Ανεπανάληπτη οινογαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin chef Kazuyuki Tanaka στο Cap St Georges Hotel & Resort (Review in Greek & English)

Η “πρεσβεία” των Μισελενάτων σεφ στο νησί, το απαστράπτων εστιατόριο Sky 7 εντός του υπερπολυτελούς Cap St Georges Hotel & Resort φιλοξενεί στις 30 και 31 Μαΐου τον κορυφαίο σεφ και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin chef Kazuyuki Tanaka.

Ένας κορυφαίος σεφ και συνάμα ο  ιδιοκτήτης του εστιατορίου Racine στο Reims, στην καρδιά της Καμπανίας,  τον οποίο είχαμε τη χαρά να  γνωρίσουμε από κοντά και να συνομιλήσουμε μαζί του, αποκομίζοντας πολλά και ενδιαφέροντα για τη γαστρονομία, γενικά, αλλά και μια πανέμορφη οινογαστρονομική εμπειρία, ευρισκόμενοι στη συνέχεια σε ένα από τα τραπέζια του φαντασμαγορικού Sky 7.

Η Ιαπωνία και η Γαλλία συναντήθηκαν με ένα αξιοθαύμαστο τρόπο σε κάθε ένα από τα πέντε πιάτα του Degustation μενού, με κάθε στάδιο να συναρπάζει τον ουρανίσκο με την ισορροπία των γεύσεων, τις οποίες δημιουργεί με ένα μοναδικό blend από βότανα και καρυκεύματα που πραγματικά πρώτη φορά έχουν αγγίξει τον ουρανίσκο μας.

 Εμφανέστατη η προσοχή του στα χαμηλοθερμιδικά πιάτα, μα και το παιχνίδι με τις υφές στην ίδια μπουκιά. Άριστες οξύτητες και αλατότητα σε κάθε στοιχείο του πιάτου και ορθό στήσιμο πρωτεϊνών, σος, condiment και λοιπών γαρνιτούρων, έτσι ώστε παίρνοντας μια κουταλιά να προσλαμβάνεις όλο το γευστικό σύνολο.

Εξαιρετικές οι επιλογές παντρέματος κάθε σταδίου φαγητού με εκλεκτούς οίνους από όλη την υφήλιο, με πρώτο το Γαλλικό Muscadet Serve et Maine-La Grande Reserve Des Moulins, να συνταιριάζεται απόλυτα με το ονειρικό amuse-bouche, την ταρτελέτα καρότου, με πουρέ καρότου και διακριτική κρέμα αντζούγιας.

Η συνέχεια δόθηκε με σολομό κονφί, που έγινε ένα στο στόμα με τραγανό μπρόκολο,  πράσινα φασολάκια και κρεμώδη στοιχεία σερβιρισμένα μπροστά στο τραπέζι μας, στο πιάτο του καθενός μας από τον ίδιο τον σεφ, παντρεμένα με το πληθωρικό σε αρώματα, ιταλικό οίνο Verdiccio, Dei Castelli Di Jesi, Classico, ‘Querciantica’, Velenosi, Marches.

Η ελαφρώς μαριναρισμένη γαρίδα Gambero Rosso, με ψημένα γογγύλια, κτύπησε το απόλυτο άριστα ειδικά όταν συνάντησε στο στόμα το αργεντίνικο Torrontes Bodega Norton, Mendoza, ενώ το ίδιο έχω να δηλώσω και για το αριστοτεχνικά ψημένο κονφί λαβράκι με παραλλαγές σπαραγγιού και χαβιάρι sturia που αποθεώθηκε με το γαλλικό Domaine Henri Bourgeois, Sancerre ‘Les Baronnes’, Loire.

Τελευταία πράξη το άριστα ψημένο, ψητό αρνί, με μανιτάρια κανθαρέλλες, λευκό κρασί και κρεμώδες σπανάκι που παντρεύτηκε με το εξαίρετο κυπριακό Mourvedre (Argyrides Winery, Mourvedre, Limassol) συντελώντας ένα από τους καλύτερους οινογαστρονομικούς συνδυασμούς της βραδιάς.

Όσο για το γλυκό, έχω να δηλώσω ότι είναι ένα από τα αρτιότερα επιδόρπια πιάτου που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια και δεν ήταν άλλο από ένα συνονθύλευμα από ποσέ βύσσινα σε κόκκινο κρασί, που ένωσαν τη γλύκα τους με την λεπτεπίλεπτη οξύτητα από το σορμπέ λεμόνι και τα αρώματα από φρέσκο θυμάρι. Το γλυκόπιοτο πορτογαλικό port W&J Graham’s, 10 years Old Tawny Port, Douro Valley, Portugal έκλεισε με τον πιο μαγικό τρόπο την υπέροχη βραδιά μας.

Ένα τεράστιο εύγε στη διεύθυνση του ξενοδοχείου για την άριστη αυτή γαστρονομική “γιορτή”, την οποία θεσμοθέτησε με απόλυτη επιτυχία από τα γεννοφάσκια του ξενοδοχείου. Ένα ακόμη μπράβο στην ομάδα εξυπηρέτησης που με επαγγελματισμό και φιλική διάθεση πέτυχαν να προσφέρουν σε όσους κατάφεραν να κρατήσουν μια από τις πολυπόθητες θέσεις, μια μοναδική εμπειρία υψηλής εστίασης που θα τη θυμούνται για πάντα.

REVIEW IN ENGLISH

Here is the English translation of the review:

Unparalleled wine and gastronomy experience with 2 Michelin star chef Kazuyuki Tanaka at Cap St Georges Hotel & Resort

The “embassy” of Michelin-starred chefs on the island, the dazzling Sky 7 restaurant located within the ultra-luxurious Cap St Georges Hotel & Resort, hosted on May 30 and 31 the renowned and 2 Michelin star-awarded chef Kazuyuki Tanaka.

A top-tier chef and also the owner of the restaurant Racine in Reims, at the heart of Champagne, whom we had the pleasure of meeting in person and speaking with—gaining many insights about gastronomy in general, as well as enjoying a beautiful wine and gastronomy experience—while seated at one of the spectacular tables of Sky 7.

Japan and France met in an admirable way in each of the five courses of the Degustation menu, with each stage thrilling the palate through its balance of flavors, created with a unique blend of herbs and spices—flavors that our taste buds encountered for the very first time. 

His focus on low-calorie dishes was obvious, as was the clever play with textures within each bite. Excellent acidity and salinity in every element of the dish, with the protein, sauce, condiments, and garnishes arranged so that one spoonful offered the complete flavor profile.

The wine pairings were exceptional, with carefully selected wines from around the world. The French Muscadet Serve et Maine-La Grande Reserve Des Moulins perfectly complemented the dreamy amuse-bouche: a carrot tartlet with carrot purée and a subtle anchovy cream.

The experience continued with confit salmon that melted in the mouth, paired with crunchy broccoli, green beans, and creamy elements, served tableside by the chef himself. This was paired beautifully with the aromatic Italian wine Verdiccio, Dei Castelli Di Jesi, Classico, ‘Querciantica’, Velenosi, Marches.

The lightly marinated Gambero Rosso shrimp with roasted turnip was perfectly executed—especially when enjoyed alongside the Argentinian Torrontes Bodega Norton, Mendoza. The same praise goes for the expertly cooked confit seabass with variations of asparagus and sturia caviar, elevated by the French Domaine Henri Bourgeois, Sancerre ‘Les Baronnes’, Loire.

The final savory act was an excellently roasted lamb rack with chanterelle mushrooms, white wine, and creamy spinach, harmoniously paired with the outstanding Cypriot Mourvedre (Argyrides Winery, Limassol)—creating one of the best wine-pairing moments of the evening.

As for the dessert, it was one of the most refined sweet dishes I’ve tasted in recent years: a medley of poached cherries in red wine, united with the delicate acidity of lemon thyme sorbet and the fragrance of fresh thyme. The sweet Portuguese W&J Graham’s, 10 Years Old Tawny Port, Douro Valley brought our wonderful evening to a magical close.

A huge congratulations to the hotel management for organizing this superb gastronomic “celebration,” which they have successfully established as a tradition since the very beginning of the hotel’s journey. Another round of applause goes to the service team, whose professionalism and friendly approach provided everyone lucky enough to secure one of the coveted seats with a fine dining experience they will remember forever. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λατρεμένη Nikkei κουζίνα στο βραβευμένο Nikkei του NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα…Κάθε χρόνο και πιο ψηλά (In Greek & English)

Η ερώτηση “τι ξεχωριστό θέλετε να γευτούμε απόψε” βρίσκει αβίαστα απάντηση, κάθε φορά που βρίσκομαι στην Αγία Νάπα, το αγαπημένο, και του κοινού, εστιατόριο Nikkei στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort.  Αν

Ο βραβευμένος ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, στον διαγωνισμό San Pellegrino, Αντώνης Αβούρη, για δυο μοναδικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort (In Greek & English)

Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο