
Ε’ ναι! Δεν χορταίνεται με τίποτα! Τελεία και παύλα! Να πω για την καταπράσινη αυλή, τα τραπέζια κάτω από τα δέντρα, τις πλημμυρισμένες, με όμορφες παρέες και ζευγαράκια, βεράντες και τον γουστόζικο εσωτερικό χώρο;
Όσο για το φαγητό, έχω και πάλι να σου πω, τα καλυτερότερα και τα πιο “εύγευστα” σχόλια, σαν κι αυτά δηλαδή που θα ακούσεις από όλους, που κάθε μεσημέρι και βράδυ καταλαμβάνουν φανατικά τα όμορφα στρωμένα τους τραπέζια.
Η ανανεωμένη κάρτα της Μπέμπας, σταθερά κάτω από το πιάτο σου, ενώ αυτή με τα πιάτα ημέρας του βραβευμένου σεφ Βαρνάβα Ηλία, θα παραδοθεί με το που καθίσεις στο τραπέζι, από τα παιδιά της εξυπηρέτησης, που παρεμπιπτόντως τους αξίζουν πολλά μα πολλά μπράβο.
Και για να στο τεκμηριώσω, καταθέτω πρώτα πρώτα, το γνήσιο χαμόγελό τους, την άριστη γνώση του μενού, μα και τη δεινή τους ικανότητα να περιγράφουν τα πιάτα, τόσο σαγηνευτικά, που σου ‘ρχεται να τους πεις “βρε κορίτσι μου, φέρτα όλα”.
Έκπληξη μεγάλη κι η μεγάλη οινοκάρτα της Μπέμπας, που οι προτάσεις της πλέον αξίζουν ειδικής διάκρισης, τόσο γιατί συμπαρίστανται με σεβασμό στα μεσογειακά πιάτα του Βαρνάβα, μα γιατί ξεφεύγει από τα τετριμμένα που συναντάμε δεξιά και αριστερά, με ετικέτες που δύσκολα βρίσκεις αλλού.
Η by the glass Μαλαγουζιά πάντως, έκανε το θαυματάκι της με τη σαλάτα με εποχιακή, καλοκαιρινή γλυστρίδα, φέτα, ντοματίνια και δυόσμο, αλλά και απογείωσε τη σφυρίδα crudo, που κέρδισε τους αισθητήρες με μπρινουάζ καρπούζι και σορμπέ λεμόνι.
Ξαναλέμε στον αεικίνητο Θωμά που η αύρα του φτάνει σε όλα ανεξαιρέτως τα τραπέζια, ότι αγαπάμε πολυυυυύ την πίτα στον ξυλόφουρνο με γραβιέρα και πράσο, μα του ξαναστέλνουμε σε λίγο τα εύσημά μας για τα άριστα κολοκυθολούλουδα που τα ‘χουνε γεμίσει με κατίκι Δομοκού και δυόσμο.
Οι κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού και μοσχοκάρυδο, είναι όλη η Ελλάδα βαλμένη σε ένα πιάτο, γι’ αυτό και θα τους δεις να ζητιούνται σ’ όλα τα τραπέζια, όπως και το λατρεμένο μου κυπριακό τονάκι. Ένα τονάκι φρεσκότατο, που η κουζίνα στο προτείνει rare to medium και που οφείλεις να τους ακούσεις για να το απολαύσεις όπως του αρμόζει, συνδυασμένο με τραγανά λαχανικά.
Σημείωσε με bold γράμματα τη νέα γευστική αποκάλυψη στο μενού, το απίστευτα value for money και κορυφαίο γευστικά, κοντοσούβλι ribeye με όμορφες οξύτητες από ginger και ξυδάκι, που προσωπικά το πάντρεψα με τα εξαρτησιογόνα chips του μαγαζιού.
Άμα πας στην Μπέμπα, αφήνεις περιθώριο και για γλυκά, γιατί πρώτο και κύριο, είναι σπιτικά και φυσικά, φτιαγμένα με αγάπη, για να τα μοιραστείς και λόγω μερίδας, με αυτούς που αγαπάς. Με αυτούς που αγαπώ, μοιράστηκα κι εγώ, την κολασμένη τους καρυδόπιτα, αλλά κι ένα άπαιχτο, αιθέριο ραβανί, από εκείνα που σε κάνουν να ξεχνάς για λίγο τον αυστηρό σου διαιτολόγο και διατροφολόγο.
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626
Η αλήθεια να λέγεται. Αν δεν ήξερα ότι η Πυξίδα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας και δεν έβλεπα τη γνώριμη φιγούρα του Γιάννου και
Το βράδυ ήταν βροχερό και κρύο. Θα ορκιζόμουν ότι λίγοι θα τολμούσαν να αφήσουν το σπιτάκι τους για να βγουν έξω για φαγητό. Για να
Η νέα του θέση στο πεντάστερο, πρωτευουσιάνικο Hilton Hotel Nicosia, είναι ακόμη μια πρόκληση στην καριέρα του. Ένας σταθμός πολλών απαιτήσεων, προδιαγραφών και αυστηρών προτύπων
Πώς πρέπει να είναι ρε παιδί μου ένας μεζές; Ευκολάκι. Πρώτα απ’ όλα, κάθε πιάτο του, να είναι γευστικό, καλομαγειρεμένο και φτιαγμένο με καλά υλικά.
Οι θρυλικοί AC/DC έχουν ανακοινώσει τις ημερομηνίες των συναυλιών τους, μέσα στα πλαίσια του 2025 European Tour τους. Ως αναμενόμενο, επικρατεί φρενίτιδα από τους fans