Το θρυλικό και ίσως πιο εμβληματικό εστιατόριο του κόσμου, το El Bulli του Ferran Adria, ως γνωστό έκλεισε τις πύλες του στις 30 Ιουλίου του 2011. Ο “θεός” σεφ των σεφ, Ferran Adria, το δήλωσε ευθαρσώς κλείνοντας το El Bulli, το οποίο είχε βραβευτεί πέντε φορές ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου από τα The World’s 50 Best Restaurants:
“Το εστιατόριο κλείνει γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει και κάθε οροφή που μπορούσε να φτάσει”.
Στο μυαλό του Ferran, γυρόφερναν τόσα χρόνια, πολλά και όμορφα, για το τι μέλει γενέσθαι με τις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως γνωστού εστιατορίου στην Costa Brava της Ισπανίας και προσφάτως ο κύβος ερρίφθη.
Το EL BULLI μετατρέπεται σε μουσείο.
Το μουσείο “elBulli 1846” θα προβάλλει την πολύχρονη ιστορία του εστιατορίου, τις καινοτόμες τεχνικές και παρουσιάσεις πιάτων και τις ιδιαίτερες γνώσεις και δεδομένα που εξήχθησαν από εκεί. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο εστιατόριο παγκοσμίως που μετατρέπεται σε μουσείο, το οποίο θα αποτελεί συνάμα και εκπαιδευτικό κέντρο, βάση για elf learning, με κεντρικό πυρήνα το fine dining.
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που