Πρόγευμα καταλύματος χωριού της Κύπρου. Λουκάνικα Φρανκφούρτης…

(Επιστολή από Βρετανό τουρίστα)
 

Είναι η τρίτη φορά που επισκεπτόμαστε την Κύπρο την τελευταία δεκαετία και είμαστε κάθε φορά ενθουσιασμένοι. Κυρίως με τη φιλοξενία, τη θέρμη των ανθρώπων, την κυπριακή κουζίνα και την πανέμορφη ύπαιθρό σας. Πολύ πολύ λογικές και οι τιμές του φαγητού στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες, που τελικά μας αρέσουν πολύ μαζί με τον σύζυγό μου.

 
Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω, είναι το πρόγευμα σε κάποια ξενοδοχεία χωριών και ειδικά σε αυτό που μείναμε φέτος στην ορεινή Λευκωσία. Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι ένας Βρετανός που επισκέφτηκε την Κύπρο, θα ενθουσιαστεί αν κάθε μέρα του παρουσιάζετε στον μπουφέ, λουκάνικα Φρανκφούρτης, scrambled eggs, τηγανιτό μπέικον και baked beans της κονσέρβας, που καλώς κακώς τα τρώμε 3-4 φορές τη βδομάδα στο Manchester όπου ζούμε.
 
Σίγουρα δε θα ευχαριστηθούμε για τα αμερικανικά, προψημένα bagel, τις ιταλικές τσιαπάτες και τα γαλλικά κρουασάν σοκολάτας, που μας βάζετε στην μπασκέτα ψωμιών. Δεν περιμέναμε αγγλικές μαρμελάδες, αλλά σίγουρα κυπριακές και φυσικά δεν προσμέναμε στη φρουτιέρα να υπάρχουν μόνο μπανάνες από το Equador.  Οι επιλογές καφέ ήταν Americano, εσπρέσο και καπουτσίνο και είχαμε και μια μεγάλη επιλογή μόνο από αγγλικά τσάγια. 
 
Δε θα έπρεπε το πρόγευμα στα ξενοδοχεία της Κύπρου, να είναι αυστηρά κυπριακό;  Κατά τα άλλα αγαπάμε πολύ την Κύπρο και του χρόνου θέλουμε να ξανάρθουμε και να πάμε και σε άλλα χωριά που δεν έχουμε επισκεφτεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Holy cow. Με ανανεωμένη κάρτα γαστροδημιουργιών που θα πάθεις με αυτές εθισμό

Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και