
Δεν μιλάμε φυσικά για ένα όποιο κι όποιο εστιατόριο. Μιλάμε για το Dash Bistro Touch, το νέο γαστρονομικό διαμάντι που άνοιξε τις πόρτες του στη Γερμασόγεια τον φετινό Ιούλιο. Ένα εστιατόριο που εξυμνεί τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας, με fusion διάθεση και έμφαση στη Μεσόγειο και τους πρωτοκλασάτους θησαυρούς της ξηράς και της θάλασσας.
Με το που θα πατήσεις κι εσύ, σαν και του λόγου μας, στην είσοδο του Dash, θα εντυπωσιαστείς μονοκοπανιά με τον πανέμορφα σχεδιασμένο χώρο του. Ένας χώρος μοντέρνα διακοσμημένος, με χρώματα εμπνευσμένα από τις εντυπωσιακές αποχρώσεις των παγωνιών και όχι μόνο.
Η βραδιά μας ξεκίνησε με μια τριλογία από πραγματικά καλοφτιαγμένα και ισορροπημένα, cocktails, το Blowfish, το Fire and Ice και το Gi Gi, που μας άφησαν και τα τρία τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά και μια υπέροχη επίγευση στο στόμα. Πρώτο πιάτο, το καλωσόρισμα του ταλαντούχου σεφ Μάριου Αλεξάνδρου, που δεν ήταν άλλο από ένα βελούδινο ταραμά, συνοδευόμενο από τραγανά κρουτόν.
Για αρχή απολαύσαμε την σαλάτα Beluga lentil, με φακές beluga, μήλο, baby λαχανικά, αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας, αποξηραμένα κράνμπερι και dressing από βαλσάμικο ξίδι κερασιών, η οποία ομολογώ ήταν δροσερή και ότι πιο ιδανικό για μια καλοκαιρινή νύχτα.
Στη συνέχεια απολαύσαμε spicy beef tartar, με κονφί κρόκου αυγού, κρέμα από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές πατάτες, που μας κέρδισε με την ισορροπημένη του γεύση και τις πολυποίκιλες υφές του.
Η συνέχεια, ακόμη πιο γευστική με garlic prawns με espuma πατάτας, “σπαγγέτι” κολοκυθιού, άγριο ρύζι puffed, που σαφώς είναι ένα πιάτο μοναδικό, το οποίο σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Τα κυρίως πιάτα ξεκίνησαν με ένα porcini risotto με ψητά oyster μανιτάρια, αφρό βοτάνων, το οποίο ήταν κρεμώδες και υπέροχα βοτανικό, με πλούσια αρώματα και χωρίς να είναι βαρύ.
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το ζουμερό στήθος πάπιας με βοτανο-αγγιγμένη τερίνα πατάτας, jus πάπιας, πουρέ καρότου και τζίντζερ, αλλά και το beef bourguignon με espuma πατάτας.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο fondant σοκολάτας με παγωτό καραμέλας, αλάτι και καρύδια πεκάν και με μια mousse λευκής σοκολάτας με κρέμα pistachio cremeux – daquise από φιστίκι και παγωτό φράουλας. Δυο γλυκά που σίγουρα θέλω να δοκιμάσω και στην επόμενή μου επίσκεψη.
Μπράβο και ξανά μπράβο στην ομάδα του Dash Bistro Touch για την όλη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει, εμπλουτισμένη με το υποδειγματικό σέρβις και την προσεγμένη τιμολόγηση, που σίγουρα θα μας κάνει να επιστρέψουμε.
Διεύθυνση: Profiti Ilias 26, Germasogeia 4046
Τηλέφωνο: 25222308
Τέτοια δικαιολογία, δεν την έχουμε ξανακούσει, αλλά εγώ θα το κάνω θέμα μεγάλο. Πήγαμε τα κορίτσια από τη δουλειά, μετά από πολύ καιρό για φαγητό
Η Κύπρος δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το θρυλικό μπαλέτο Zorba the Greek, σε χορογραφία του Lorca Massine, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζεται για πρώτη
Το ότι τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε όλοι που αποζητούν το εκλεκτό, το φίνο, το καλόγουστο και το
Η σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με τη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών γίνεται πραγματικότητα με την προσθήκη ενός νέου απευθείας δρομολογίου από τη Norse Atlantic
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την άφιξη του διακεκριμένου σεφ Kazuyuki Tanaka, ο οποίος έχει τιμηθεί με 2 αστέρια Michelin, για ένα μοναδικό γαστρονομικό διήμερο στο