
Η αγαπημένη των μεζεκλήδων ταβέρνα της Λάρνακας, μα και η παλιά καραβάνα στον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας, ακούει στο όνομα Ζήνων. Σταθερή αξία, με πρόσημο την κυπριακή φιλοξενία, τους σπιτικούς μεζέδες που σε γυρνάνε χρόνια πολλά πίσω, αλλά και την παραδοσιακή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εμβόλιμα προικισμένη με ρετρό φωτογραφίες, αντικείμενα, μηχανές και παλιές μοτοσικλέτες, με ένα αυτοκίνητο Beattle εντός του ταβερνείου, να κλέβει την παράσταση.
Η παρέα των πέντε μας, πάντως, χρεώθηκε ένα από τα όμορφα τραπέζια κοντά το γραφικό τζάκι του μαγαζιού και με ένα νεύμα στα πραγματικά φιλόξενα άτομα της εξυπηρέτησης, δίνουμε το σύνθημα για τον λουκούλλειο μεζέ της ταβέρνας Ζήνων.
Κρασάκι Syrah, κυπριακό, βελούδινο και καλόπιοτο στα ποτήρια μας και λέμε το πρώτο κριτσανιστό “ναι” στο ζεστό καρβέλι ψωμί, αλλά και στη φρεσκοκομμένη σαλάτα, το ταχίνι, το δροσερό τζατζίκι, την εξαίρετη μελιτζανοσαλάτα και το ντιπ παντζαριού.
Σαλιγκάρια μεγάλα στο προσκήνιο με λαδόξιδο, μαμαδίστικα κεφτεδάκια που δεν ξεχνιούνται, λουκάνικο πρώτο πράμα με κυπριακό σχίνο και πικάντικος παστουρμάς που με μια στάλα λεμονάκι απογειώνεται στο στόμα και συνεχίζουμε με βραστό χαλούμι στον ορό του που δεν θα αντέξει και πολύ στην πιατελίστα του.
Η μουσική, ελληνική και ταξιδιάρικη, μα έχε στα υπόψη σου ότι αν πας παρασκευοσάββατα, οι καλοφωνάρηδες μουσικοί θα ανεβάσουν εσένα και την παρέα σου στο τσακίρ κέφι. Το μανιτάρι θα φτάσει κοντά σου γεμιστό με τυράκι, τα φαλάφελ θα κερδίσουν πολλούς πόντους με τα υπέροχα μπαχάρια και το τηγάνισμά τους, όπως υπέροχα και ζουμερά, θα ‘ναι και τα προικισμένα με Κουμανδαρία κοτοπουλένια συκωτάκια.
Οι άρχοντες του μαγαζιού, ο Μιχάλης και ο Στέλιος θα περάσουν και από το δικό σου τραπέζι για να ΄ναι σίγουροι ότι όλα πάνε καλά, αλλά και για να σου ανοίξουν πιότερο την όρεξη με λατρεμένο σουφλέ κοτόπουλου, εξαρτησιογόνα τσιπς πούλλας με κόλιανδρο και λεμονάκι, κρασάτα πανσετάκια, αλλά και κοτόπουλο μπούτι σουβλάκι, που είναι ομολογώ ένα πιάτο βραβευμένο.
Κάνε μια παύση, χαλάρωσε ζώνες και τιράντες, γιατί το επερχόμενο χοιρινό σουβλάκι και οι σεφταλιές είναι για πολύ μερακλήδες και απαιτητικούς, ενώ το ίδιο έχω να σου πω και για τα χοιρινά φτανά, το κοτόπουλο σχάρας και φυσικά για τα κρασάτα πανσετάκια.
Ένα καφέ κυπριακό με καϊμάκι για το τέλος, πρέπει να τον πιεις, μαζί με ορθά σιροπιαστή και αρωματική πορτοκαλόπιτα, συνοδευμένα όλα με άφθονα, κομμένα και περιποιημένα φρούτα εποχής.
Άμα πάρεις και τον λογαριασμό στο χέρι, εκεί να δεις χαρές που και πάλι έζησες στο maximum μια φορτωμένη με γαστρονομική Κύπρο, εμπειρία, χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Μακεδονίας 8, Λάρνακα, 6030
70 002450
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,