Fishbone. Εκεί που η θάλασσα, γίνεται ένα με την ιχθυογαστρονομία

Δεν μιλάμε φυσικά για ένα όποιο κι όποιο εστιατόριο. Μιλάμε για το Fishbone, την εστιατορική ναυαρχίδα στο πεντάστερο Sunrise Pearl Hotel & Spa στον Πρωταρά, όμορφα τοποθετημένο εκεί που η θάλασσα και τα καταγάλανα νερά, συναντούν τη λευκή άμμο και τους καταπράσινους κήπους με γκαζόν και φοίνικες του ξενοδοχείου.

Αέρινο, θαλασσινό και μεσογειακό, με ένα συνεχές ιωδιούχο ρεύμα να σου θυμίζει ότι η θάλασσα και οι καρποί της, είναι το γαστρονομικό επίκεντρο του εστιατορίου, σε υποδέχεται στα ντυμένα με πανέμορφα τραπεζομάντηλα, τραπέζια του, στρωμένα με upgraded σερβίτσια,  έτσι για να σε προϊδεάσουν όλα τους, ότι εκεί θα απολαύσεις την επιτομή της ιχθυογαστρονομίας, με συντελεστές μόνο το φρέσκο ψάρι, τα δημιουργικά πιάτα και τις προσεγμένες γεύσεις.

Τα φρέσκα στρείδια και οι αστακοί στα ενυδρεία του εστιατορίου, η ανοιχτή κουζίνα με την ομάδα των σεφ να επιλαμβάνονται των πιάτων του περιεκτικού, για όλα τα γούστα, μενού και η εκλεκτή λίστα οίνων, που δομήθηκε έτσι ώστε να συμπληρώνει την κάρτα φαγητών, είναι κι αυτά, σημαντικό μέρος της όλης ιεροτελεστίας που θα ζήσεις κι εσύ, σαν και τη δικιά μας παρέα.

Την παράσταση ξεκίνησε ένα ελληνικό Sauvignon Blanc, που άνοιξε διάπλατα τους γευστικούς μας κάλυκες για να υποδεκτούν το φρεσκότατο λαυράκι σεβίτσε, με όμορφες οξύτητες από lime, αγγιγμένο με τη βοτανικότητα του φρέσκου κόλιανδρου, την ευγενή κάψα από το φρέσκο τσίλι και την τσαχπινιά από τις νότες σουσαμέλαιου.

Πράξη δεύτερη, με καρπάτσιο από άγριο λαυράκι, που μας κέρδισε αμέσως με το άριστο πάντρεμά του με αχινό και τρικαλινό αυγοτάραχο, ενώ το ίδιο συνέβηκε και με το αξιολογημένο με άριστα, ορεκτικό της ομάδας του executive chef Αντώνη Αττούνη, που δεν είναι άλλο από τα tostadas με ταρτάρ από γλυκές εκ φύσεως, γαρίδες gambero rosso, πειραγμένες με κρέμα αβοκάντο και ζελέ από lime.

To με υπέροχο βαρέλι, αυστραλιανό Chardonnay, έκανε το θαυματάκι του μαζί με τα κυρίως πιάτα, που και αυτά ψηφίσαμε η παρέα των τεσσάρων φίλων, να μπουν στο κέντρο του τραπεζιού, με πρώτο να καταφτάνει, αυτό με μαύρο, ζουμερό μπακαλιάρο με καλά δουλεμένη σάλτσα τεριγιάκι, συνοδευμένος με τραγανά, σοτέ λαχανικά και σκορδάτες ροδέλες πατάτας που θα τις θυμάμαι για καιρό.

Λαυράκι σοτέ με ορθά ψημένη πέτσα, εκλεπτυσμένο μπισκ αστακού, σπαράγγια, φουρνιστά κοκκινογούλια και πουρές πατάτας, οι πρωταγωνιστές του επόμενου πιάτου, που μπήκε αμέσως στην κάρτα με τα πιάτα που λάτρεψα και θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω.

Μπράβο και ξανά μπράβο στον σεφ Βασίλη Κοντοζή για το καταληκτικό, κυρίως πιάτο, που δεν ήταν άλλο από τα φιλεταρισμένα, ολόφρεσκα μπαρμπούνια, που ένωσαν τις θαλασσινές τους γεύσεις, με λάδι από φρέσκο βασιλικό, σάλτσα σαβόρο και φινόκιο.

Σχολιάζουμε για ακόμη μια φορά το υποδειγματικό σερβίς, αλλά και την πραγματικά τίμια τιμολόγηση όλων ανεξαιρέτως των ορεκτικών και των κυρίως πιάτων του μενού, μα και άλλα τόσα άριστα για την τιμολόγηση στην οινοκάρτα που ειλικρινά μας έχει εκπλήξει.

Μας έχουν εκπλήξει το ίδιο και οι ισορροπημένες γεύσεις και των δυο γλυκών αμαρτιών, που δεν ήταν άλλες από την κρεμ μπρουλέ που στο τελείωμα της κουταλιάς σου, επικρατούσε στο στόμα το ginger και το λεμόνι, αλλά και το μοναδικό, έως θεϊκό και με στοιχεία παρθενογένεσης, πρασινωπό lava cake, φτιαγμένο από φιστίκι Αιγίνης, συνοδευμένο με παγωτό πιστάτσιο.

Sunrise Pearl Hotel & Spa

Λεωφόρος Πρωταρά 37, Πρωταράς, 5310

23 831 500

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts