
Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου (Cyprus Chef’s Association) στα πλαίσια των 30 χρόνων ίδρυσης του, διοργάνωσε την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία. Το δείπνο τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Πέτρος Γαβριήλ μίλησε για την πορεία και την εξέλιξη του Συνδέσμου μέχρι σήμερα και ευχαρίστησε θερμά όλους τους σεφ που υπηρετούν πιστά την επισιτιστική βιομηχανία της χώρας μας, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στο πολυδιάστατο έργο του Συνδέσμου.
Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε ότι ο κύριος στόχος του Συνδέσμου παραμένει ο ίδιος από την πρώτη μέρα. Η προώθηση και αναβάθμιση της γαστρονομικής τέχνης στην Κύπρο και στο εξωτερικό, η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και η προαγωγή στην επαγγελματική αριστεία των μελών του.
Στον δικό του χαιρετισμό ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής εξήρε το έργο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου σε ότι αφορά την γαστρονομία και τόνισε πως το υφυπουργείο ήταν και παραμένει σταθερά στο πλευρό του συνδέσμου.
Το μενού της βραδιάς επιμελήθηκε μαζί με την ομάδα του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σ.Α.Κ. και Executive Chef της εταιρίας Louis Hotels κ. Κυριάκος Σωτηρίου με την ομάδα του, οι οποίοι κατέπληξαν τους καλεσμένους με τις υπέροχες γεύσεις τους.
Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ.Κώστας Κουμής, η βουλευτής Φωτεινή Τσιρίδου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Ευρώπης – World chefs Γιώργος Δαμιανού, Προέδροι και Γενικοί Διευθυντές άλλων συναφών συνδέσμων, χορηγοί, φίλοι και μέλη του συνδέσμου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://cypruschefsassociation.com/ & facebook.com/CyprusChefs
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την