Στα καλύτερά τους, δε λέει τίποτα! Το εδώ και πολλά χρόνια, αγαπημένο των ντόπιων και ξένων επισκεπτών στο νησί μας, Μεζεδοπωλείο Κύκλος, πήρε εφέτος τη γαστρονομική ανιούσα με ένα μενού, που σε ταξιδεύει με τις γεύσεις, τα αρώματα και τα ποιοτικά υλικά του σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Καρποί της θάλασσας και της ξηράς, σμίγουν δημιουργικά στην κουζίνα, για να δημιουργήσουν μια πραγματικά μεγάλη γκάμα από ζεστά και κρύα ορεκτικά, σαλάτες με άποψη και χαρακτήρα και 10 + 4 κυρίως πιάτα, που κι αυτά σου συνιστώ, σαν και του λόγου μας, να ζητήσεις να μπουν στο κέντρο του γιορτινού σου τραπεζιού για να τα μοιραστεί όλη σου η μεζεδοπαρέα.
Έκπληξη μεγάλη μας επιφύλαξε ψες η πρόσχαρη ομάδα των ατόμων εξυπηρέτησης, ενημερώνοντάς μας ότι από αυτή τη χρονιά έχουν καθιερώσει και τα πιάτα ημέρας (Παρασκευοσάββατα) για να έχουμε όλοι εμείς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εποχιακά καλούδια, εκλεκτές κοπές κρεατικών και φυσικά, φρέσκα ψαρικά, μαγειρεμένα όλα τους με αγάπη.
Το δροσερό τραπέζι μας επί της πολυσύχναστης Λεωφόρου Πρωταρά, δεν άργησε να γεμίσει με τα πρώτα ορεκτικά, με πρώτη και καλύτερη την ελληνική σαλάτα με άφθονη φέτα, ποιοτικές ελιές Καλαμάτας και μοσχομυριστή ρίγανη, αλλά και ήπια σε κάψα τυροκαυτερή, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα που έπιασε από όλους μας το άριστα και ένα όμορφα λεμονάτο, λευκό ταραμά που έγινε ο σύμμαχός μας σε όλες τις γεύσεις.
Η Μαλαγουζιά στα κρασοπότηρά μας, συνηγόρησε φανταστικά με τις γεύσεις από τα γεμιστά με τυριά, άνηθο και μαϊντανό, τραγανά μανιτάρια και τις ντοματοευλογημένες μπάμιες “ημέρας”, που δεν ξέρω, ούτε πότε ήρθαν, ούτε πότε εξαφανίστηκαν από την πιατελίτσα μας.
Τα δημιουργικά τους πινέλα, χρησιμοποίησαν με περισσή χάρη οι καταξιωμένοι chefs Αντώνης Αττούνη και οι εξαίρετοι συνάδελφοί του, Κωνσταντίνος και Βασίλης, για να δημιουργήσουν το νοτισμένο με λάδι άνηθου, μπρεζέ αρνάκι που έλιωνε με το άγγιγμα του πιρουνιού, βαλμένο πάνω σε στρώμα από κριθαράκι λαχανικών.
Παρθενογένεση ακόμη και στις σεφταλιές, με καίρια μεταβλητή τον κιμά από τρυφερό Ιβηρικό χοιρινό, αλλά και στην αυστραλιανή Black Angus ταλιάτα, που ψήθηκε άριστα στη σχάρα και συνοδεύτηκε με γλυκιά κρέμα κρεμμυδιών και βελούδινο πουρέ από μπιζέλια.
Άριστα και για το ύστατο κυρίως πιάτο, τα ιβηρικά, σχαροψημένα μπριζολάκια με το κόκκαλό τους, που συμπλήρωσαν την γλύκα τους στο στόμα, μαζί με λουκούλλειες τηγανιτές πατάτες, αρτυσμένες με φρέσκα βότανα.
Ο κύκλος των γεύσεων στο Μεζεδοπωλείο Κύκλο, δε νοείται να μην κλείσει με τα μαμαδίστικα, φορτωμένα με μνήμες γλυκά του μαγαζιού, μα μην αντισταθείς με τίποτα στο ορθά σιροπιαστό ραβανί με παγωτό βανίλια, στην θελκτική πορτοκαλόπιτα, που έγινε ένα με παγωτό μαστίχα και στη μοναδική γαλατόπιτα, που απογειώθηκε με κανέλα και ολοκληρώθηκε με σοτέ μήλα.
Μια απίστευτα ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που εκθειάζει την τοπική και ελληνική κουζίνα, που “ναι” αποτελεί μια από τις πιο value for money προτάσεις στην περιοχή, τόσο για τη λίστα φαγητών, όσο και για αυτή με τα κρασιά και τα λοιπά, οινοπνευματώδη και μη ποτά.
Λεωφόρος Πρωταρά 45, 5296, Παραλίμνι
23 250000
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα