
Και τώρα, Beefbar Cyprus στη Λεμεσό. Μεγάλη η χάρη μας να απολαμβάνουμε και στη Μεγαλόνησο τις γαστριμαργικές επιλογές και το μοναδικά, μοναδικό concept του εμπνευστή του Beefbar, Riccardo Giraudi και του Executive Chef Thierry Paludeto, που πριν 19 χρόνια, έβαλαν το πρώτο λιθαράκι – εστιατορική κοτρόνα δηλαδή – στο glamorous Μόντε Κάρλο.
Σημείωσε στο μπλοκάκι σου, ότι από τότε, έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε πέραν από τρεις δεκάδες προορισμούς και εμβληματικές τοποθεσίες, που αποδεικνύουν εμμέσως πλην σαφώς, την τεράστια επιτυχία, αλλά και την πρωτοκαθεδρία τους. Νέα Υόρκη, Παρίσι, Νίκαια, Μιλάνο, Λονδίνο, τρία εστιατόρια στην Ελλάδα (Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη), αλλά μέχρι και πλωτό Beefbar Crystal Serenity στο υπερωκεάνειο Crystal Symphony, θα συναντήσεις σύντομα, τα οποία όλα, σύμφωνα με το αριστοτεχνικά δομημένο branding, προσφέρουν μια out of the box παραλλαγή του street food, αλλά εδώ γράψε με κεφαλαία γράμματα, σε ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ version.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, γι’ αυτό πάμε τώρα Amara, εκεί που το σύμπαν, οι συνέργειες και οι decision makers, ευθυγραμμίστηκαν, για να τοποθετήσουν σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γεωγραφικά σημεία του πεντάστερου, plus, κατ’ εμένα ξενοδοχείου, το δικό μας Beefbar Cyprus.
Η καλυμμένη του βεράντα, με έντονο το υγρό στοιχείο και την στοχευμένη τοπιοτέχνηση, η λιτότητα, αλλά συνάμα, η αρχοντιά των τραπεζοκαθισμάτων, συναντούν το γαλάζιο της θάλασσας και τη φωτισμένη πόλη της Λεμεσού, με την εντυπωσιακή συστάδα ουρανοξυστών, να κλέβει από την πρώτη ματιά την παράσταση. Την παράσταση κλέβει αμέσως και η ανοιχτή κουζίνα, αλλά και οι εντυπωσιακοί συντηρητές των εκλεκτών κρεατικών, μέσα στους οποίους φιγουράρουν κοπές που συνήθως βλέπεις μόνο ιντερνετικά σε μισελενάτα εστιατόρια σε Τόκυο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και όχι μόνο.
Kobe, Wagyu, σπαλομπριζόλες, φιλέτα και όχι μόνο, ζυγισμένα και στοιχισμένα, έτοιμα να ψηθούν, αρτυσμένα από πριν μαγικά με ένα μείγμα από μπαχαρικά, άλατα και βότανα, που σε ενημερώνω ότι δεν επιβάλλονται γευστικά έναντι των φυσικών αρωμάτων και γεύσεων, αλλά συνηγορούν και “συνεργάζονται”, έτσι ώστε οι γευστικοί σου κάλυκες, να εισπράξουν ένα πρωτόγνωρο ουμάμι.
Στα συν και ο υπέροχος, ζεστός εσωτερικός χώρος, που σου “μιλά” με γήινα χρώματα, τραπεζάκια σε καναπεδάκια, που σέβονται και την ιδιωτικότητά σου, αλλά και πολλά plus για το εντυπωσιακό cocktail bar και τον prive χώρο εστίασης, που εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο του τραπεζιού υπάρχει η ευχέρεια για να ψήσει κάποιος τα κρεατικά της επιλογής του.
Η εξυπηρέτηση από την ομάδα των hostesses, καθώς πρέπει, ενώ η συντρέχουσα εξυπηρέτηση από τον πολυτάλαντο διευθυντή του εστιατορίου και την πολυπληθή του ομάδα, πέρα για πέρα μοναδική, σε τέτοιο σημείο, που θα έλεγε κανείς ότι το εν λόγω εστιατόριο μετρά ένα – δυο χρόνια λειτουργίας. Κι όλα αυτά γιατί τα πάντα λειτουργούν ρολόι, ο καθείς ξέρει τη δουλειά του και είναι έτοιμος ακόμη και να απαντήσει για τα αρώματα του αστακού που γεμίζουν τα tacos, μέχρι με το πώς έγινε infused το Campari ή το Vermouth, για τα κοκτέιλς που ζητήσαμε.
Με signature, όνομα και πράμα, Tropical Negroni και Scarlet Elixir cocktails, ξεκινάμε τη βραδιά μας, αλλά και με ένα κρητικό, Λιάτικο κρασί, που έφτασε δροσερό δροσερό για να συνοδεύσει το πρωτόγνωρο στην κυπριακή αγορά – Worldwide exclusive – Kobe beef “προσιούτο”, συνοδευμένο με ένα ελαφρά φρυγανισμένο πανετόνε, απ’ αυτά που παρακαλάς, οι άλλοι να μην τα έχουν εκτιμήσει.
Ένα ξεκίνημα τόσο δυνατό, που ήρθε κι έδεσε μαζί με τα κορεάτικα bao buns, γεμιστά με καπνισμένο με τσάι από γιασεμί, Kobe beef, που έπιασα ασυναίσθητα και τους τρεις μας, να το απολαμβάνουμε με κλειστά μάτια.
Με κλειστά μάτια, σου συνιστώ να απολαύσεις και τα νοτισμένα με μπρεζέ wagyu, quesadillas, που συμπληρώνονται με τυρί machengo, τριμμένη καλοκαιρινή τρούφα και τσιμιτσούρι, αλλά και το απίστευτα μοναδικό σε υφές, δάγκωμα και γεύση, γλυκοκαλαμπόκι τεμπούρα, περασμένο με ήπια πικάντικη μαγιονέζα.
Οι φίλοι της σαλάτας, σαν και του λόγου μας, πείτε ένα σίγουρο “ναι“ στην υπερτροφική εκπρόσωπο του μενού, που δεν είναι άλλη από την σαλάτα με kale, αβοκάντο και παρμεζάνα, αγγιγμένη με ξύσμα λεμονιού και νότες από αντζούγια.
Υποκλίθηκα και θα υποκλιθώ ξανά, γιατί μπήκε στα favorites μου, μπροστά στα απόλυτα ισορροπημένα στο στόμα, κριτσανιστά τάκος με αστακό, κάσιους και satay sauce, που αν θες, ενημερώνεις τον παραγγελιοδόχο σου, για να προσθέσει απάνω του η κουζίνα, λίγο χαβιάρι και να το απογειώσει από τον έβδομο, στον όγδοο γευστικό ουρανό.
Αλλαγή πιάτων, τα branded, με το λογότυπο του Beefbar, παγκοσμίου εμβέλειας μαχαίρια για steak, Laguiole, παραδίπλα μας, για να απολαύσουμε όπως πρέπει την αμερικανική τρυφερή ταλιάτα και την αυστραλιανή πικάνια και τα δυο από ράτσα Wagyu, συνοδευμένα με κρεμώδη πουρέ πατάτας. Αριστεία στη γεύση, ουμάμι με υπέροχη επίγευση, ψήσιμο για βράβευση και παρουσίαση για πολύ απαιτητικούς, οι συνισταμένες των δυο εκλεκτών κρεατικών, πριν στείλουμε τα πολλά μπράβο μας στην κουζίνα για το πρωτοκλασάτο, με Asian χαρακτήρα, τεμαχισμένο βοδινό, που ψήνεται σε wok, με νότες από πιπέρι και μελιτζάνα, συνοδευμένο ιδανικά με jasmine rice.
Beefbar και γλυχοαλχημείες και μάλιστα signature, ένα και το αυτό. Γι’ αυτό, κάνε τους υπολογισμούς σου και άφησε λίγο χώρο για τα μεγάλων μερίδων (ιδανικά για 2 μέχρι 3) επιδόρπια της λίστας. Οπωσδήποτε κάνε σταθμό στην εντυπωσιακή μπάρα σοκολάτας με κριτσανιστό μπισκότο και υγρή καραμέλα που θα κοπεί μπροστά σου από τα επιδέξια άτομα της εξυπηρέτησης με μια λάμα, αλλά και στο πληθωρικό σε γεύσεις Coffee & Hazelnut intense, με μουσελίνα φουντουκιού, λεπτές μαρέγκες με υφή που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και διακριτική σε επίγευση, γκανάζ από καφέ.
Η επίγευση της όλης εμπειρίας, μοναδική, αλλόκοτη και συγκλονιστική. Μια εμπειρία πολυεπίπεδη, που σου συνιστώ να τη βάλεις στο πρόγραμμά σου χθες, με μόνη προϋπόθεση να κάνεις μέρες πριν μια κράτηση για να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις ένα από τα πολυπόθητά τραπεζάκια του Beefbar Cyprus.
AMARA
ΑΜΑΘΟΥΣ 95, ΑΓΙΟΣ ΤΥΧΩΝΑΣ 4533, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ
WEB: www.amarahotel.com | IG: www.instagram.com/amarahotelcy
Η αλήθεια να λέγεται. Αν δεν ήξερα ότι η Πυξίδα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας και δεν έβλεπα τη γνώριμη φιγούρα του Γιάννου και
Το βράδυ ήταν βροχερό και κρύο. Θα ορκιζόμουν ότι λίγοι θα τολμούσαν να αφήσουν το σπιτάκι τους για να βγουν έξω για φαγητό. Για να
Η νέα του θέση στο πεντάστερο, πρωτευουσιάνικο Hilton Hotel Nicosia, είναι ακόμη μια πρόκληση στην καριέρα του. Ένας σταθμός πολλών απαιτήσεων, προδιαγραφών και αυστηρών προτύπων
Πώς πρέπει να είναι ρε παιδί μου ένας μεζές; Ευκολάκι. Πρώτα απ’ όλα, κάθε πιάτο του, να είναι γευστικό, καλομαγειρεμένο και φτιαγμένο με καλά υλικά.
Οι θρυλικοί AC/DC έχουν ανακοινώσει τις ημερομηνίες των συναυλιών τους, μέσα στα πλαίσια του 2025 European Tour τους. Ως αναμενόμενο, επικρατεί φρενίτιδα από τους fans