
Τα λουλούδια στα παρτέρια της ολάνθιστα, χρώματα πολλά και ταιριαστά, τα εσπεριδοειδή στην καταπράσινη αυλή “όνειρο”, στο απώγειο της ανθοφορίας τους κι εμείς εκεί να τα απολαμβάνουμε, μαζί μ’ όλους τους άλλους που προνόησαν – και το τονίζω – να κάνουν κράτηση πολλές μέρες πριν.
Λατρεμένο το τραπέζι μας στη γωνία του ευήλιου νέου τμήματος του πολυβραβευμένου εστιατόριου επί της οδού Ευγενίας και Αντωνίου Θεόδοτου, με όμορφα πλάνα από το ζωηρό περιμετρικό πράσινο, αλλά περισσότερο από το ολοζώντανο bar. Ένα bar που έχει πλέον μετατραπεί σε Μήλον της Έριδος, τόσο ως χώρος εστίασης, όσο και ως η απόλυτη έδρα για δροσιστικά και αρωματικά κοκτέιλς.
Η νέα λίστα κρασιών του καταχωρισμένου πλέον στον παγκόσμιο οινικό οδηγό Star Wine List ( Δομημένη από τη Maria Massoura DipWSET και τον Θωμά Μπέκα) είναι από μόνη της σημαντικός λόγος για να επισκεφτούν οι απανταχού οινόφιλοι το εστιατόριο. Μια εύκολη και λειτουργική σε πλοήγηση οινοκάρτα που έχει χωριστεί σε αφρώδη, λευκά, ροζέ, κόκκινα και επιδόρπια κρασιά, τα οποία καλύπτουν τον κυπριακό αμπελώνα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, ενώ μεγάλο μέρος της λίστας τιμά τον ελληνικό αμπελώνα λόγω και του ελληνικού DNA της κουζίνας της Μπέμπας.
Στη λίστα λάμπουν διά της παρουσίας τους διεθνή κρασιά από τις πιο γνωστές ποικιλίες και οινικές περιοχές, με αρκετά κρασιά να προέρχονται από το Bordeaux, ενώ παράλληλα ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κι άλλα εκλεκτά Spirits, με μοναδικές επιλογές από σκωτσέζικα, γιαπωνέζικα και ιρλανδέζικα whiskies, αλλά και μια γκάμα από επώνυμα ρούμια, τζιν, τεκίλες, μπράντι και μεσκάλ.
Οι επιλογές πιάτων ημέρας, αλλά και οι άριστα εκτελεσμένες προτάσεις της βασικής κάρτας φαγητών του βραβευμένου σεφ Βαρνάβα Ηλία, άνοιξαν διάπλατα την όρεξή μας μόνο και μόνο με την ανάγνωσή τους, εκκινώντας με αλάθητη σε γεύση σαλάτα από καρπάτσιο μεστωμένης και σαρκώδους ντομάτας, ποικιλίας μαρμάντα, νοτισμένης απλά και μόνο με ιδιαίτερα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, άριστης ποιότητας ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
Η σομελιέ του εστιατορίου ανέλαβε, με όπλα της την εμπειρία της, την αγάπη της για την οινογαστρονομία και το σύστημα σερβιρίσματος Coravin, να παντρέψει κάθε πιάτο με τον οίνο τον ταιριαστό, δημιουργώντας αριστοτεχνικούς συνδυασμούς και με μη διαδεδομένες ποικιλίες, αλλά και με σπάνιες χρονιές.
Η κλασικά αγαπημένη πίτα στον ξυλόφουρνο, αποτελεί σταθερή, γευστική αξία σε κάθε επίσκεψή μας στην Μπέμπα, η οποία προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο την άφιξη του άριστα ψημένου, με χοντρόκοκκη φρυγανιά μόνο στη μια πλευρά, λιθρινιού που ανοίχτηκε σαν πεταλούδα και αναπαύθηκε πάνω σε ζουμερή σαλάτα με μαρμάντες. Εξαίρετα ψημένα και τα al dente σπαράγγια που ένωσαν τη γεύση τους με αυτή του τριμμένου, τύπου παρμεζάνας, εννιάμηνης παλαίωσης τυριού.
Αλλαγή πιάτων, ο ελληνικός οίνος Πρεκνάδι 2019 με νότες από αχλάδι, χαμομήλι και μέλι στα κρασοπότηρά μας, για να υποδεκτούμε το μεγάλων διαστάσεων, μπρεζέ Χριστόψαρο, που το ‘ψαχνα καιρό, μα δεν το ‘βρισκα, το οποίο έγινε ένα με τη μαγική στο στόμα beurre blanc του Βαρνάβα, όπου μέσα της μούλιασαν οι κομμένες a la tournee’ πατάτες και καρότα. Ένα μοναδικό πιάτο, συνδυασμένο με μια ιδιαίτερη, αρωματικά, ποικιλία οίνου που πιστεύω θα απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον τον κόσμο του κρασιού, που σαφώς και θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω.
Το vibe του εστιατορίου μοναδικό, το σερβίς απλά υποδειγματικό, ο Θωμάς να δίνει σε όλους μας, μαθήματα για το τι πάει να πάει active και παρών σε κάθε γωνιά του μαγαζιού κι εμείς κλείνουμε τα μάτια στο viral γλυκό ημέρας, το συγκλονιστικό cremeux σοκολάτας με πιστάτσιο a la Dubai, σερβιρισμένο σε γυάλινο, διάφανο ποτήρι, που πάθαμε με αυτό εξάρτηση.
YΘα σου ‘γραφα κι άλλα, μα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μαζί σου αυτούς που περνάς καλά μαζί τους – αφού κλείσεις εγκαίρως τραπέζι φυσικά – για να ζήσεις από πρώτο χέρι μια καθ’ όλα γευστική, οινογαστρονομική εμπειρία στη συνεχώς εξελισσόμενη Μπέμπα.
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,