Coya Dubai. Ο must γαστρονομικός προορισμός που μας έχει κατενθουσιάσει

(Review in English and Greek by food critic Nick Andrew)

Τα σχόλια που έφτασαν στα αυτιά μου για το περουβιανής κουζίνας, Coya Dubai, ήταν διθυραμβικά. Δεν θα μπορούσα άρα, φτάνοντας στο Dubai με την ομάδα των υπολοίπων της ομάδας της Fine & Dine, να μην αποτίσω φόρο τιμής στο παγκοσμίου εμβέλειας, λονδρέζικης καταγωγής, Coya Dubai που βρίσκεται στην γκλαμουράτη περιοχή Jumeirah.

Παίρνουμε το ταξί μας από το Burj Khalifa και σε ένα 20 λεπτο βρισκόμαστε στο Four Seasons Jumeirah Beach Resort και συγκεκριμένα στο Restaurant Village του. Ό,τι και να σου γράψω για την πολυτέλεια που αντικρύσαμε, την παρέλαση των super cars και αυτοκινήτων πολυτέλειας με μοντέλα που δεν έχουμε ξαναδεί ούτε στην τηλεόραση, θα είναι λίγο.

Όσο για τα εστιατόρια του luxurious  χωριού, φτάνει να σου πω ότι δίπλα από το Coya είναι αυτό του χαρισματικού Τούρκου Nusret Gokse,  το Nusr – et, το μυκονιάτικο Nammos,  το Ιαπωνικό Mimi Kakushi και όχι μόνο.

Εμείς πάντως μπαίνουμε στην ώρα μας στο  Coya Dubai και ακολουθούμε την υπεύθυνη υποδοχής στο εστιατορικό μας τραπέζι. Μας παίρνει αρκετή ώρα να σκανάρουμε τον συγκλονιστικά διακοσμημένο χώρο, που το πρώτο συναίσθημα που μας έστειλε ήταν η ζεστασιά.

Ξύλο, η δυναμική του φυτών, κρεμμασμένοι αμφορείς από την οροφή, ένα πανέμορφο μπαρ για τους λάτρεις των κοκτέιλς και η ανοιχτή κουζίνα με τους σεφ σε δράση, οι πρώτες εικόνες που κρατήσαμε στη μνήμη μας.

Όσο για τη θέα των θεόρατων ουρανοξυστών που κάλυπταν ολάκερο τον ορίζοντα απέναντι μας, το μόνο που έχω να σου πω, είναι ότι είναι από μόνη της, λόγος για να ζητήσεις τραπέζι κοντά στο παράθυρο.

Η κάρτα φαγητών του Μισελενάτου εστιατόριου, που πήραμε στα χέρια μας αμέσως, μάς ταξίδεψε με ένα fusion τρόπο από το μακρινό Περού, μέχρι και την Ιαπωνία, προβάλλοντας άφθονα πιάτα της αγαπημένης μας Nikkei κουζίνας.

Οι επιλογές πραγματικά πολλές, μάς προκάλεσαν δύσκολα διλήμματα, μα ξεκινήσαμε πρώτα πρώτα δοκιμάζοντας τα signature cocktails του Pisco bar, παρέα με guacamole που ο σερβιτόρος το φέρνει μπροστά σου μέσα σε πέτρινο μπολ για να λιώσει επί τόπου τα αβοκάντο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Οπωσδήποτε επέλεξε το σεβίτσε Atun Chifa με κιτρινόπτερο τόνο, σουσαμέλαιο και κράκερ ρυζιού και απαραίτητα το ταρτάρ τόνου με λάιμ σε ζύμωση και τρούφα, που ο σεφ το τοποθέτησε μέσα σε καψαλισμένη πιπεριά Padron.

Τα mini bao buns με wagyu short rib είναι must για όποιο επισκέπτεται το Coya, όπως must have είναι τα sushi maki rolls de Acevichado, με τόνο και shisho. Ο περίοπτος, δίπλα από το μπαρ, DJ ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμά του που φέρει την ταυτότητα του Coya Music, με ηλεκτρονικά ακούσματα, συνδυασμένα με Latin, αλλά και Afro house με down tempo. Σημείωσε ότι κάποιες βραδιές αν πας στο Coya, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία των live bands, αλλά και φιλοξενούμενων DJ’s.

Συνεχίζουμε με χιλιανά κρασιά για να υποδεκτούμε στη συνέχεια τα εξαίρετα gyoza με γαρίδα και χιλιανό λαυράκι, αλλά και το απίστευτα τρυφερό baby chicken με πικάντικο aji panka και κόλιανδρο, συνοδευόμενο με κριτσανιστές Patatas Bravas.

 

Τελειώνουμε με ένα κορυφαίο πιάτο, που σίγουρα θέλω να το ξαναδοκιμάσω στην επόμενή μου επίσκεψη, το χιλιανό λαυράκι Arroz Nikkei, πάνω σε στρώμα από κρεμώδες ρύζι Bomba.

Όταν έφτασε το πλάτερ με τα γλυκά και τα φρούτα, όλοι βγάλαμε τα κινητά για να αποθανατίσουμε την πραγματικά όμορφη παρουσίαση των φρούτων, των χειροποίητων παγωτών, των churros και του κρεμώδους Pastel de les Leches.

Φεύγοντας δώσαμε ξανά τα συγχαρητήριά μας στον διευθυντή και σε όλη την ομάδα εξυπηρέτησης για το καταπληκτικό τους σέρβις, αλλά και πιστοποιήσαμε ξανά τη μοναδικότητα του Coya Experience.

Μια εμπειρία με πρωταγωνιστές το fusion περουβιανό φαγητό, τα εκλεκτά κοκτέιλς, αλλά και την μουσική του DJ, κι όλα αυτά μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Μιλάμε σαφώς για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Dubai, για το οποίο χρειάζεται αρκετό καιρό πριν η κράτηση τραπεζιού.

Coya Dubai
Restaurant Village Four Seasons Resort
Jumeirah Beach Road, Jumeirah 2, Dubai

( REVIEW IN ENGLISH by food critic Nick Andrew)

Coya Dubai. A must-visit gastronomic destination that has captivated us

The enthusiastic comments I heard about the Peruvian cuisine at Coya Dubai were nothing short of triumphant. Upon arriving in Dubai with the Fine & Dine team, it was inevitable for me to pay tribute to the globally renowned Coya Dubai of London origin, located in the glamorous Jumeirah area.

We took a taxi from the Burj Khalifa, and within 20 minutes, we found ourselves at the Four Seasons Jumeirah Beach Resort, specifically in the Restaurant Village. No words can explain the luxury we encountered, with the parade of supercars and luxury cars with models we had never seen before, not even on television. As for the restaurants in the luxurious village, it suffices to say that next to Coya is the charismatic Turkish Nusret Gokse’s restaurant, “Nusr-et”, the Mykonian “Nammos”, the Japanese “Mimi Kakushi”, and more.

Nevertheless, we entered Coya Dubai at our scheduled time, following the welcoming hostess to our restaurant table. It took us quite some time to scan the stunningly decorated space, and the first impression it conveyed was warmth.

Wood, the dynamism of plants, hanging amphorae from the ceiling, a beautiful bar for cocktail enthusiasts, and the open kitchen with chefs in action were the initial images we engraved in our memory. Regarding the view of the towering skyscrapers covering the entire horizon in front of us, all I can say is that it alone is a reason to request a table near the window.

 

The menu of the Michelin Guide listed restaurant, which we received immediately, took us on a fusion journey from distant Peru to Japan, showcasing abundant dishes from the beloved Nikkei cuisine. The choices were truly abundant, presenting us with challenging dilemmas.

However, we started by trying the signature cocktails at the Pisco bar, accompanied by guacamole, with the avocados and the other ingredients brought in a stone bowl and mashed on the spot by the server. Certainly, choose the Atun Chifa ceviche with yellowfin tuna, sesame oil, and rice cracker, as well as the tuna tartare with lime infusion and truffle, which the chef placed inside a Padron pepper.

The mini bao buns with Wagyu short rib are a must for anyone visiting Coya, just as the Acevichado sushi maki rolls with tuna and shiso are a must-have. The prominent DJ next to the bar started his program with the identity of Coya Music, featuring electronic sounds combined with Latin and Afro-house with a downtempo vibe. Note that on some nights at Coya, you have the opportunity to experience live bands and guest DJs.

We continued with Chilean wines to welcome the excellent gyoza with prawn and Chilean sea bass, as well as the incredibly tender baby chicken with spicy aji panka and coriander, accompanied by crispy Patatas Bravas.

We concluded with an outstanding dish, which I definitely want to try again on my next visit, the Chilean sea bass Arroz Nikkei, atop a layer of creamy Bomba rice. 

When the platter of sweets and fruits arrived, we all took out our phones to capture the truly beautiful presentation of fruits, handmade ice creams, churros, and creamy Pastel de les Leches.

As we left, we once again expressed our congratulations to the manager and the entire service team for their fantastic service, reaffirming the uniqueness of the Coya Experience. An experience with protagonists such as the Peruvian fusion food, exquisite cocktails, and the DJ’s music, all within a beautiful environment. Clearly, we are talking about one of the best restaurants in Dubai, for which you need quite some time before securing a table.

Coya Dubai
Restaurant Village Four Seasons Resort
Jumeirah Beach Road, Jumeirah 2, Dubai 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts