Εμπειρία μεγατόνων στο The Grill Room. Τα steaks, στο απόγειό τους

Είναι κάποιες γαστρονομικές εξορμήσεις για φαγητό, που την επόμενη μέρα, συνειρμικά έχεις ως πρώτη λέξη αναφοράς, την “εμπειρία”. Και αν θες να στο κάνω πιο λιανά, είναι αυτό το χαμόγελο που μένει στα χείλη σου, σαν διηγείσαι σε φίλους και γνωστούς το πώς πέρασες. Η ζεστασιά που εισέπραξες από τους ανθρώπους του, η ποιότητα στο φαγητό και στα υλικά του, το ψήσιμο, η οινική κουλτούρα, η καθαριότητα, ο περιβάλλοντας χώρος, η τιμολογιακή προσέγγιση… κι όλα τα άλλα που μαζί, ολιστικά, δημιουργούν αυτό που όλοι επιζητούμε, επισκεπτόμενοι ένα εστιατόριο.

Μια τέτοια, ολοκληρωμένη, οινογαστρονομική εμπειρία, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά στη βεράντα του πολυβραβευμένου The Grill Room, στο Amathus Beach Hotel Limassol, που “ναι” δικαιωματικά, ανήκει στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού. Το τραπέζι μας, με φόντο τη θάλασσα και τους οργιαστικούς, καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου, αλλά και τον εμβληματικό, πλέον, πύργο Amathus Residences και μπαίνουμε αμέσως στο προκείμενο με λατρεμένο amuse bouche, που δεν ήταν άλλο από ένα ταρτάκι με βοδινό ταρτάρ, αλλά και ένα ζεστό καρβελάκι ψωμί, συνοδευόμενο με σπιτικά βούτυρα.

Η βραβευμένη οινοχόος Alissa Tossoudis, απέδειξε για ακόμη μια φορά, τη δεινή της ικανότητα να παντρεύει φαγητό και οίνον ή και κοκτέιλ, προτείνοντάς μας τα αιθέρια Spicy Parfum και το μη αλκοολούχο For your eyes only, που πραγματικά δικαίωσαν στο έπακρον τις προσδοκίες μας.

Τα τραγανά τάκος με απίστευτα τρυφερές λωρίδες βοδινού, σάλτσα αμαρίλο, πίκλα αγγουριού και αβοκάντο, δεν επιτρέπεται να μην φτάσουν και στο δικό σου τραπέζι, ενώ αν θες να βιώσεις από πρώτο χέρι την ιεροτελεστία προετοιμασίας του αυθεντικού βοδινού ταρτάρ, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Ο πολύπειρος διευθυντής του εστιατορίου Κρίτωνας Μιχαήλ, θα αναβιώσει μπροστά σου την όλη μαγεία προετοιμασίας του ταρτάρ, αναμειγνύοντας πάνω στο τροχήλατο τρόλεϊ του, όλα τα υλικά, τα μπαχάρια και τα βότανα, για να επέλθει το τέλειο αποτέλεσμα.

Στο οινοπότηρο, διέπρεψαν από κορυφαία Riesling, μέχρι εκλεκτά Chardonnay, πριν προχωρήσουμε στο παλαιωμένο, ελληνικό ερυθρό Cabernet Sauvignon, τον ιδανικό εταίρο για το μοναδικά, μοναδικό, Black Angus Burger και την τριλογία αμερικανικής προέλευσης, κρεατικών, που ψήθηκαν στον εξειδικευμένο ξυλόφουρνο Josper. Ribeye, strip loin και T bone, κονταροχτυπήθηκαν γευστικά μεταξύ τους επί της γαστρονομικής μας τράπεζας, με νικητές και τις τρεις κοπές, συνοδευόμενες από λαχανικά σχάρας, πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα και εξαίρετες τηγανιτές πατάτες.

Το Muscat de Beaumes de Venice, ο γλυκόπιοτος οίνος που δεν ξεχνιέται με τίποτα, έκλεισε οινικά τη βραδιά, παρέα με φουρνιστό cheesecake με κόκκινα μούρα και παγωτό καραμέλα, αλλά και τραγανό Mille-feuille, στρωμένο με κρέμα βανίλιας, καραμέλας και βανιλάτο, εκ Μαδαγασκάρης gelato.

Amathus Beach Hotel Limassol

Λεωφόρος Αμαθούντος, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός

25832000

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts