
Δεν το χάνεις με τίποτα. Στο απόλυτο κέντρο της Μαρίνας Ζυγίου, σε υποδέχεται εδώ και 22 χρόνια στους πλημμυρισμένους με ξυλεία και ναυτικό DNA, χώρους του, υποσχόμενο να ικανοποιήσει τα γούστα ακόμη και του πιο απαιτητικού ιχθυολάτρη.
Το προσωπικό, που το βλέπεις χρόνια εκεί, με κάποιους να υπηρετούν με πάθος από την πρώτη μέρα, θα σε υποδεχτεί με χαμόγελο, μα πρώτα απ’ όλα θα σε περάσσει από τη μεγάλη τους βιτρίνα θαλασσινών, για να ξεκινήσεις από εκεί το γαστριμαργικό σου ταξίδι.
Από εκεί ξεκινήσαμε και εμείς, θαυμάζοντας τη ψαριά της μέρας, που μέχρι και σπανιότατο, κυπριακό Χριστόψαρο του κιλού και κάτι, διέθετε, άφθονα μπαρμπούνια, σαργούς, φαγκριά και λευκόσαρκες σφυρίδες.
Με ένα Λεμεσιανό Sauvignon Blanc, αρωματίζουμε τους γευστικούς μας κάλυκες και μπαίνουμε ευθύς στα προκαταρτικά με λαδοριγανάτες φρυγανιές, σαλάτα Captain’s Table και πλουσιοπάροχες, σπιτικές αλοιφές. Γαρίδες με τσίλι και οι ομόλογές τους a la σαγανάκι με φέτα και ντομάτα στο προσκήνιο και πάμε ευθύς για γευστική δοκιμή του λατρεμένου ψαροσουφλέ, σερβιρισμένου και ψημένου μέσα σε όστρακο.
Στην υγειά της παρέας με ξυνιστέρι από ψηλούς αμπελώνες, στα κρασοπότηρά μας, τσιμπολογώντας κριτσανιστά καλαμαράκια και υπέροχα ψημένο στη σχάρα, πλοκάμι χταποδιού, συνοδευμένα με τραγανές, κυπριακές πατατούλες.
Υπέροχο το ψήσιμο και των ροδαλών μπαρμπουνιών, που δεν ξέρω ούτε πότε ήρθαν, μήτε πότε χάθηκαν από την πιατελίτσα, αλλά πιο υπέροχο σε ψήσιμο και γεύση, αποδείκτηκε, το μεγάλου μεγέθους λαυράκι, που απογειώθηκε στο πιάτο μας, απλά κι ωραία με λαδολέμονο και χοντρό αλατάκι.
Φρεσκότατο και εξαρτησιογόνο, το σπιτικό, ανάλαφρο banoffee του μαγαζιού, πλαισιωμένο από ποικιλία γλυκών του κουταλιού και άφθονα φρούτα, κομμένα και ραμμένα στα δικά μας γούστα.
Γρηγόρη Αυξεντίου 48, Ζύγι, 7739 (Παρά τη Μαρίνα Ζυγίου)
24 333737
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.