Πέντε κρασιά που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο από την πρώτη γουλιά

Από την πρώτη γουλιά, θα τα εκτιμήσεις, θα τα λατρέψεις και θα τα καταγράψεις, εκεί που σημειώνεις τις favorite οινικές σου επιλογές. Δοκίμασέ τα αν θες μαζί με τις επιλογές φαγητών που σου προτείνουμε και στείλε μας την άποψή σου ή και δικά σου οινογαστρονομικά παντρέματα, για να τα δοκιμάσουμε κι εμείς.

Fransola (organic) – TORRES

Το θες να είναι Sauvignon Blanc με τα όλα του; Το θες να ΄ναι και οργανικό, με βούλα και υπογραφή από κορυφαία οινοπαραγωγική οικογένεια; Και επειδή σε έψησα, σου ‘χω ευχάριστα νέα, γιατί το Fransola φτιάχτηκε για εσένα και όλους όσους αγαπάς. Αρωματικό, με λουλουδάτες νότες, ορυκτώδη στοιχεία από τα χώματα των υψηλότερων σημείων της περιοχής Penedes κοντά στη Βαρκελώνη, σπιρτάτο στο στόμα, σου δίνει ένα τελείωμα μοναδικό. 

Σημείωσε πρώτα τα εκλεπτυσμένα βότανα και μια spicy νότα, για να το παντρέψεις με καλαμαράκι στο τηγάνι, κοτόπουλο με μαντζουράνα και φρέσκα ρίγανη και ένα ασπρόβλαχο στη σχάρα με λαδολέμονο, αρτυσμένο με σχοινόπρασο. Από τα λίγα Sauvignon Blanc παγκοσμίως που συνεχίζουν να εξελίσσονται στην φιάλη. Απόλαυσέ το στους 10 βαθμούς κελσίου και θα ζητήσεις και δεύτερη φιάλη.

Yiaskouris Xynisteri

Κατ’ ευθείαν από τους αμπελώνες της Πάχνας Λεμεσού, το medium dry Ξυνιστέρι του οινοποιείου Γιασκούρη, υπόσχεται να συμπαρασταθεί δίπλα σε ό,τι πραγματικά έχεις αυτή τη στιγμή στο ψυγείο και στα ντουλάπια σου. Φρουτώδες, με ισορροπημένα σάκχαρα που δεν ενοχλούν, θα γίνει ένα με μια απλή σαλάτα, με ή χωρίς τυρί, ένα πιάτο ζυμαρικά, κοτόπουλο στο grill με λίγο ρυζάκι, ενώ εμάς μας κέρδισε, όταν το απολαύσαμε μαζί με πίτσα λαχανικών στην οποία προσθέσαμε και ανανά. Δρόσισέ το καλά και πιες το με την παρέα σου στους 8-10 βαθμούς κελσίου. Όσο για την τιμή, τζάμπα σου λέω και πίστεψέ με!

Τετράμυθος Roditis Nature

Στα Καλάβρυτα, δεν κάνουν μόνο σκι, μα το ΄χουνε καμάρι και για τα κρασιά τους. Πάρε παράδειγμα τον βιολογικό / φυσικό Τετράμυθο, από 100% Ροδίτη Αλεπού, που τον έχουνε φυτεμένο ψηλά ψηλά στις δροσιές, κοντά στα 850 μέτρα υψόμετρο με ένα υπέροχο terroir, από το οποίο έχω να σου υπερτονίσω το θαλασσινό αεράκι που το χαϊδεύει μέρα νύχτα.

 Υπέροχη μύτη, με πρώτα αρώματα, αυτά των περιβολιών με ανθισμένα εσπεριδοειδή, ενώ μου ‘βγαλε έντονα και φρεσκοκομμένο αχλάδι και άλμη της θάλασσας.  Έχει μια οξύτητα που τη λατρέψαμε, ειδικά όταν το ήπιαμε στους 10 βαθμούς κελσίου μαζί με ξυλοφουρνιστή πίτα με κεφαλοτύρι και πράσα, ενώ γουάοοο συνδυασμός ήταν μαζί με λεμονάτο κουνέλι στο τηγάνι, με τηγανιτή μαρίδα, αλλά και με σπαγγέτι με γαρίδες και νότες από άνηθο.

Zonin Prosecco

Ρίξε καλά τη θερμοκρασία του, γιατί για να απολαύσεις στο μέγιστο αυτό το υπέροχο και value for money, Prosecco, πρέπει να το ρίξουμε στο ποτήρι μας στους 6 με 7 βαθμούς κελσίου. Όμορφη και διακριτική φυσαλίδα, λουλούδια με λεπτά αρώματα στη μύτη, αλλά και φρεσκοτεμαχισμένο μήλο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο στόμα με σαγηνευτικά αμύγδαλα, το πλέον χαρακτηριστικό άρωμα της ποικιλίας αμπέλου Glera. 

To απόλυτο προδόρπιο σαν έρθουν οι φίλοι στο σπίτι ή περιμένοντας να ξεκινήσει το φαγητό στο εστιατόριο, μα και ένας μαγευτικός συνδυασμός με ζυμαρικά ή πίτσα με λαχανικά, μια σαλάτα με μήλο ποσέ και τουίλ αμυγδάλου, αλλά και με μια αέρινη μαρέγκα με κομποτέ φράουλας ή μακαρούν με κρέμα λεμονιού.

Ktima Merkouri – ΚΑΛΛΙΣΤΩ – Assyrtiko Sur Lies

Ένα 100% Ασύρτικο, παρακαλώ, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στη Δυτική Πελοπόννησο, που θα το βάλεις από την πρώτη γουλιά στη λίστα με τις αγαπημένες σου επιλογές. Λαμπερό, διαυγές με υποκίτρινες ανταύγειες, μια μύτη που λες και ξύνεις λεμόνι με τον τρίφτη, ενώ στο στόμα θα “πιεις” και λίγο χυμό από αχλαδόμηλο. 

Από τη λίστα του εστιατορίου, κοίτα να πάει πρώτα το μάτι σου στα στρείδια, στα μαλάκια, στα οστρακοειδή και στα ψάρια σχάρας, ραντισμένα με αγνό λαδολέμονο. Υπέροχη και η συνταγή του σεφ, που έφτιαξε για μας λεμονάτη σος με βούτυρο και λίγο μέλι εσπεριδοειδών για να βουτήξει μέσα το ζουμερό στήθος κοτόπουλο, παρέα με τραγανά λαχανικά μποστανιού. Όταν δε, θα καλέσεις τους φίλους για cheese and wine, αγόρασε μια ελληνική φέτα, ένα αλμυρούτσικο κασέρι και λίγα σύκα και σέρβιρέ τους την ΚΑΛΛΙΣΤΩ στους 10 βαθμούς κελσίου και θα με θυμηθείς.

Αποκλειστικοί διανομείς: Othon Ghalanos Group

Tηλέφωνο: 25888000

E-mail: OGG@Ghalanos.cy

Facebook: Ghalanos Distributors Ltd

Instagram: ghalanos_distributors

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts