
Το ότι τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε όλοι που αποζητούν το εκλεκτό, το φίνο, το καλόγουστο και το προσεγμένο. Απτή απόδειξη το Cor Gastronomy. Καλαίσθητοι, μέχρι και την τελευταία γωνία, οι ανθώνες με τη διακριτικά φωτισμένη ελιά, που περιβάλλεται από μοσχοβολιστά γιασεμί, δεντρολίβανα και ανθισμένες γαρδένιες. Ο χώρος πεντακάθαρος και συγυρισμένος, τα διεθνή και τοπικά, από γηγενείς ποικιλίες, κρασιά, ζυγισμένα και στοιχισμένα στις κάβες τους και οι άνθρωποί του, πανέτοιμοι για να υποδεχθούν τους καλεσμένους τους, όπως υποδέχεται κανείς στο σπίτι του, φίλους αγαπημένους.
Ο πολυβραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης, Chris Theofanous, στο πόστο του, σε όλα τα σημεία της ανοιχτής κουζίνας, να καθοδηγεί, άγοντας πρώτος τις “τσιμπίδες” της εκλεπτυσμένης, fine dining κουζίνας του, η οποία για ακόμη μια φορά ταλάνισε με τη γαλλική φινέτσα της τον ουρανίσκο μας, αφήνοντας ως πιο δυνατή, εμπειρική επίγευση, την αρμονία των γεύσεων και την πρωτοτυπία των συνδυασμών.
Η κάρτα επιλογών, σε ταξιδεύει στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα, με κοινό παρονομαστή τα πρωτοκλασάτα υλικά που “ναι”, δεν τα συναντάς εύκολα αλλού, με πολυσυλλεκτικές προτάσεις από κρύα και ζεστά μοιρασιάρικα πιάτα που προτείνονται να μπουν στο κέντρο του τραπεζιού. Οι βοδινές, κυρίως, κοπές αποτελούν ένα ακόμη λόγο για να “ταξιδέψεις” στο Cor Gastronomy, εφόσον πληρούν στο έπακρο το τρίπτυχο της γευστικής επιτυχίας.
Αριστεία και καλό σίτεμα εκλεκτών βοδινών κοπών από επώνυμες φάρμες, ψήσιμο πάνω σε πραγματικά ξύλα και φυσικά, εξειδίκευση στο ορθό ψήσιμο. Ο αφρώδης, προδόρπιος οίνος εξυπηρέτησε τον πραγματιστικό του σκοπό, δρόσισε τον ουρανίσκο κι άνοιξε διάπλατα τους γευστικούς κάλυκες για να υποδεχθούν το ινσταγκραμικό duo, με συντελεστές τον κιτρινόπτερο τόνο και το στρείδι, που “κολυμπούν” σε σος από σαλικόρνια, αλλά και το μοναδικά, μοναδικό παρφέ από φουά γκρα, με μούρα, και πιστάτσιο που κι εσύ θα απλώσεις στο χειροποίητο umeboshi brioche.
Ένα συγκλονιστικό πιάτο που δε θα ήθελα να φύγει ποτέ από το μενού, μα το ίδιο δηλώνω και για τα λευκά σπαράγγια που μπλέκονται με ψητά καρύδια πέκαν και απογειώνονται με αφρό από μίσο και βινεγκρέτ μελιού. Συνεχίζουμε το οινογαστρονομικό μας ταξίδι με by the glass, ταιριαστούς οίνους, σερβιρισμένους με το σύστημα Coravin, με ένα πιάτο σταθμό, κατ’ εμένα για το εστιατόριο, που δεν ήταν άλλο από την πρωτοεμφανιζόμενη στην κάρτα, ψητή κολοκύθα, που κράτησε τον τραγανό της χαρακτήρα, για να γίνει μαγική μπουκιά μαζί με τις υπόλοιπες υφές κολοκύθας, τη γύρη από μέλισσες, το shio koji και το τυρί πεκορίνο.
Ένα πιάτο για βράβευση, που αποτελεί τρανό παράδειγμα έμφασης, από πλευράς του σεφ και στα ούτω καλούμενα vegetarian dishes, τα οποία, δυστυχώς σε πολλά εστιατόρια δεν τυγχάνουν της ανάλογης σπουδής και προσοχής. Το σχαροψημένο σε ξυλοκάρβουνα, άγριο θαλασσινό λαυράκι με την κριτσανιστή πέτσα και τη ζουμερή σάρκα – ακόμη και στα σημεία με λιγότερο χοντρή σάρκα – μας έκανε να ξαναστείλουμε τα εύγε μας στον σεφ, που φρόντισε να το παντρέψει με νότες από σελινόριζα, μανιτάρια σιτάκε και chevril.
Αλλαγή πιάτων, ο βελούδινος Ridge – Lytton Springs, ερυθρός οίνος του 2016, στα ποτήρια μας για να υποδεχθούμε όπως αρμόζει το medium to rare USDA Prime beef fillet, που το ουμάμι του έσμιξε με υφές κρεμμυδιών, τραγανό μπροκολίνι και άριστο beef jus.
Το απείρως δροσιστικό lemon curd είναι ένας επιδόρπιος πειρασμός που δεν θα αντισταθείς με τίποτα και συντελείται στο υπέροχο σερβίτσιο που είναι βαλμένο, με πυλώνες το σορμπέ από γιαούρτι πρόβειου γάλακτος και την αρωματική λουίζα.
Σφίγγουμε ξανά το χέρι της ευγενέστατης ομάδας προσωπικού που στάθηκε επάξια στις απαιτήσεις ενός casual fine dining εστιατορίου, που με ποδηγέτες του τον Chris Theofanous και τα αδέλφια Γιώργο και Χρίστο Χειμωνίδη (Salt & Fire) έχουν βάλει εξ αρχής τον πήχη πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά για να νιώθουμε όλοι μας εμείς περήφανοι για το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας του νησιού μας.
Λεωφόρος Αμαθούντος 139, Λεμεσός, 4533
25 725100
Όταν το πρόσημο είναι η αριστεία, ανάμενε τα καλύτερα. Και στο Salt & Fire, στον Άγιο Ιωάννη Λευκωσίας – που το ’χει αποδείξει εμπράκτως από
Μια νέα ταινία-έκπληξη έρχεται να ταράξει τα νερά του Netflix — και το κοινό δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από την οθόνη! Το
Σκληραίνει τη στάση της η αεροπορική εταιρεία – Μηδενική ανοχή σε ανάρμοστη συμπεριφορά εν πτήσει Ακριβά θα πληρώνουν στο εξής οι επιβάτες της Ryanair που
Το ζήτησες, το ‘χες ανάγκη, το κυνήγησες και η επιθυμία σου εισακούστηκε ευθύς. Το βραβευμένο Ethimo σου κάνει πλέον τραπέζι και τα μεσημέρια. Έτσι για
Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή τους, οι Φούρνοι Ζορπάς πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμήν του προσωπικού τους, σηματοδοτώντας την