
La cucina italiana non esiste. Το νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία μετά από σοβαρή έρευνα του καθηγητή Ιστορίας Τροφίμων και προέδρου του τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα, Αλμπέρτο Γκράντι και του Ντανιέλε Σοφιάτι, συμπαρουσιαστή του στο podcast «DOI – Denominazione di Origine Inventata, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο σαματά, όσο κανένα άλλο βιβλίο.
Ουσιαστικά, οι υπογράφοντες το βιβλίο, υποστηρίζουν ότι πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για την ιταλική κουζίνα – πίτσα, σάλτσα ντομάτας, καρμπονάρα, ζυμαρικά, cotoletta a la milanese … – δεν είναι πιάτα που αποτελούσαν παραδοσιακά υλικά και συνταγές της Ιταλίας.
Υποστηρίζουν δε, ότι πολλά από αυτά έχουν φτάσει στη χώρα μαζί με τους μετανάστες, Ιταλούς και όχι μόνο, οι οποίοι ερχόμενοι πίσω στην Ιταλία, έφερναν και τις συνταγές του τόπου που έμεναν. Στο βιβλίο επίσης αναφέρεται συχνά ότι οι Ιταλοί σεφ ήταν και είναι εξαίρετοι και δημιουργικοί για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Γιατί απλά δεν ήταν δέσμιοι των παραδοσιακών συνταγών της χώρας τους και έτσι ήταν υποχρεωμένοι να φτιάξουν από την αρχή, πιάτα χωρίς δεσμεύσεις και φραγμούς. Τα πλείστα που γνωρίζουμε για την ιταλική κουζίνα, υποστηρίζουν οι συγγραφείς, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επιτυχημένο marketing των τελευταίων 50 χρόνων. Κάτι που καταρρίπτει τους μύθους για την αυθεντικότητα της ιταλικής κουζίνας.
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.