
Η 15η του Μάη έχει πλέον καθοριστεί ως η Διεθνής Ημέρα Ξυνιστεριού και θα εορτάζεται πλέον δεόντως. Τα περισσότερα εύσημα, αναμφισβήτητα δίνονται στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Οινοχόων που το πάλεψε τόσο δυναμικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον Σύνδεσμο Οινοποιείων Κύπρου (ΣΟΚ) που νυχθημερόν επαγρυπνά στον αμπελώνα, αλλά και στο οινοποιείο για να προσδώσει στο μάξιμουμ την αξία και τα οργανοληπτικά στοιχεία της γηγενούς αυτής λευκής ποικιλίας.
Μιας ποικιλίας που έχει δώσει μεγάλο κύρος στα αμπελοοινικά δρώμενα της Κύπρου, τόσο με την παραγωγή ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων, λοιπών ποικιλιακών, αλλά και για τους σκοπούς της απόσταξης της Ζιβανίας και παραγωγής της παγκοσμίου γνωστής Κουμανδαρίας, η οποία συναντάται εδώ και πολλά χρόνια στις οινικές λίστες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου.
Σιουσιούκος, κιοφτέρκα, παλουζές και άλλα παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη λευκή γηγενή μας ποικιλία που περήφανα κατέχει τη δεύτερη θέση σε έκταση αμπελιών στο νησί με 2160 εκτάρια. Η ομάδα συνεργατών του Fine & Dine εύχεται η 15η του Μάη να γίνει και διεθνώς γνωστή, το Ξυνιστέρι μας να συνεχίσει να λάμπει δια της παρουσίας του στις αγορές του εξωτερικού και εμείς οι Κύπριοι να του δώσουμε ακόμη λίγη από την οινική ψήφο εμπιστοσύνης μας. Του αξίζει!
Προς την κυρία, τον κύριο και την παρέα που κατά περιόδους δημοσιεύουν σχόλια στα ΜΜΕ για τις τιμές του εστιατορίου μου, με βασικά ρήματα “εσφάξαν
Η σούπερ σταρ Δέσποινα Βανδή έρχεται στο νησί μας την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Απριλίου και επιφυλάσσει για έσενα που την αγαπάς χρόνια πολλά, μουσικές, νέες
Σε νέα εποχή βαίνει το πολυαγαπημένο πρωτευουσιάνικο εστιατόριο Esobga Terrace, με δραστικότερη αλλαγή την ανάληψη των ηνίων της κουζίνας από την πολυτάλαντη και ευρηματική σεφ
O Nick Andrew μιλά με τη Chef de cuisine & Patissier, Εύη Ιωάννου Χιώτη, με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας της να βάλει το νησί μας
Συγγνώμη δηλαδή! Αντέξαμε πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στις κουζίνες σου με 40 βαθμούς κελσίου. Σου είπαμε όλοι οι σεφ και οι βοηθοί κύριε ιδιοκτήτη ότι