Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, Έλληνας chef Nico Ladenis, ο οποίος έγραψε στη βρετανική εστιατορική σκηνή, χρυσές μαγειρικές σελίδες, με γαλλικά, πολύ λεπτά “στιλό”, όντας και το αναφέρω τιμητικά, αυτοδίδακτος.
Γνωστός κυρίως για το θρυλικό του εστιατόριο Chez Nico (Grosvenor Hotel – Mayfair, London) το οποίο το 1995 απέσπασε 3 αστέρια Michelin. Γνωστός και για τις κάθετες απόψεις του στα θέματα της πιστής αντιγραφής – 100% – των πιάτων του από τους συνεργάτες chef, της χρήσης εξωτικών υλικών, της άρνησής του στην ύπαρξη αλατοπίπερου στο τραπέζι, αλλά και για τη μηδενική ανοχή σε παράκληση από πελάτη για αλλαγή υλικών ή συνοδευτικών στα πιάτα του.
Αξιοσημείωτη και η κίνηση του το 1999 να ζητήσει από τους ιθύνοντες της Michelin, για να αφαιρεθεί το εστιατόριό του από τον Οδηγό, έχοντας ως στόχο του να δημιουργήσει κάτι πιο απλό.
Φωτογραφικό υλικό από το “The Guardian”
Ο σεφ Νικόλας Κωνσταντίνου μάς δίνει τα φώτα του για να φτιάξουμε το άπαιχτό του βοδινό κατσαρόλας, που ψήνεται μέσα σε κόκκινο κρασί, αρωματικά μπαχάρια
Από εκεί που ερχόταν κάποιος στην πρωτεύουσά μας και οι επιλογές ξενοδοχειακής διαμονής μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, πάμε κατά τα φαινόμενα στην αντίπερα
Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Παμπλόνα, Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, κάποιοι από τους γαστρονομικούς σταθμούς της ομάδας της Fine&Dine, η οποία κατέγραψε ξανά ορισμένες από τις τάσεις
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις