Κυπριακή βραδιά στο Village Square του Anassa Hotel. Ολάκερη η Κύπρος και η πολιτιστική της κληρονομιά, σε μια πλατεία (Article in Greek & English)

Χρόνια πολλά,  ήθελα να το ζήσω, όντας κι εγώ ένας από τους συμμετέχοντες. Κι όταν λέω συμμετέχοντες, οφείλω να σου μεταφέρω ότι με το που πατάς το πόδι στην ονειρική πλατεία, με την εμβληματική, βυζαντινού DNA, εκκλησία της Αγίας Αθανασίας, γίνεσαι κι εσύ συμμέτοχος με όλα όσα λαμβάνουν χώρα, συνήθως μια φορά τη βδομάδα, μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής βραδιάς.

Οι ανθισμένες βουκαμβίλιες, τα θεόρατα κυπαρίσσια, τα πεύκα, οι μερσινιές και οι σχινιές, δημιουργούν κι αυτά από μόνα τους ένα σκηνικό που σε ταξιδεύει στο χωριό, σε άλλες εποχές και μέρες γιορτής, γάμου ή πανηγυριού.

Ένα πανηγύρι με πρωταγωνιστές εμάς, τους μουσικάντηδες και τους παραδοσιακά ντυμένους με κυπριακές στολές, χορευτές, αλλά και τους μάγειρες, τους ψήστες, τους παραγωγούς χαλουμιού και σουτζούκου, που μπροστά σου θα αναβιώσουν την κυπριακή κουζίνα, με ένα τρόπο που δεν έχεις ξαναζήσει.

Ο πολυβραβευμένος chef David Goodridge και η πολύπειρη ομάδα του, διδάσκουν και υπενθυμίζουν σε κάθε live station, τη γενναιοδωρία της τοπικής μας κουζίνας, τον πλούτο της μακραίωνης γαστρονομίας μας, ταξιδεύοντάς τον κάθε γαστρονόμο με τις δημιουργίες τους.

Σαλάτες με τοπικά προϊόντα, κυπριακά αλλαντικά, χαλούμι, αναρή και χαλίτζι που φτιάχνονται μπροστά σου, σούβλες να στριφογυρνάνε με σωστά γουρουνόπουλα και όλων των ειδών τα κρεατικά, μόνο κάποια από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που θα καταγράψεις κι εσύ. Απαραίτητη στάση μπροστά από το σταθμό από τα φρέσκα ψαρικά, το παραδοσιακό ρέσι, τους ξυλόφουρνους με το κλέφτικο, αλλά και όταν φτάσει η ώρα του γλυκού, δώσε το παρών σου στον σταθμό με τους φρεσκοτηγανισμένους λουκουμάδες, τους χαλβάδες και το δροσερό μαχαλεπί.

Χόρεψε κι εσύ μαζί με όλους τον χορό της κούζας και της τατσιάς, σιγοτραγούδησε την “ψιντρή βασιλιτζιά” και τσούγκρισε με όλους, τα γεμάτα με κρασί, ζιβανία και Κουμανδαρία, ποτήρια σου. Μια γιορτή, ένα πανηγύρι, μια βραδιά με μεγάλη τιμώμενη την Κυπριακή κουζίνα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, που σαφώς και αποτελεί προορισμό για όλους τους ξένους επισκέπτες στο νησί μας, αλλά και για όλους εμάς τους Κύπριους, που οφείλουμε να νιώθουμε περήφανοι για όλα αυτά που πρεσβεύουμε, μα και για όλα αυτά που καλούμαστε να μεταλαμπαδέψουμε στις επόμενες γενιές.

Ένα τεράστιο εύγε στην οικογένεια της Thanos Hotels που στηρίζει το όλο εγχείρημα με όλο της το είναι, στο διευθυντή του ξενοδοχείου και τους άξιους συνεργάτες του και φυσικά στον executive chef David Goodridge που τιμά την Κυπριακή κουζίνα με ένα τρόπο τόσο μοναδικό, που μας κάνει όλους να νιώθουμε περηφάνια και θαυμασμό.

Anassa Hotel
Αλέκου Μιχαηλίδη 40, Νέο Χωριό, Πάφος, 8852

26 888000

(ARTICLE IN ENGLISH)

Cypriot Night at the Village Square of Anassa Hotel. Cyprus and its cultural heritage, in one square.

For many years, I wanted to experience it, being one of the participants myself. And when I say participants, I must tell you that the moment you step into the dreamy square, with the emblematic Byzantine DNA church of Saint Athanasia, you too become a part of everything that takes place, usually once a week, during the Cypriot night.

The blooming bougainvillea, the towering cypress trees, the pines, the myrtle trees, and the mastic trees, all create a setting that transports you to a village, to other eras and days of celebration, weddings, or festivals. A festival where we, the musicians and the dancers dressed in traditional Cypriot costumes, along with the cooks, the grill masters, the producers of halloumi and soutzoukos, bring Cypriot cuisine to life before your eyes in a way you’ve never experienced before.

The multi-award-winning chef David Goodridge and his highly experienced team demonstrate and remind us at every live station of the generosity of our local cuisine, the richness of our long-standing gastronomy, taking every guest on a journey through their creations.

Salads with local products, Cypriot cold cuts, halloumi, anari, and halitzia made in front of you, skewers turning with perfectly roasted piglets and all kinds of meats, are just a few of the snapshots you’ll capture.
A must-stop is the station with fresh seafood, the one with traditional resi, the wood-fired ovens with kleftiko, and when it’s time for dessert, make sure to visit the station with freshly fried loukoumades, halva, and refreshing mahalepi.

Dance along with everyone to the Kouza and Tatsia dances, softly sing the “Psindri Vasilitzia,” and raise your glasses full of wine, zivania, and Commandaria with everyone. A celebration, a festival, an evening dedicated to Cypriot cuisine and the cultural heritage of our land, which is certainly a destination for all foreign visitors to our island, but also for all of us Cypriots, who must feel proud of all that we represent and all that we are called to pass on to the next generations.

A huge bravo to the Thanos Hotels family, who supports this entire endeavor with all their heart, to the hotel manager and his worthy collaborators, and of course to executive chef David Goodridge, who honors Cypriot cuisine in such a unique way, making us all feel proud and full of admiration.

Anassa Hotel
40, Alekou Michailidi, Neo Chorio, Paphos, 8852

26 888000 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κυπριακή βραδιά στο Village Square του Anassa Hotel. Ολάκερη η Κύπρος και η πολιτιστική της κληρονομιά, σε μια πλατεία (Article in Greek & English)