Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του κάλλιστου, το πιο κάλλιστο. Το γνωστό, ελαφρώς παραποιημένο σοφό αποφθέγμα, κατά τα φαινόμενα, αποτελεί και το μόττο του εστιατόριου Amber Dragon στο εντυπωσιακό City of Dreams Mediterranean στη Λεμεσό, το οποίο μέρα με τη μέρα αποδεικνύει ότι ήρθε για να αφήσει εποχή.
Ευχάριστη έκπληξη στη ψεσινή μας επίσκεψη, οι στοχευμένες και καλοζυγισμένες μεταμορφώσεις στο interior design, που πέτυχαν να προσθέσουν περισσότερο χρώμα στον ευλογημένο με γήινες αποχρώσεις, χώρο, αλλά και να δημιουργήσουν μέσω των περίτεχνων, ξύλινων διαχωριστικών, μιας πιο ζεστής ατμόσφαιρας, μα κυρίως το αίσθημα της ιδιωτικότητας.
Αναλλοίωτη φυσικά παρέμεινε η φιλοσοφία εστίασης των εστιατορίων Dragon ( Μακάο – 1 αστέρι Michelin) στην οποία έσονται εις σάρκα μία, η κινεζική και ιαπωνική κουζίνα, με ένα τρόπο τόσο μοναδικό, που ήταν και ο βασικός λόγος βράβευσης του εστιατορίου με το βαρύτιμο, γαλλικό έπαθλο στον χώρο της εστίασης.
Στο φόντο μας, εκτός από την ενημερωμένη κάβα κρασιών, ιαπωνικών ουίσκι και sake, ο εντυπωσιακός, τεσσάρων τόνων, ξυλόφουρνος που “τρέφεται” στο Amber Dragon με ξύλα χαρουπιάς για να ψήσει την συγκλονιστική πάπια Πεκίνου, αλλά και για να αρωματίσει πληθώρα άλλων εδεσμάτων.
Με στόχο, να δοκιμάσουμε μια γκάμα από ασιατικά, δημιουργικά πιάτα, συνηγορήσαμε στην πρόταση του υποδειγματικού maitre, για ένα 7 course Degustasion menu, συνδυασμένου ανά στάδιο, με οίνους, αφρώδεις και μη, αποστάγματα, μέχρι και κοκτέιλ.
Με εξέχουσα σαμπάνια Henriot Brut Souverain ξεκινάμε το γαστρονομικό μας ταξίδι σε Άπω Ανατολή μεριά, τσιμπολογώντας τα κρυμμένα μέσα σε ζεστά, σπιτικά rice crispies, τηγανιτά dumplings, αλλά και στρείδια umami με πέρλες από πόνζου.
Η αριστεία στην ποιότητα των σαρκωδών σασίμι σολομού, κοιλιάς τόνου και χαμάτσι, μας έκανε για ακόμη μια φορά να υποκλιθούμε ενώπιον της ομάδας του βραβευμένου εστιατορίου. Σε γαστρονομικό ποτήρι, σερβιρίστηκε και το Ιαπωνικό sake Imayo Tsukasa Ima Oyester Junmai, με στόχο να αποδώσει στο έπακρον τα αρωματικά του στοιχεία, κάτι που επετεύχθη και με την ορθότατή του θερμοκρασία (14 με 15 βαθμούς κελσίου).
Ο προβηγκιακός ροζέ Miraval οίνος, στα κρασοπότηρά μας, για να συνταιριάξει με την τριλογία από artisan, με κάθε σημασία της λέξης Dim Sum, όπως το θρυλικό Shanghainese με πρωτόγνωρη γέμιση από χοιρινό και κάβουρα και τα ομόλογά τους, με γέμιση από τραγανή γαρίδα και χτένι.
Σχολιάζουμε για ακόμη μια φορά το εξέχων σέρβις από όλη την ομάδα του εστιατορίου, νοτισμένο με επαγγελματισμό και φιλική διάθεση, κάνοντάς σε πραγματικά να γίνεσαι ένα με τον χώρο και τους ανθρώπους του. Αρώματα ξυλόφουρνου στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το ξυλοφουρνιστό και καπνιστό με λεμονόχορτο, μικρό κοτόπουλο που έφτασε σε ειδικό τρόλει μπροστά μας, για να τεμαχιστεί και σερβιριστεί από τον σεφ, μαζί με one of a kind, σος ταμαρίνδου.
Αποτελειώνουμε και την τελευταία γουλιά από τον λευκό, με Trebbiano σταφύλια, Zenato Sansonina Lugana, οίνο και πάμε σβάρνα για το ύστατο, κυρίως πιάτο που δεν ήταν άλλο, από τα σιγοψημένα, μπρεζέ short ribs από Black Angus βοδινό. Ένα πραγματικά τρυφερό κρέας που ήρθε παρέα με εξαίρετο τηγανιτό ρύζι και εξαίρετης ποιότητας, σκορδάτα κλωνάρια μπροκολίνι, παρέα με βελούδινο Chanson Pinot Noir.
Το κινητό, τροχήλατο μπαρ και ο επιδέξιος barista, πέρασαν και από το δικό μας τραπέζι για να φτιάξουν και για μας, το ανεπανάληπτο Espresso Martini, που συνόδεψε το πλάτερ από υψηλής ζαχαροπλαστικής αξίας, μινιατούρες γλυκών. Μια πανδαισία από αρώματα, γεύσεις, υφές και διαφορετικές θερμοκρασίες, που έγραψαν, μαζί με το χαρμάνι του καφέ από το αριστουργηματικό cocktail, την τελευταία πράξη της οινογαστρονομικής μας εμπειρίας.
Μια εμπειρία που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εστίασης στο βραβευμένο Amber Dragon, την στοχοπροσήλωση στην αριστεία της τέχνης της ασιατικής κουζίνας, την οινική κουλτούρα και την εξαίρετη εξυπηρέτηση από άτομα που αγαπούν και νιώθουν περήφανα για το λειτούργημα που ασκούν.
Amber Dragon, City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός
25 088888
(Review in English)
Amber Dragon: Ode to Asian Cuisine at One of the Island’s Finest Restaurants
“The enemy of good is better, and of the best, the even better.” This slightly reinterpreted adage appears to be the motto of Amber Dragon, the restaurant nestled within the impressive City of Dreams Mediterranean in Limassol. Day by day, it proves it has arrived to make its mark.
During our visit last night, we were pleasantly surprised by the thoughtful updates to the interior design. These changes added splashes of color to the space, which was already rich with earthy tones, and created a warmer ambiance through the use of intricate wooden partitions. Most importantly, they heightened the sense of privacy for guests.
The core philosophy of the Dragon restaurants (Macau – 1 Michelin Star) remains unchanged: a harmonious fusion of Chinese and Japanese cuisine in a way so unique that it earned the restaurant the prestigious French culinary award it proudly holds.
In the backdrop, besides an impressive collection of wines, Japanese whiskeys, and sake, stands a striking four-ton wood-fired oven. Fueled with carob wood, it cooks the sensational Peking duck and infuses a variety of other dishes with aromatic charm.
To explore a range of creative Asian dishes, we opted for the 7-course degustation menu suggested by the exemplary maître d’, paired at each stage with wines, spirits, and even cocktails. We began our culinary journey to the Far East with a toast of Henriot Brut Souverain Champagne, accompanied by fried dumplings hidden in warm homemade rice crispies and umami oysters with ponzu pearls.
The excellence of the sashimi—salmon, tuna belly, and hamachi—reminded us once again of the unparalleled skill of the restaurant’s award-winning team. The Japanese sake Imayo Tsukasa Ima Oyster Junmai, served at the perfect temperature (14–15°C), was a thoughtful addition, fully showcasing its aromatic profile.
Next, a Provencal rosé, Miraval, complemented a trio of artisan dim sum. Among them was the legendary Shanghainese with an innovative filling of pork and crab, alongside its counterparts filled with crispy shrimp and scallops.
We couldn’t help but praise the outstanding service provided by the restaurant team, a blend of professionalism and warmth that makes you feel truly at home. Then came the wood-fired aromas: a smoked, lemongrass-infused small chicken, carved tableside by the chef and served with a one-of-a-kind tamarind sauce. Paired with the white Zenato Sansonina Lugana wine (made from Trebbiano grapes), it was a delightful highlight.
The main course followed: slow-braised Black Angus short ribs, so tender they melted in the mouth. Accompanied by excellent fried rice, garlicky broccolini, and a velvety Chanson Pinot Noir, this dish was an ode to culinary mastery.
Finally, the mobile bar and its skilled barista arrived at our table to prepare an unforgettable Espresso Martini. It was the perfect companion to a platter of miniature desserts, a symphony of aromas, flavors, textures, and temperatures. Together with the rich coffee blend in the cocktail, this final act brought our gastronomic experience to a triumphant close.
This was an experience that highlights the high standards of the award-winning Amber Dragon: its dedication to excellence in the art of Asian cuisine, its exceptional wine culture, and its exemplary service by a passionate and proud team.
Amber Dragon, City of Dreams Mediterranean, Limassol
25 088888
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα «Ημερολόγιο» τραγουδιών από τον Χρήστο Θηβαίο στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Για την παράστασή του, ο Χρήστος Θηβαίος σημειώνει: “Τόσα χρόνια
Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βραδιά, καθώς οι MAD MOZART φέρνουν το δυναμικό τους ορχηστρικό sympho show στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, στις 4 Μαρτίου. Με έναν
Acane. Ο “θεός” της ζύμωσης και του κρασιού για τους Ίνκας, μα και η επωνυμία που λάμπει εδώ και λίγες μέρες πάνω από την είσοδο