Ταξιδιάρικη σε Ιαπωνία και Περού, γαστριμαργική εμπειρία στο Bao Pau Λεμεσού

Μετά το πρωτότοκο, πρωτευουσιάνικο Bao Pau, ήρθε η σειρά και για το δεύτερο μαγαζί. Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης, Μάριος Μαλέκκος, “μετακόμισε” εδώ και λίγους μήνες το επιτυχημένο του ιαπωνο-περουβιανό του concept, σε Λεμεσό μεριά και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Γλάδστωνος.

Εκεί, άλλαξε το σενάριο εστίασης, σε σχέση με αυτό της Λευκωσίας που επικεντρώθηκε στο Delivery & Take Away, φτιάχνοντας ένα γουστόζικο, dine in μαγαζί, που δεν άργησε να σημειωθεί από τους Λεμεσιανούς και όχι μόνο, Asian food lovers, με κεφαλαίους, αλλά και bold χαρακτήρες στο σημειωματάριο των ποιοτικών, value for money επιλογών.

‘Ένα μαγαζί γουστόζικο, μινιμάλ και ξεκάθαρο στις αισθητικές – διακοσμητικές του γραμμές, με ένα ψηλό παρεΐστικο πάγκο για όλη σου την παρέα, αλλά και χαμηλά τραπέζια για εσένα, τη φίλη, τον συνεργάτη και τον αγαπητικό σου, που επιθυμείτε όλοι μαζί να την βρείτε ποιοτικά, χωρίς να χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το μενού του Μάριου, έχει τη δημιουργική τσαχπινιά που αναμένουμε όλοι εμείς από ένα άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του, τη δουλειά του και τη γαστρονομία γενικά, υμνώντας με τα πιάτα του τις καλές πρώτες ύλες, με πολλές εξ αυτών να τις προμηθεύεται από το δικό του περιβόλι στον Πύργο Τηλλυρίας. Πιπεριές Aji Amarillo, charapita, rocoto και Aji panca, αλλά και αβοκάντο ή φρούτα του πάθους, βρίσκονται στο καλλιεργητικό του μικροσκόπιο, για να προσδώσουν την εκ προοιμίου αυθεντικότητα ενός πιάτου που φέρει βαρέως π.χ το όνομα ceviche, όπως το νεοαφιχθέν στη λίστα, με βάση τον τόνο, που έχουμε δοκιμάσει.

Ένα πιάτο με φωτογραφικό ενδιαφέρον, απίστευτη ισορροπία σε φρουτώδη, όξινα και καυτερά στοιχεία, που προλόγισε υπέροχα το χωρίς περιττά έλαια, Loulou fry sushi roll με σολομό, λαυράκι, κρεμώδη μαγιονέζα και σάλτσα τεριγιάκι.

Η ελληνική Μαλαγουζιά  στάθηκε αντάξια των γαστρονομικών μας επιλογών, μα ιδίως με την άριστης ποιότητας, σαλάτα ανάμεικτων λαχανικών, ενταμάμε και τρυφερό βοδινό καρπάτσιο που χόρτασε και το μάτι, αγγιγμένα όλα με την πικάντικη, signature σος του σεφ.

Όλα τα λεφτά και για το άρτιο σε υφές και ισορροπία υλικών, πληθωρικό Portreto sushi roll, που ομολογώ μπήκε από την πρώτη μπουκιά στη λίστα με τις δημιουργίες παρθενογένεσης, εφόσον μιλάμε για ένα μαγικό συνδυασμό στο στόμα, με συντελεστές τον φρέσκο τόνο, το περγαμόντο, καρπούς cañihua και tamago, με το πιστάτσιο και τη σύμπραξη του miso και του terry sauce, να δημιουργούν μια ανάμνηση στους γευστικούς μου κάλυκες.

Ανάμνηση σίγουρα έχει μείνει και από τη γευστική δοκιμή του πιάτου ημέρας, του Wagyu Bao bun burger (εννοείται ότι όλα τα buns φτιάχνονται στο μαγαζί)  με τραγανά φύλλα shiso, που σαφώς και σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Τα καλύτερα έχω να σου πω και για το signature γλυκό, που ταλάνισε για αρκετό καιρό τη φαιά ουσία του Μάριου μέχρι να το τελειοποιήσει, που δεν είναι άλλο από το ήπια γλυκό, όμορφα τραγανό baonut, που θα σου θυμίσει ντόνατ, που προσφέρεται με διάφορες γεμίσεις για όλα μα όλα τα παλέτα. Αυτό όμως με γέμιση πιστάτσιο, δεν είναι απλά μια επιλογή, αλλά η απόλυτη επιλογή που στο εγγυώμαι θα συγκινήσει ακόμη και τον πιο δύσκολο γλυκοαλχημιστή.

Μια casual dining εμπειρία, που με τα χίλια σου λέω να τη ζήσεις, ενώ αν η ζεστασιά του σπιτιού σου, είναι για εσένα αξία αναλλοίωτη, σε ενημερώνω ότι το βραβευμένο μαγαζί έχει τεράστια εμπειρία και στο Delivery.

Γλάδστωνος 30Β’, Λεμεσός, 3041

25 443300

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts