Η καλλιτέχνης Δήμητρα Βανέζη Λιάσου εκθέτει τα “Παράθυρα στο Φως”

Η καλλιτέχνης Δήμητρα Βανέζη Λιάσου εκθέτει τη συλλογή της που τιτλοφορείται “Παράθυρα στο Φως” στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά και αποτελούν μια ενότητα έργων ζωγραφικής εμπνευσμένων από την μαγεία της κυπριακής φύσης!

Η καλλιτέχνης σε κάποια έργα τοποθετεί το ανοιχτό παραδοσιακό παράθυρο μπροστά από ένα μαγευτικό τοπίο λουσμένο στα ανοιξιάτικα χρώματα και στο άπλετο φως του κυπριακού ουρανού! Σε άλλα έργα μας προσφέρει την θέα του παραθύρου από την εξωτερική πλευρά πλαισιωμένο από την ανθισμένη φύση!

Με αυτή την ενότητα έργων ταξιδεύει τον θεατή στην όμορφή μας πατρίδα, σε πόλεις, σε χωριά, κάμπους ολάνθιστους και σε παραλίες! Τεχνικό μέσο, ακρυλικό σε καμβά.

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Βανέζη Λιάσου γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή “ABC” του Παρισιού. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου “Ε.ΚΑ.ΤΕ.” και ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τεχνών της Γαλλίας (2003-2008) όπου συμμετείχε στις ετήσιες εκθέσεις της ακαδημίας.

Έχει στο ενεργητικό της 15 ατομικές εκθέσεις και μόνιμη στο ατελιέ της στην Λάρνακα. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και εξωτερικό. Έλαβε μέρος στην Μπιενάλε Φλωρεντίας – Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης το 2001, στην Τριενάλε του Παρισιού το 2002 και στην πρώτην Μπιενάλε Λάρνακας το 2018.

Έργα της βρίσκονται στην Κρατική Πινακοθήκη Κύπρο, στις Δημοτικές Πινακοθήκες Λάρνακας, Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Πάφου και Δήμου Στροβόλου. Έργα της επίσης βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους της Κύπρου και του εξωτερικού.


Στοιχεία επικοινωνίας:

Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά
45 Stadiou street, Larnaca, 6020
Τηλ: 24621109 Κινητό: 99564131
Email: kypriaki.gonia@cytanet.com.cy
www.gallerykypriakigonia.com.cy

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. & 4.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Σάββατο:10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 19:30.
Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου έως 27 Οκτωβρίου 2023

Όλα τα έργα της έκθεσης θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της γκαλερί: www.gallerykypriakigonia.com.cy

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από