με το καρπούζι. Ρίχνουμε σπαστό πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts