Συνταγή για κορυφαίο σεβίτσε γαρίδας με χυμό χωριάτικης σαλάτας από τον σεφ Γιώργο Φωτεινόπουλο

Ο head chef του πολυβραβευμένου, ιταλικού εστιατορίου Pinolo, Γιώργος Φωτεινόπουλος, μάς ανοίγει την όρεξη με ένα σεβίτσε από φρέσκες ελληνικές γαρίδες, που τις κάνει πιο ελληνικές, ραντίζοντάς τις με χυμούς από χωριάτικη σαλάτα. Μια συνταγή δροσερή, καλοκαιρινή και ανάλαφρη που εμάς μας έχει κατενθουσιάσει. 

CEVICHE ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

200 ΓΡ ΦΡΕΣΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

20 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΣΙΛΙ

20 ΓΡ ΚΟΥΤΡΟΥΒΙ

10 ΓΡ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ

10 ΓΡ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

30 ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

50 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

20 ML ΞΥΔΙ ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

5 ΓΡ ΑΛΑΤΙ

3 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ

ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ, ΑΠΛΑ ΜΠΛΕΝΤΑΡΟΥΜΕ 200 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ 400 ΓΡ ΦΕΤΑ ΚΑΙ 3 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ.

ΧΥΜΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

200 ΓΡ ΩΡΙΜΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

130 ΓΡ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ

50 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

20 ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

20 ΓΡ ΕΛΙΕΣ

50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

10 ML ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΛΕΥΚΟ

5 ΓΡ ΑΛΑΤΙ

3 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ

15ΓΡ ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ

ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΥΜΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ. ΕΠΕΙΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ. ΚΡΑΤΑΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 1 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ 5 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ. ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ CEVICHE ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σατιρικό Θέατρο: Τελευταίες παραστάσεις για το έργο “O Φάρος” του Conor McPherson

Το Σατιρικό θέατρο παρουσιάζει τις τελευταίες παραστάσεις του συνταρακτικού έργου «O Φάρος» του πολυβραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα Conor McPherson, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη – Αθανασίας Σμαραγδή