Ταβέρνα Καμασιάς. Γεύσεις Κύπρου, αρτυσμένες με αγάπη 

Ναι, πήγαμε, ξαναπήγαμε και σίγουρα θα ξαναπάμε. Στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Καμασιά, κάθε επίσκεψη είναι εμπειρία γευστική, εποχιακή, οινική και θεματική. Ο Ανδρέας Καμασιάς, ο άρχοντας της κουζίνας, μαζί με το έτερόν του ήμισυ, την Ντανιέλα, έδειξαν και απέδειξαν και σ’ αυτή μας την επίσκεψη, ότι αυτό που κάνουν καθημερινά στην αγαπημένη του κοινού, ταβέρνα στο Παραλίμνι, το κάνουν και το διεκπεραιώνουν με αγάπη, αρχής γενομένης από τους προκαθορισμένους τους μεζέδες, μέχρι τα εποχικά πιάτα, τα μεζεδάκια και τις καλοφτιαγμένες μερίδες, που σε ενημερώνω, μοσκοβολούν απ’ άκρη σ’ άκρη, Κύπρο.
 
Πού να δεις και την πανέμορφη, walk in οινοκάβα της ταβέρνας, που από αυτή θα επιλέξεις, σαν και του λόγου μας, ο ίδιος το αρεστό σου Μαραθεύτικο κρασί, για να συνδυαστεί με τη ντοματοσαλάτα με ρόκα και παφίτικο χαλίτζι, αλλά και με τις εσοδείας 2024, τσακιστές ελιές, πλάι σε τραγανά κλωνάρια κάππαρης. 
 
 
Ο Αντώνης Καμασιάς, επί τω έργω, να μας φέρνει ζεστό ζεστό λαδοριγανάτο, φρυγανισμένο ψωμί και άριστα με κάθε σημασία της λέξης, ξιδάτα, άσπρα μανιτάρια του βουνού, που εννοείται ότι τα μάζεψε ο Ανδρέας με τα χεράκια του.
 
Με τα χεράκια του, φυσικά, μάζεψε και τα αγρέλια που η σεφ Ντανιέλα πάντρεψε στο τηγάνι, με αυγό, τα όποια ήρθαν μαζί με εξαρτησιογόνα, τηγανιτά τσιπς πούλλας και αφράτες μοσκομυριστές σιεφταλιές, που εντυπωσίασαν και σε παρουσίαση.
 
 
Τα μεγάλα σε μέγεθος σαλιγκάρια, που περνιούνται πάνω σε ξυλάκι και ψήνονται στη σχάρα, αλλά και αυτά που ψήνονται στη γάστρα με σάλτσα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό οπωσδήποτε πρέπει να τα δοκιμάσεις και τα δυο τους.
 
 
Το ίδιο πρέπει να πράξεις και με τα χωριάτικα, κοφτά μακαρονάκια με κιμά και τριμμένο χαλούμι, αλλά και με το best seller της ταβέρνας, το κοτοπουλένιο κοντοσούβλι, που στο εγγυώμαι θα μιλάς για αυτό και την επομένη. 
 
 
Άψογο το κρασάκι μας, δροσερό και αρωματικό, έγινε ένα με το κλέφτικο αρνάκι με πατάτες που ομολογώ εξαφανίστηκε αστραπιαία από την πιατελίτσα, όπως έγινε και με τα τρυφερά αρνίσια παϊδάκια και με το πλημμυρισμένο από μνήμες, λεμονάτο κουνελάκι, αρτυσμένο με διακριτικό κύμινο.
 
 
Σγίγγουμε το χέρι όλης της οικογένειας Καμασιά που για ακόμη μια φορά τίμησε την Κύπρο, τον γαστρονομικό της πολιτισμό, αλλά και τις γεύσεις και τα αρώματα της περιοχής και αποχωρούμε με τη γλύκα από την άξια ειδικής βράβευσης, πίτα, νοτισμένη με κρέμα σοκολάτας και πιστάτσιο.
 
 
 
Δαιδάλου 23, Παραλίμνι
23825144
 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts