Τα σαρακοστιανά και τα νηστίσιμα, έχουν άλλη γεύση στη Μουζουρού

Νηστεύεις; Απέχεις από τα γαλακτοκομικά, το κρέας ή τα αυγά; Είσαι ένθερμος χορτοφάγος ή βίγκαν, μα θες κι εσύ να απολαύσεις ένα πλουσιοπάροχο, γευστικό μεζέ μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας που ακολουθούν διαφορετική διατροφή; Εμείς σου ‘χουμε μια πρόταση που τα ΄χει όλα τα καλά και ακούει στο όνομα Μουζουρού. Ναι για τη γνωστή ταβέρνα αναφέρομαι στα Λύμπια, που δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες της στο εμβληματικό, πετρόχτιστο, παλιό αρχοντικό “όνειρο” και έχει κερδίσει μονοκοπανιά όλη την αγάπη του κοινού.

Θα κερδίσει και τη δική σου αγάπη αμέσως, αν πας για τα σαρακοστιανά της πιάτα ή αν κι εσύ πεις, σαν και του λόγου μας, στον Βαρνάβα και στη φιλόξενη ομάδα του “πάμε με το νηστίσιμο μεζέ” που ΄ναι ευρύς, καλοδουλεμένος και ελαφρύς, με όλα τα πιάτα να ‘ναι φρεσκοφτιαγμένα και σπιτικά.

Σαλατούλα με ό,τι φρέσκο βγήκε στη λαχαναγορά, σαντορινιά φάβα με κρεμμυδάκι, ταχίνι λατρεμένη, καπνιστός ταραμάς και προζυμένιο ψωμάκι με σώμα και υπόσταση για το ξεκίνημα και γεια μας με ένα αρωματικό Μοσχοφίλερο, που θα τα βρει όμορφα στο στόμα και με τα κοφτά μακαρονάκια με χταπόδι και με τους θεϊκούς ντοματοκεφτέδες, που αν δεν ντρεπόμουνα θα ζητούσα και δεύτερη μερίδα.

Τα φρεσκότατα λαχανικά θα φτάσουν και στο δικό σου τραπέζι σχαροψημένα και τραγανά, οι βραστές αγκινάρες με μπιζέλι, καροτάκι και λαδολέμονο άνηθου, κορυφαίες και ανεπανάληπτες μα πιο εξαίρετες ήταν οι ψητές μαύρες ελιές (εκτός μεζέ) που μας πήραν χρόνια πίσω στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, σαν όλοι μαζευόμασταν με μια σμίλα μεστωμένες ελιές, έτοιμες να τσουρουφλιστούν στο αναμμένο τζάκι.

Τα λευκά, μικρά σαν κουμπιά μανιτάρια στο τηγάνι με λεμονάκι εξαφανίστηκαν στο πιτς φυτίλι, όχι γιατί ήταν λίγα, μα επειδή ήταν φοβερά σε γεύση και σε δάγκωμα, μα το ίδιο έχω να σου πω και για το τρυφερό καλαμάρι σχάρας που ήρθε μαζί με μοσχομυριστό ρυζάκι, κάνοντας μαγικούς συνδυασμούς σε κάθε μπουκιά με το αρωματικό μας, Μοσχοφίλερο κρασί.

Όσο για το τέλος, αμάρτησε κι εσύ γλυκά με ένα όμορφα σιροπιαστό μπακλαβά, φορτωμένο με άφθονο ξηροκάρπι και φυσικά με πολλή αγάπη από όλη την ομάδα της Μουζουρούς.

Θεόδωρου Μαυρόσαββα 15, Λύμπια, 2566

22 522220    

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Holy cow. Με ανανεωμένη κάρτα γαστροδημιουργιών που θα πάθεις με αυτές εθισμό

Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και