
Κρίταμο και πάλι Κρίταμο. Κι αν ρωτάς γιατί, έχω να σου πω ότι στο Στροβολιώτικο μεζεδοτεχνείο, τα πάντα είναι φτιαγμένα με μαστοριά, αγάπη για τις καλές πρώτες ύλες, μα πάνω απ’ όλα φρεσκοκαμωμένα. Πάρε για παράδειγμα τον προκαθορισμένο μεζέ που επιλέξαμε κι εμείς το βραδάκι ψες κι είχε όλα τα καλά, για όλη την παρέα ανεξαιρέτως.
Σαλατούλα με κόκκινες, ζουμερές ντομάτες, φέτα και μαύρη ελιά, ταχίνι με δίχρωμο σουσάμι, που είναι ομολογώ από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει και τζατζίκι με άφθονο δυόσμο, για να τα απολαύσεις όλα με ζεστό καρβελάκι ψωμί και ελληνικές πιτούλες.
Κρασάκι ελληνικό, σε άριστη θερμοκρασία στα ποτήρια μας και πίνουμε στην υγειά μας, μαζί με σχαροψημένο χαλούμι και λουκάνικο για βράβευση, κολοκύθι τηγανητό με κριτσανιστή τεμπούρα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και μανιτάρι στο τηγάνι, που είναι συνάμα τραγανό και ζουμερό.
Μην αγνοήσεις τα χόρτα εποχής που σμίγουν στο κατσαρολάκι με άφθονο αυγό, αλλά και μην καθυστερήσεις να αρπάξεις το μερτικό σου από τις σπιτικές ραβιόλες χαλουμιού, σεβιρισμένες στον ζωμό τους.
Στην τρίτη πράξη του μεζέ, ανάμενε κι εσύ να παραλάβεις μια πανδαισία σχάρας, που δε θα ξέρεις από που θα ξεκινήσεις και που θα τελειώσεις, μα κάνε σίγουρα αρχή με τα χοιρινά, από καλό κρέας χοιρινά σουβλάκια και οπωσδήποτε από τις λουκούλλειες, αρωματικές σιεφταλιές που μας έχουν πραγματικά εντυπωσιάσει.
Άψογα τηγανισμένες οι ριγανάτες, λεπτοκομμένες πατάτες, συνόδευσαν όπως πρέπει, το άριστα ψημένο, βοδινό συκώτι, το ζουμερό μπούτι κοτόπουλο και τα αρνίσια, τρυφερά παϊδάκια, που σπάνια πλέον συναντάμε στις μέρες μας να συμπεριλαμβάνονται στους προκαθορισμένους μεζέδες.
Η φήμη της νεοαφιχθείσας στο μενού, γαλατόπιτας (εκτός μεζέ) της καταξιωμένης σεφ του Κρίταμου, Αργυρώς Παπαδόπουλου, δεν μας επέτρεπε να την αναβάλουμε ούτε καν για την επόμενή μας επίσκεψη. Μια παραδοσιακή, γλυκιά με μέτρο, εκτέλεση της λατρεμένης γλυκοαλχημείας, που η σεφ επέλεξε να παντρέψει αριστοτεχνικά, με παγωτό από πλούσιο χαρμάνι καφέ και φιλέ αμυγδάλου.
Εύγε πολλά και για την παρουσίαση όλων ανεξαιρέτως των πιάτων, την πέρα για πέρα, δίκαιη τιμολόγηση αλλά και για τα ευγενέστατα, έμπειρα παιδιά της εξυπηρέτησης, που κάνουν με το χαμόγελό τους, πιο χαρούμενη τη βραδιά σου στο κατάμεστο Κρίταμο.
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 5, Στρόβολος, Λευκωσία
22497539
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,