Πήγαμε Sentio, για γεύσεις φτιαγμένες με αγάπη και μοναδικό χαρακτήρα

Ενάμιση χρόνος Sentio. Για πολλούς ήταν λες και άνοιξε χθες, γιατί ακόμη μυρίζει φρεσκαδούρα, τα πάντα λάμπουν με την ομορφιά και την απλότητά τους, μα για άλλους είναι λες και ήτανε πάντα ανοιχτό. Είναι μάλλον γιατί κάποιοι το έχουν βάλει στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα ή είναι αυτοί που γνωρίζουν και αγαπούν εδώ και χρόνια τη γαστρονομική κατάθεση ψυχής του βραβευμένου σεφ και συνιδιοκτήτη του μαγαζιού της λεωφόρου Στασάνδρου στη Λευκωσία, Ανδρέα Γιαγκουλλά.

Το Sentio experience δεν είναι απλά το φαγητό. Ορίζεται από μια πιο ολιστική φιλοσοφία που σε θέλει χαλαρό με την παρέα σου, να περνάς πρώτα από το μπαρ, να δακτυλοδείχνεις ένα Gimlet Aloe cocktail με lychee και aloe vera, αλλά και το άκρως ισορροπημένο, που δεν πρέπει να φύγει ποτέ από την κάρτα του Sentio, Pornstar cocktail με στοιχεία μπανάνας, passion fruit, βανίλια και βότκα.

Στο τραπέζι σου, να ξέρεις ότι τα πιατάκια προσγειώνονται στο κέντρο, για να μοιραστείς μαζί με όλη την παρέα σου τα μεσογειακά, έως διεθνή πιάτα του σεφ και της καλά οργανωμένης του ομάδας, η οποία εκτός της βασικής λίστας φαγητών, σου επιφυλάσσει καθημερινά, προτάσεις ημέρας που θα φτάσουν κοντά σου σε ξεχωριστή λίστα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το προζυμένιο, ζεστό ψωμί με ταπενάτα μαύρης ελιάς και βοτανικό βούτυρο, είναι ένα must have ξεκίνημα στο Sentio. Πιο must, ο βελούδινος, εξαρτησιογόνος και με άριστη οξύτητα,  λευκός ταραμάς, που σημείωσε ότι θα ‘ρθει πακέτο με σπιτική, όνομα και πράμα, πίτα, που αρέσει τόσο πολύ, που καμιά φορά, οι πελάτες, σαν κι εμάς, ζητάνε δεύτερη δόση.

Ναι και στην ολόδροση σαλάτα Μπουράτα Ντάκος που την έβλεπα να πηγαίνει σε όλα τα τραπέζια, ενώ το ίδιο έχω να δηλώσω και για τα κριτσανιστά τάκος με πάπια, γουακαμόλε και σάλτσα hoisin.

Οι οινολάτρεις, έχουν στη διάθεσή τους μια ενημερωμένη λίστα, αλλά και συγκεκριμένες by the glass προτάσεις που θα φτάσουν σε όμορφο ποτήρι και εξαίρετη θερμοκρασία, για να γίνουν match με signature steak carpaccio, αγγιγμένο με truffle ponzu και μανιτάρια σιμέτζι, με εσένα να έχεις απλά να πάρεις από το συνοδευτικό μυελό, μια κουταλίτσα και να το παντρέψεις στο στόμα.

Πες “ναι” και στα χειροποίητα ραβιόλι με γέμιση από ντουξέλ μανιταριών και κρέμα παρμεζάνας, αλλά μην παραλείψεις να γευτείς το ουμάμι από τις εκλεκτές βοδινές κοπές που ψήνονται αριστοτεχνικά πάνω σε πραγματικά ξυλοκάρβουνα, εντός των state of the art κουζινών του εστιατορίου. 

Τρανό παράδειγμα το χαμηλών λιπαρών Sirloin steak των 400 g από την αμερικανική φάρμα Creekstone, που ψήθηκε medium, ακριβώς όπως το ζητήσαμε, εντυπωσιάζοντας με τα φυσικά του αρώματα, το εξαίρετο θωράκισμα και το ζουμερό γεωμετρικό του κέντρο.

Ο πανταχού παρών, συνιδιοκτήτης του Sentio, Μιχάλης και η πλήρως καταρτισμένη του ομάδα, φρόντισαν να μας γλυκάνουν λίγο πριν φύγουμε,  έχοντας στο στόμα την υπέροχη επίγευση από τη σύζευξη της αναρής με το μήλο, την κανέλα και το sorbet μηλόπιτας, αλλά και αυτή από τον μπακλαβά με πιστάτσιο, matcha, ροδοπέταλα και παγωτό βανίλια.

Στασάνδρου 13, Λευκωσία, 1060
22 322324 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts