Επιτρέπεται να πρότεινα 5 λεπτο καθημερινό briefing και να με χλεύασε ο….

Στις δύο τελευταίες μου εργασίες, στη μια ως captain και στην άλλη ως manager εστιατορίου, καθιερώσαμε το briefing. Μια πεντάλεπτη έως δεκάλεπτη συνάντηση του προσωπικού της σάλας και του bar, κατά την οποία ενημερώνονται όλοι από τον manager για τις επερχόμενες κρατήσεις από 19.30 και μετά, τις ιδιαιτερότητες κάποιων πελατών π.χ μας ζητήθηκε από συγκεκριμένο τραπέζι όσο το δυνατό λιγότερη ενόχληση λόγω του ότι θα ήταν επαγγελματικό δείπνο, αναφορά πιθανών αλλεργιών, χειρισμός τραπεζιού με surprise birthday cake, διόρθωση/αναφορά κάποιων λαθών που κάναμε το μεσημέρι ή το προηγούμενο βράδυ, κάμποσα Μπράβο για την προσπάθειά τους κτλ.
 
Με το που πήρα τη θέση του manager στο τελευταίο εστιατόριο, ενημέρωσα το προσωπικό για την εν λόγω ρουτίνα κι αυτό μαζεύτηκε μπροστά από το bar στις 19.00 για να συζητήσουμε. Εκείνη την ώρα μπήκε και ο ιδιοκτήτης – μέχρι πρότινος ΚΑΙ manager του εστιατορίου – ο οποίος μόλις μάς είδε ήρθε κι αυτός και στάθηκε στον κύκλο. Η γλώσσα του σώματός του όμως, αλλά και του προσώπου του, δυστυχώς υποδήλωναν υποτίμηση και χλευασμό.
 
Δεν διαψεύστηκα. Μόλις τελειώσαμε με πλησίασε γελώντας και μου είπε σε άπταιστη κυπριακή διάλεκτο: 
– Τούτα ούλλα εν μουσκουρούθκια. Τούτοι για να γίνουν σωστοί σερβιτόροι θέλουν φωνή τζιαι απειλή. Πώς τους είπες ότι ήταν καλοί το μεσημέρι, τι εκέρδισες; Άππωσες τους, έκαμες τους φοινιτζιά τζιαι αύριο δε θα σε φοούνται. 
 
(Μετάφραση: Όλα αυτά είναι χαζομάρες. Οι σερβιτόροι για να βελτιωθούν θέλουν φωνές και απειλές. Τι κέρδισες όταν τους είπες ότι τα πήγαν καλά το μεσημέρι; Τους έκανες να “ψηλώσουν 10 πόντους” και δε θα σε φοβούνται.
 
Δεν χρειάζεται και πολλά για να καταλάβει κάποιος με ποιο έχει να κάνει. Την επόμενη μέρα έδωσα την παραίτησή μου με προειδοποίηση 1 μήνα κι αυτός μου είπε δεν χρειάζεται να περιμένω ένα μήνα και καλό είναι να φύγω από την επόμενη μέρα.  Κι έφυγα. Δώρο μου έκανε. 
 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Holy cow. Με ανανεωμένη κάρτα γαστροδημιουργιών που θα πάθεις με αυτές εθισμό

Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και