Το Ristorante Locatelli στο AMARA κλείνει 5 χρόνια παρουσίας στην Κυπριακή γαστρονομική σκηνή με μια μοναδική διήμερη γιορτή! Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, η ψυχή της Κύπρου θα συναντήσει την τέχνη της Ιταλίας, σε ένα μοναδικό πάντρεμα γεύσεων, τεχνικών και υλικών.
Ο Chef de Cuisine Dario Sutera, εμπνευσμένος από τα ηλιολουσμένα τοπία της Κύπρου, έχει επιμεληθεί – υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli – ένα ευρηματικό μενού, φόρο τιμής στο νησί που επηρέασε το γαστρονομικό του όραμα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το «Made in Cyprus» διήμερο, στα παιχνιδιάρικα, αλλά εκλεπτυσμένα πιάτα του σεφ θα ενσωματωθούν τοπικά υλικά όπως το κολοκάσι, το κυπριακό λουκάνικο και φυσικά το χαλλούμι, και θα… παρερμηνευθούν με τη χρήση Ιταλικών τεχνικών.
Κάθε πιάτο θα συνδυάζεται με εξαιρετικά κυπριακά κρασιά από το The Anama Concept. Αυτό το «boutique» οινοποιείο, γνωστό για τα τολμηρά και γευστικά κρασιά του, υπόσχεται να συνδέσει τους επισκέπτες με τις ρίζες της οινοποιητικής κληρονομιάς της Κύπρου, αλλά και να αναδείξει αριστοτεχνικά τις γεύσεις κάθε πιάτου.
Μοντέρνο, κομψό και γεμάτο γεύσεις και ιστορία. Αυτό θα είναι το διήμερο “Made in Cyprus” του Ristorante Locatelli. Σημειώστε το στην ατζέντα σας, ώστε να καταφέρετε να παρευρεθείτε στην πιο… νόστιμη γαστρονομική σύγκρουση της χρονιάς! Chef Dario Sutera και AMARA Hotel, σας ευχαριστούμε για την ένωση που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε ανάγκη!
Για κρατήσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 2544 2222 ή στο restaurants-booking@
AMARA | ΑΜΑΘΟΥΣ 95, ΑΓΙΟΣ ΤΥΧΩΝΑΣ |4533, ΛΕΜΕΣΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ
WEB: www.amarahotel.com | IG: www.instagram.com/amarahotelcy
ARTICLE IN ENGLISH
Italy Meets Cyprus
26h & 27th September 2024
We are thrilled to announce an exclusive two-day culinary event, “Made in Cyprus,” at Ristorante Locatelli on 26th & 27th September. This event celebrates the rich flavours of Cyprus, blending local ingredients with Italian culinary artistry. In partnership with The Anama Concept, winner of the prestigious Top 100 Premium Wine & Spirits Brand of the World award, this event promises a journey of taste like no other. The Anama Concept’s exquisite collection, carefully handpicked, offers mysterious and enchanting flavours that will elevate your dining experience to an unforgettable journey of taste and discovery.
The Concept
Our Chef de cuisine Dario Sutera under the guidance of Michelin starred chef Giorgio Locatelli masterfully designed a menu that celebrates the soul of Cyprus, using the island’s freshest local ingredients and infusing them with an irresistible Italian flair. Each dish is a love letter to the island’s rich bounty, elevated by the delicate balance of Mediterranean flavours and bold Italian creativity. This extraordinary culinary journey is further enhanced by our exclusive collaboration with The Anama Concept, whose handpicked selection of wines, including the legendary Commandaria, the world’s oldest wine, steeped in over 5,500 years of history promise to make this experience truly unforgettable.
The menu offers a range of imaginative dishes that perfectly balance tradition and innovation. From the delicate balance of halloumi, watermelon, and confit cherry tomatoes, to the decadent kolokasi gnocchi, each course is designed to transport guests on a sensory journey. With dishes like grilled seabass fillet and lamb cutlets marinated in Commandaria, every bite is a tribute to the island’s finest ingredients.
A Taste Of History
The Anama Concepts wines, deeply rooted in the history of Cyprus, perfectly complement this menu. The legend of Commandaria, once known as Cyprus Nama, speaks to a wine tradition that spans millennia. Revered by royalty and once sought by conquerors, this ancient wine adds a touch of Cyprus’s regal past to our contemporary feast.
This extraordinary event is a celebration of culture, tradition, and innovation. Don’t miss the opportunity to experience this unique fusion of Italian flair and Cypriot heritage.
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που