Χαλαρά, όμορφα κι ωραία, κάθεσαι με την παρέα σου στην υπερυψωμένη του βεραντούλα επί της Λεωφόρου Πρωταρά, ασπρίζεις τα χείλια σου με μια παγωμένη μπυρίτσα και μελετάς τα μεζεκλίκια του “Σουκρή”. Η λαδόκολλα που είναι απλωμένη μπροστά σου, θα γίνει σε λίγα λεπτά η βάση για να προσγειωθούν οι ζεστές ελληνικές πιτούλες, οι εξαίρετοι, με άφθονο κολοκύθι, κολοκυθοκεφτέδες που όσους και να παραγγείλεις, πάντα θα λες “λίγοι ήτανε”, αλλά και τα μικρούλικα φαλάφελ, που είναι σκέτη μπουκιά και συγχώριο.
Οι σαλάτες στου “Σουκρή”, όπως η ελληνική και η λατρεμένη όλων, Ντάκος, να ξέρεις ότι είναι πληθωρικές και φτιαγμένες με επιλεγμένα ζαρζαβατικά, ζουμερές ντομάτες κα καλό λαδάκι, ενώ το ίδιο λατρεμένες είναι και οι αλοιφές του, όπως το ιδανικό σε οξύτητα, καλοχτυπημένο του ταχίνι και το δροσερό τζατζίκι.
Στην υγειά της παρέας, που ήδη απολαμβάνει χοιρινό και από κοτόπουλο, μαριναρισμένο σουβλάκι στο ξυλάκι, αλλά και υπέροχο σε δάγκωμα μπριζολάκι του λαιμού και πανσέτα κριτσανιστή και λαχταριστή που στο εγγυώμαι, κάθε φορά θα τη βάζεις στην παραγγελιά σου. Γράψε το όπου θες, ότι το signature, με επιλεγμένα αρτύματα, χειροποίητο λουκάνικο του μαγαζιού, θα αρέσει σε όλη την παρέα, μα το ίδιο σημείωσε και για το σουτζουκάκι και το μπιφτέκι κοτόπουλου, που μοσκοβολά πάπρικα.
Αυτό που θέλω όμως να υπογραμμίσεις, γιατί εκτός από εμένα, το λένε όλοι ανεξαιρέτως, είναι ότι το Σουβλάκι του “Σουκρή”, που έχει ακόμη ένα αδελφάκι στο κέντρο του Παραλιμνίου, είναι ένα από τα πιο value for money ταβερνάκια του νησιού.
Το σουβλάκι του “Σουκρή
Λεωφόρος Πρωταρά 66, Πρωταράς
23 833399
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να