Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα πιάτα του βραβευμένου Pinolo και έχουμε να σου πούμε μόνο τα “γευστικότερα” σχόλια

Η συνταγή επιτυχίας του βραβευμένου ιταλικού εστιατορίου της πρωτεύουσας, έχει ως βασικό της συστατικό, την αγάπη για την κουζίνα. Τελεία και παύλα! Κι όταν αγαπάς την κουζίνα, διαλέγεις μόνο την αφρόκρεμα των υλικών, κάνεις παιχνίδι με τα δικά σου χειροποίητα ζυμαρικά, σάλτσες και ζωμούς και ρίχνεις τέλος άφθονες νότες δημιουργικής πνοής πάνω σε όλα τα όμορφα, τα αληθινά και αυθεντικά καλούδια που έχεις σχεδιάσει στην κουζίνα σου.

Αυτά πήγαμε κι εμείς να δοκιμάσουμε και να γευτούμε, με μια όμορφη παρέα, σε ένα όμορφο στρωμένο τραπέζι, βαλμένο στο πανέμορφα διακοσμημένο εστιατόριο, παρακολουθώντας μέσα από τους γυάλινους τοίχους την μπριγάδα των σεφ να συνεργάζεται και να εργάζεται με περισσή οργάνωση και μεθοδικότητα για να προετοιμάσει τα δικά μας πιάτα κι όλα αυτά των υπόλοιπων παρεών που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το εστιατόριο.

By the glass λευκό, ροζέ και ερυθρό κρασάκι, κάποιοι, δροσιστικό και αιθέριο κοκτέιλ για άλλους και νικάμε την πείνα μας με φρυγανισμένη φοκάτσια, αφρώδη βοτανικό βούτυρο και μαγική στο στόμα σαλάτα Burrata με ντοματίνια, ψητή κολοκύθα, σχαροψημένες πιπεριές Φλωρίνης  και κρουτόνια φοκάτσιας.

Must have κι η ομόλογή της, πολυαγαπημένη όλης της παρέας, Formaggio e Pere με συνονθύλευμα από μικρά φυλλώδη λαχανικά, διακριτικά πικάντικο αβοκάντο, αχλάδι κονφί, τσιπς αχλαδιού, απογειωμένα όλα με ζεστό κατσικίσιo τυρί και ένα θεϊκό φουρνιστό μπισκότο με φιλέ αμυγδάλου που κάθε φορά μετατρέπεται σε Μήλο της Έριδος.

Οι φανατικοί λάτρεις του Vitello tonnato, έχουν πλέον την ευκαιρία να δοκιμάσουν και την παραλλαγή του κλασικού ιταλικού ορεκτικού, με την ομάδα των σεφ του Pinolo να αντικαθιστά το μοσχάρι με φρέσκα φιλετάκια τόνου (Tonno Tonnato) γαρνίροντάς τα με λεμονάτη, κρεμώδη σάλτσα από τόνο, αντζούγια, αλλά και δροσερή ψιλοκομμένη σαλάτα με ντομάτα, βασιλικό και πινόλια.

Ο παλιός καλός κινηματογράφος, θα ενθουσιάσει άπαντες τους σινεφίλ οι οποίοι έχουν την ευκαιρία πλέον να παρακολουθούν άνευ ήχου στη μεγάλη οθόνη που έχει στηθεί, από ρομαντικές κομεντί, μέχρι μαυρόασπρες ταινίες, δημιουργώντας ένα σκηνικό που πραγματικά σε ταξιδεύει ασυναίσθητα και χωροχρονικά.

Οι pizzaiolo εισέπραξαν κι αυτοί με τη σειρά τους την ιδιαίτερα υψηλή μας βαθμολογία για την προικισμένη με τραγανή, λεπτόφυλλη ζύμη, αλλά και για την παρθενογένεση της νεοαφιχθείσας Pesto con Mortadella e Pistacchi, πίτσας τους, που ευλογήθηκε με άξια ειδικής βράβευσης σάλτσα ντομάτας, ζουμερά ντοματίνια, πεστό βασιλικού, ποιοτική μορταδέλα και φιστίκια Αιγίνης.

Οι φανατικοί της παρέας με το live cooking του Spaghetti al Tartufo, τελειωμένου μέσα σε κεφάλι παρμεζάνας 24μηνης παλαίωσης  με ραγού μανιταριών και φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα, δεν άντεξαν ούτε αυτή τη φορά στον πειρασμό, ενώ δεν άντεξε διόλου στο πιάτο μας η ολοκαίνουρια στην κάρτα του εστιατορίου, Calamarata all’ Aglio, δομημένη με al dente ζυμαρικά τύπου καλαμαράτα, σοτέ καλαμάρι και διακριτικό σκορδάκι, με το τσίλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τις νότες λεμονιού να βάζουν τις ύστατες γευστικές πινελιές στο θαλασσινό πιάτο.

Θαλασσινό και το επόμενο πιάτο που για εμένα έχει καταχωρηθεί αμέσως στη λίστα με τα 3 top πιάτα του μενού, το Tonno Grigliato, που δεν είναι άλλο από ένα υπέροχα ψημένο, τόσο όσο στη σχάρα, φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου, αγγιγμένο με ελαιόλαδο και μαϊντανό, που θα ‘ρθει κρυμμένο κάτω από ένα πράσινο πέπλο από τραγανή μικρόφυλλη ρόκα, πιπεριές και αγκινάρες σχάρας.

Ύστατο χαίρε στην ιταλική, γευστικότατη κουζίνα του Pinolo και στο θρυλικό, όσο και το όνομά του, πιάτο Cotoletta alla Milanese των 600g, που αντιστοιχεί σε μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, κλεισμένη σε κρούστα από φρυγανιά πάνκο, που ήρθε παρέα με σάλτσα από βούτυρο και κάππαρη, ντοματίνια, φασκόμηλο και δεντρολίβανο και αλάθητα τηγανισμένες, κυδωνάτες πατάτες.

Εμείς πάντως από το Pinolo, δε φεύγουμε ποτέ χωρίς να δοκιμάσουμε το αέρινο, φρεσκοφτιαγμένο καθημερινά τιραμισού του, μα αυτή τη φορά προσθέσαμε στις επιδόρπιες παραγγελιές μας και τον καινούριο, γλυκοαλχημιστικό πειρασμό που καλείται Panna Cotta al Pistacchio και δροσίζεται υπέροχα με φρεσκότατες, ζουμερές φράουλες και μούρα, με την πραγματικά υπέροχη και υποδειγματική ομάδα εξυπηρέτησης, να τη μουσκεύει μπροστά σου με σιρόπι από τσάι κόκκινων φρούτων.

Άλλο φυσικά να στα λέω, να στα εξιστορώ και να στα περιγράφω κι άλλο να τα βιώνεις. Μια επίσκεψη όμως θα σε πείσει για του λόγου το αληθές.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ,  Κτίριο Σεβέρη 9, Λευκωσία, 1065

22 57075

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Holy cow. Με ανανεωμένη κάρτα γαστροδημιουργιών που θα πάθεις με αυτές εθισμό

Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και