(By food critic Nick Andrew)
Ποιος είναι ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης που θα σου μαγειρεύει ‘’Κύπρο και Ελλάδα’’ στο Amaracus by Minthis; Πολυταξιδεμένος, πεισματάρης, με την καλή έννοια, πρωτοπόρος, λάτρης της φύσης, των τοπικών προϊόντων, αλλά και των πολεμικών τεχνών.
Το πάθος του για ζωή, εμπειρίες και μαγειρική, τον πήρε από την Αχαΐα, στην Τενερίφη, από την Ιαπωνία, στο El Bulli δίπλα στον Ferran Adria και πίσω στην Τήνο, να απογειώνει μαζί με βραβευμένους με Michelin αστέρια, τα τηνιακά προϊόντα και όχι μόνο. Και τώρα στην Κύπρο.
Έτοιμος να μας παραδώσει πιάτα που ευωδιάζουν την γαστρονομική τοπολαλιά, αλλά και αυτής της Μεσογείου, συστήνοντάς μας ξανά, με τον δικό του τρόπο, αυτά που αγαπήσαμε και αγαπούμε.
Σεφ Δημήτρης Κατριβέσης
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το Amaracus, και να είμαστε μέρος του Minthis! Εδώ, δημιουργήσαμε μια γευστική εμπειρία που όχι μόνο δελεάζει τους γευστικούς κάλυκες, αλλά επίσης βυθίζει τους επισκέπτες στη ζωντανή τοπική κουλτούρα. Με την φιλόξενη ατμόσφαιρα και την τεχνογνωσία της ομάδας, το Amaracus ενσαρκώνει την ουσία του Minthis, εμπνευσμένο από τα τοπικά βότανα και συστατικά που επιτρέπουν στους επισκέπτες να παραδοθούν σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι.”
Η έκθεση ‘Casts of an Island 2024’ σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση ενός βιομηχανικού κτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού σε δημόσιο χώρο, αναγεννώντας τις παλιές Αποθήκες
Ο Arvin Wan από την Ταϊβάν, είχε από μικρός πάθος με τον πάγο. Θυμάται, κατ’ ακρίβειαν, τον εαυτό του να τρώει καθημερινά, παγάκια και να
Όχι, δεν ταξίδεψαμε με χαμηλού κόστους εταιρεία – όπως με ρώτησε φίλος – και ούτε είμαστε οικογένεια μπασκετμπολιστών. Είμαστε μια οικογένεια με ύψη από 1.79
Το LMS παρουσιάζει το PIANOFEST3, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Ορέστη Μάγου, τον Νικόλα Κωσταντίνου, τον Ράμι Σαριεντίν και την Ελένη Μαυρομουστάκη.
Η Έγκωμη έχει να παινεύεται πλέον και για το Maestro Place της. Το πρώτο μαγαζί του καταξιωμένου σεφ Ηλία Λέκα, που συνωμοτώντας μαζί με τα