
Χαλαρά, όμορφα κι ωραία, κάθεσαι με την παρέα σου στην υπερυψωμένη του βεραντούλα επί της Λεωφόρου Πρωταρά, ασπρίζεις τα χείλια σου με μια παγωμένη μπυρίτσα και μελετάς τα μεζεκλίκια του “Σουκρή”. Η λαδόκολλα που είναι απλωμένη μπροστά σου, θα γίνει σε λίγα λεπτά η βάση για να προσγειωθούν οι ζεστές ελληνικές πιτούλες, οι εξαίρετοι, με άφθονο κολοκύθι, κολοκυθοκεφτέδες που όσους και να παραγγείλεις, πάντα θα λες “λίγοι ήτανε”, αλλά και τα μικρούλικα φαλάφελ, που είναι σκέτη μπουκιά και συγχώριο.


Οι σαλάτες στου “Σουκρή”, όπως η ελληνική και η λατρεμένη όλων, Ντάκος, να ξέρεις ότι είναι πληθωρικές και φτιαγμένες με επιλεγμένα ζαρζαβατικά, ζουμερές ντομάτες κα καλό λαδάκι, ενώ το ίδιο λατρεμένες είναι και οι αλοιφές του, όπως το ιδανικό σε οξύτητα, καλοχτυπημένο του ταχίνι και το δροσερό τζατζίκι.

Στην υγειά της παρέας, που ήδη απολαμβάνει χοιρινό και από κοτόπουλο, μαριναρισμένο σουβλάκι στο ξυλάκι, αλλά και υπέροχο σε δάγκωμα μπριζολάκι του λαιμού και πανσέτα κριτσανιστή και λαχταριστή που στο εγγυώμαι, κάθε φορά θα τη βάζεις στην παραγγελιά σου. Γράψε το όπου θες, ότι το signature, με επιλεγμένα αρτύματα, χειροποίητο λουκάνικο του μαγαζιού, θα αρέσει σε όλη την παρέα, μα το ίδιο σημείωσε και για το σουτζουκάκι και το μπιφτέκι κοτόπουλου, που μοσκοβολά πάπρικα.

Αυτό που θέλω όμως να υπογραμμίσεις, γιατί εκτός από εμένα, το λένε όλοι ανεξαιρέτως, είναι ότι το Σουβλάκι του “Σουκρή”, που έχει ακόμη ένα αδελφάκι στο κέντρο του Παραλιμνίου, είναι ένα από τα πιο value for money ταβερνάκια του νησιού.
Το σουβλάκι του “Σουκρή
Λεωφόρος Πρωταρά 66, Πρωταράς
23 833399

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David

Στον Ουρανό ανεβαίνεις, όχι για έναν λόγο, μα για πολλούς. Πρώτα απ’ όλα γιατί η θέα από τον 5ο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχειακού καταλύματος της
