![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2025/01/pexels-olliecraig1-10067364-Large-300x200.jpeg)
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μαγειρικής, που αποτελείται από 21 σεφ των πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων Relais & Châteaux, συνεδρίασε πρόσφατα και έριξε τον κύβο. Το ευρωπαϊκό χέλι, μετά και από συστάσεις του μη κυβερνητικού οργανισμού Ethic Ocean, αποφασίστηκε όπως μη χρησιμοποιείται στα πιάτα των 580 εστιατορίων των ξενοδοχείων Relais & Châteaux, που βρίσκονται σε 58 χώρες παγκόσμια.
Ο λόγος απλός, εφόσον η υπερχρήση του χελιού στα μενού των εστιατορίων, οδήγησε στην υπεραλιεία, η οποία με τη σειρά της απειλεί με εξαφάνιση του ευρωπαϊκού χελιού από τον παγκόσμιο χάρτη πανίδας.
Ο πρόεδρος της Ethic Ocean, Gilles Boeuf, δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόφαση των Relais & Châteaux, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πράξη αντανακλά τη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον, αλλά και αγγίζει πολλά άλλα θέματα βιοποικιλότητας για τα οποία όλοι πρέπει να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά
Και απ’ τον δρόμο να περάσεις, εκεί στις γειτονιές του Παλιού Στροβόλου, θα σ’ ανοίξει η όρεξη. Ο Φίλιππος, ο πρωτομάστορας του μαγαζιού, ξέρει από
Κάποια πράγματα είναι φως φανάρι. Καταλαβαίνεις τι γίνεται, χωρίς κάποιος να έχει ανοίξει το στόμα του και να σου πει μια κουβέντα. Κι αναφέρομαι στο…
Έγινε κι αυτό. Μετά το ρεκόρ αφίξεων το 2019, όπου υποδεχθήκαμε στο νησί 3.976.777 τουρίστες και αυτό του 2023 (3.845.652), είδαμε επιτέλους, με το τέλος
Στο Holy Cow neocanteen, στην πόλη του Ζήνωνα, δεν πας μια φορά. Πας και ξαναπάς, παίρνεις και τους φίλους σου και μάλιστα αυτούς που εκτιμάνε
Δυο εντυπωσιακά αστρικά φαινόμενα, θα είναι ορατά εν μέρει και με γυμνό μάτι, στις 21 Ιανουαρίου και στις 28 Φεβρουαρίου 2025. Οι λάτρεις της αστρονομίας,