Η ιεροτελεστία του αυθεντικού συριακού μεζέ στο βραβευμένο εστιατόριο Sawa, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να ζήσεις, από την αρχή μέχρι και το τέλος. Αν από την άλλη, θες να ψαρέψεις εσύ και η παρέα σου, τα εκλεκτά σας πιατάκια, εμείς σου ‘χουμε επιλέξει κάποια από τα πολλά αγαπημένα μας, για να τα δοκιμάσεις, άμα το επισκεφτείς.
Φαλάφελ
Ε’ δεν παίζονται! Μην τολμήσεις και το ξεχάσεις, γιατί σε προειδοποιώ θα στο κλέψουνε τα φιλαράκια με την πρώτη ευκαιρία. Κριτσανιστό απ’ έξω, ζουμερό από μέσα, μοσκοβολά ρεβίθι, κόλιανδρο, μαϊντανό και κύμινο, είναι ένας πειρασμός για όλους και το λατρεμένο όλων των vegan και vegetarian της πρωτεύουσας.
Mouhamarah
Η απόλυτη ερυθρόχρωμη αλοιφή, το εκλεκτότερο για πολλούς, ντιπάκι στο Sawa που θέλει πολλή δουλειά και αγάπη για να γίνει βελούδινο και γευστικό. Τα μυστικά του, η ισορροπία των υλικών του μείγματος, που δεν είναι άλλα από τις κόκκινες πιπεριές, την καρυδόψιχα και τον χυμό ροδιού.
Λαχματζούν
Το αυθεντικά, αυθεντικό λαχαματζούν του Sawa, έχει τη δικιά του ιστορία. Μεγάλο, με διπλή τραγανή πίτα, για να κλείνει μέσα του, αρνίσιο, μοσχομυριστό κιμά ή χαλούμι, έρχεται κοντά σου κομμένο σε τριγωνάκια και σε προειδοποιώ ότι θα αποτελέσει Μήλον της Έριδος και στη δικιά σου παρέα.
Shish Tawouk
Δεν υπάρχει σου λέω αυτό το σουβλάκι. Τρυφερό στήθος κοτόπουλο, μαγεμένο και μαριναρισμένο με ένα υπέροχο μείγμα από συριακά μπαχάρια, ψήνεται αριστοτεχνικά στη σχάρα, για να το τυλίξεις εσύ στις αρωματισμένες, χειροποίητες πιτούλες που το συνοδεύουν.
Frikkeh Bil Lahm
Άγνωστο για πολλούς, αλλά άμα το δοκιμάσεις μια φορά, σε ενημερώνω ότι κάθε φορά θα το ζητάς. Ένα πιάτο σπιτικό, μαμαδίστικο και μαγειρεμένο με κάμποσες νότες από αγάπη, αλλά και πράσινο σιτάρι, σιγοψημένο αρνί και κάσιους.
Σιροπιαστές συριακές μπουκιές
Ή καλύτερα, μπουκιές και συχώριο. Φτιαγμένες από εκλεκτό φύλλο κρούστας, βούτυρο που μοσκοβολά, διαλεγμένους ξηρούς καρπούς, με πρωταγωνιστές τα χαλεπιανά και τα αμύγδαλα, σχηματοποιούνται από τους ζαχαροπλάστες ποικιλοτρόπως, φουρνίζονται και σιροπιάζονται διακριτικά για να ολοκληρώσουν το γευστικό τους μεγαλείο. Ένα scoop από το άξιο ειδικής βράβευσης, παγωτό μαστίχα του Sawa, είναι ότι καλύτερο για να συνδυαστεί μαζί τους.
Κλήμεντος 31, Λευκωσία 1061
22766777
Professional photos by AdMarketing
Ο Ζήνων γεννήθηκε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Το πρώτο παιδί μιας σχετικά κανονικής οικογένειας – όπως οι περισσότερες. Γλυκιά, αθώα παιδική ηλικία,
Χειμώνας, Χριστούγεννα, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και κάνουμε αρχή με μια σουπίτσα για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ο βραβευμένος
Το Σατιρικό θέατρο παρουσιάζει τις τελευταίες παραστάσεις του συνταρακτικού έργου «O Φάρος» του πολυβραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα Conor McPherson, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη – Αθανασίας Σμαραγδή
Δεν είμαι ειδική σε θέματα εστιατορίων αλλά πιστεύω έχω common sense. Σε ταβέρνα της Λάρνακας που είχε πέραν των 200 καθήμενων πελατών την Κυριακή το
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του κάλλιστου, το πιο κάλλιστο. Το γνωστό, ελαφρώς παραποιημένο σοφό αποφθέγμα, κατά τα φαινόμενα, αποτελεί και το