
Βρήκαμε για εσάς μια συνταγή για τα πιο νόστιμα cookies που έχετε φάει ποτέ. Αν επιχειρήσετε να τα φτιάξετε, σας το εγγυόμαστε δεν θα θέλετε να αγοράσετε ξανά cookies από αλλού. Η ακόλουθη συνταγή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται από εσάς να καταβάλετε πολύ χρόνο και ιδιαίτερη προσπάθεια.
ΥΛΙΚΑ
170 g. ανάλατο βούτυρο
Ένα ποτήρι (200 g.) καστανή ζάχαρη
¼ του ποτηριού (50 g.) κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό + άλλο 1 κρόκο αυγού (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
5 ml. άρωμα βανίλιας
1 ποτήρι και ¾ του ποτηριού αλεύρι όλων των χρήσεων
Ένα κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι chocolate chips (κομματάκια σοκολάτας)
ΜΕΘΟΔΟΣ
Αρχικά πρέπει να βάλετε το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να αφρίζει. Για να αποφύγετε να κάψετε το βούτυρο πρέπει να ανακατεύετε διαρκώς και να αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά αν βράσει πολύ. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα και να πάρει αρώματα ξηρών καρπών (nutty flavor). Μόλις το βούτυρο αρχίσει να γίνεται καστανό, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Αποσύρετε το βούτυρο από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρύο, καστανό βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη. Ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέστε το αυγό, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και την μαγειρική σόδα. Προσθέστε το μισό μείγμα από τα στεγνά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά, μέχρι να μην φαίνονται κόκκοι από αλεύρι. Σιγά-σιγά προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι. Αν το μείγμα γίνει υπερβολικά στεγνό, τότε μην προσθέσετε άλλο αλεύρι. Μετά προσθέστε και τα chocolate chips και ανακατέψτε τα μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι την επόμενη μέρα.
Για να τα ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα σκουπ παγωτού δημιουργήστε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις στο ταψί με απόσταση περίπου 5 εκατοστόμετρα μεταξύ τους. Όταν προθερμανθεί ο φούρνος σας, ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκριές τους και το κέντρο να φαίνεται μαλακό.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταβροχθίσετε!
Δείτε και τα αποτελέσματα της ομάδας του Fine&Dine η οποία παρασκεύασε τα chocolate chip cookies στις πιο κάτω φωτογραφίες:



Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David

Στον Ουρανό ανεβαίνεις, όχι για έναν λόγο, μα για πολλούς. Πρώτα απ’ όλα γιατί η θέα από τον 5ο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχειακού καταλύματος της
