
Είσαι χορτοφάγος και μεζεκλής. Στην ταβέρνα Βλάχος, που γράφει εδώ και 30 και βάλε, χρόνια, όμορφες, μα προπάντων, γευστικές σελίδες, έχουν επενδύσει και στα vegetarian μεζεδάκια και κυρίως πιάτα, δείχνοντας τον ίδιο σεβασμό, όπως επιδεικνύουν και όσους τιμούν τους κρεατομεζέδες και όχι μόνο.
Σάββατο βραδάκι, το μαγαζί και πάλι κατάμεστο, η οικογένεια Βλάχου, ολάκερη να δίνει το παρών και το χαμόγελό της σε όλα τα πόστα, με εμάς να ψηφίζουμε τον χορτοφαγικό μεζέ, που ομολογώ έχει κτυπήσει για ακόμη μια φορά τα ρέστα του.
Στην ερώτηση, αν τρώμε αυγό και γαλακτοκομικά, απαντάμε θετικά και ξεκινάμε γοργά γοργά με δροσερή σαλάτα με ολόφρεσκα ζαρζαβατικά και φέτα, συνοδευμένα με ταχίνι, τζατζίκι, χούμους και μελιτζανοσαλάτα, πλάι σε ζεστές πιτούλες.
Υπέροχο στο στόμα και το ξιδάτο παντζάρι, που έγινε μαγική μπουκιά με τους μοναδικούς χορτοφαγικούς κεφτέδες, αλλά και με την κλεισμένη σε κρούστα σουσαμιού, φέτα που έφτασε ζεστή ζεστή και τραγανή.
Το χαλούμι σχάρας και το κλεισμένο, σε τεμπούρα και ραντισμένο με μέλι, ομόλογό του, εξαφανίστηκαν γοργά από τα μοιρασιάρικα πιατάκια μας, πριν φτάσουν τα σχαροψημένα μανιτάρια πλευρώτους και τα ζεματιστά σαλιγκάρια, που για ακόμη μια φορά, εντυπωσίασαν με τα αρώματα και το ιδανικό ψήσιμο τους.
Στην υγειά όλης μας της παρέας, με ένα ποτηράκι ξυνιστέρι ανά χείρας, που τραγουδούσε μαζί με τους μουσικάντηδες Triple L.A.V (Λευτέρης Τσιακούπης, Άννα Λοίζου, Βαλεντίνος Χαραλάμπους) όμορφα, λαϊκά άσματα, συνοδευμένα με κιθάρα, μπουζούκι, πιάνο και τουμπερλέκι.
Τα τηγανιτά στικς από κολοκάσι, μετατράπηκαν σε Μήλον της Έριδος, με το ίδιο τρόπο που κατέληξαν οι αυγοτηγανιές, με πρώτη και καλύτερη, αυτή με κραμπί και κρεμμύδι, που μόνο στον Βλάχο θα τη βρεις.
Με αυγό και κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια πλευρώτους, αλλά και τα άριστα, ψημένα κολοκύθια, που έδωσαν πάσο στις κριτσανιστές, μελιτζάνες σε χυλό και στις τηγανιτές, κοκκινοχωρίτικες πατάτες.
Καφεδάκι κυπριακό, τσαγάκι με βότανα του βουνού και του κάμπου, μα και πάλι δε λέμε “όχι” στα ιδανικά σιροπιασμένα, μπακλαβαδάκια και στα φρεσκότατα φρούτα εποχής.
Καντάρας 10, Λάρνακα, Ορόκλινη, 7081
24 644244
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.