Beirut chocolate. Ετοιμαστείτε γιατί έρχεται το αντίπαλο δέος της Dubai Chocolate

Η Beirut chocolate έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των λιβανέζικων μέσων ενημέρωσης, με τίτλους όπως “Κάντε στην άκρη Dubai Chocolate, η Beirut Chocolate είναι εδώ!”. Κάποια άρθρα μάλιστα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους καταναλωτές: “Μπορούμε επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας τη μόδα της σοκολάτας Dubai και να δώσουμε χώρο στη σοκολάτα Beirut;”

Πίσω από αυτή τη δημιουργία βρίσκεται ο Λιβανο-Αυστραλός ζαχαροπλάστης Philip Khoury, ένας βραβευμένος σεφ και πρώην επικεφαλής ζαχαροπλαστικής του Harrod’s στο Λονδίνο. Εμπνευσμένος από τη viral σοκολάτα Dubai του Fix Dessert Chocolatier, αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή, την οποία φέρνει στο Douk, μια φιλανθρωπική γαστρονομική αγορά στο Comptoir Libanais της Gloucester Road στο Λονδίνο. Παράλληλα, ελπίζει σύντομα η σοκολάτα του να είναι διαθέσιμη για όλους.

Η μπάρα σοκολάτας Beirut χαρακτηρίζεται ως ένα “νοσταλγικό” γλυκό, που ανασύρει μνήμες και συναισθήματα, ειδικά στους Λιβανέζους της διασποράς. Σε αντίθεση με τη σοκολάτα Dubai, η οποία είναι γεμισμένη με κρέμα φιστικιού και τριμμένο καταΐφι, η Beirut Chocolate φτιάχνεται με 50% αμυγδαλόγαλα Esmeraldas, καραμέλα ανθόνερου και στρώσεις από μπακλαβά με κρέμα κάσιους. Μια ιδιαίτερη πινελιά της αποτελεί το vintage λιβανέζικο “γραμματόσημο”, που ενισχύει ακόμα περισσότερο τη νοσταλγική της ταυτότητα.

Πλήρως φυτικής προέλευσης, η σοκολάτα αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του δημιουργού της, ο οποίος είναι και συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου A New Way to Bake, αφιερωμένου στη φυτική ζαχαροπλαστική. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Δήμος Λάρνακας τιμήθηκε με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» στο πλαίσιο των Παγκύπριων Βραβείων «Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» για το 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Λάρνακα διακρίθηκε για το έργο «Δημιουργία των πιο πράσινων παραλιών στην Κύπρο (Βορόκληνης)» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική