Στο Sauvage Wine bar & Neo bistro , που αν δεν πήγες, πρέπει να πας, τα δεδομένα είναι όλα, μα όλα, με το μέρος σου. Ο χώρος πανέμορφος, με ένα δροσερό, παριζιάνικο αεράκι να φυσά αέναα, η κουζίνα, ένα συνονθύλευμα από μοιρασιάρικα πιάτα με άρωμα Νοτίου Αμερικής, Μεσογείου και Γαλλίας και το κρασί, άφθονο, ποιοτικό και ξεχωριστό.
Στην εξίσωση πρόσθεσε οπωσδήποτε τα κοκτέιλ που βασίζονται ως επί το πλείστο, στο κρασί και στα υποπροϊόντα του, μα πρόσθεσε και άφθονους πόντους στην εμπειρογνωμοσύνη του βραβευμένου οινοχόου Ανδρέα Κυπριανού και της ομάδας του, οι οποίοι θα είναι στο κατόπιν σου συνεχώς.
Εμείς πάντως ξεκινήσαμε με μια ροζέ Cava στα ποτήρια μας, καθήμενοι στην ευάερη βεράντα του Sauvage επί της Λεωφόρου Στασάνδρου, απολαμβάνοντας εξαρτησιογόνα, μακρόστενα τσιπς από μπανάνες Plantain και άπαιχτο tequila guacamole, σπιτικούς χούμους με kimtchi και λατρεμένο ψωμάκι, αλλά και μοναδικά τάκος γαρίδας, με κόλιανδρο, που καλά κάνεις πριν τα φας, να δαγκώσεις λίγο από το βαφτισμένο σε τεκίλα, λάιμ που τα συνοδεύει.
Η λίστα των 200 και πλέον ετικετών κρασιού, αλλά κι αυτή με τις by the glass επιλογές, που σημείωσε με bold χαρακτήρες ότι εναλλάσσεται καθημερινά, θα εμπνεύσει και την αφεντιά σου, μα ένα orange wine, σίγουρα θα τα βρει υπέροχα στο στόμα με το ταρτάρ από ψάρι mahi mahi, νότες από μάνγκο, γλυκοπατάτα και αρωματικό σουσάμι.
Το τρυφερό γουρουνόπουλο Chicharrones Colombianas με γάλα του τίγρη, αβοκάντο και γλυκοπατάτα, αλλά και το απίστευτα τρυφερό και χειρουργικά λεπτοκομμένο Black Angus Flank steak, συνοδευμένα με τραγανά τσιπς πατάτας, που είναι σκέτος πειρασμός, οπωσδήποτε πρέπει να μπουν και στο δικό σου γαστριμαργικό ρεπερτόριο.
Αν είσαι γλυκατζής ή θες λιγάκι να γλυκαθείς, να ξέρεις ότι στο Sauvage παινεύονται πολύ για την εθιστική κρεμ μπρουλέ τους, αρτυσμένη με μαύρο αλάτι – ναι με μαύρο αλάτι – αλλά και για το signature, Sunday Brownie Ice Cream, που και τα δυο τους θα δικαιώσουν τις μεγάλες σου γλυκοαλχημιστικές προσδοκίες.
Μπουμπουλίνας 15, 1060, Λευκωσία
22 664444
Χαράς ευαγγέλια για όλους τους πρωτευουσιάνους, λάτρεις των εκλεκτών steaks και όχι μόνο, εφόσον το αγαπημένο steak house της Λεμεσού, το The Porterhouse & Co,
Άγνωστοι οι λόγοι, λόγω της λιτής δημοσίευσης, που ο γνωστός σεφ και κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, αποχωρεί και από τα τρία του εστιατόρια.
Φαντασία, γεύση, ισορροπία και επιλογές για εσένα, όλους σου τους φίλους και φυσικά την απαιτητική σου φαμίλια, μικρούς και μεγάλους. Το δοκιμάσαμε και εμείς, μεγάλη
Το meeting που συγκαλέστηκε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, στο οποίο εκτελώ χρέη διευθυντή, είχε ως θέμα το καινούριο εστιατόριο του Ομίλου που αναμένεται να
Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, έναν τόπο-μνημείο για τους διακόσιους κομμουνιστές αγωνιστές που εκτελέστηκαν εκεί το 1944 από τους