
Εκεί στην καρδιά της καταπράσινης λουτρόπολης, Marianske Lazne στην Τσεχία, είναι ένα μικρό ξενοδοχείο 14 δωματιών, που έχει αφιερωθεί – μέχρι και το όνομά του – στη γαστρονομία.
Ακούσαμε για αυτό από πολλούς γαστρονόμους και κλείσαμε ένα διήμερο για να δοκιμάσουμε όσα περισσότερα πιάτα μπορούμε. Όπου και να καθίσεις, εντός του κλασικά διακοσμημένου χώρου ή στην πνιγμένη στο πράσινο βεράντα του, θα βιώσεις τη γνήσια φιλοξενία, μα και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του, που δε χρειάζεται και πολλή ώρα για να καταλάβεις πόσο πάθος έχουν με αυτό που κάνουν.
Ο συντηρητής – ψυγείο με τις σιτεμένες βοδινές κοπές, η κάβα με τα κρασιά, η λίστα με τους καλύτερους τσέχικους οίνους, κυρίως από την περιοχή της Moravia, αλλά και η προσεγμένη επιλογή υλικών της κάρτας, μας έχουν εντυπωσιάσει.
Περισσότερο όμως μας έχει εντυπωσιάσει, το live cooking, με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον executive chef Tomas Bartak και τη γκριλιέρα του στην αυλή, που εκεί μέσα τελειώνει τα πλείστα πιάτα.
Στο πάσο, μπροστά μας τα έστηνε αριστοτεχνικά και σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτά βρισκόντουσαν μπροστά μας. Τερίνα foie gras με μουστάρδα μήλου, σπιτικός σολομός gravlax με γουακάμε φύκια, σαλάτα μπουράτα με μαύρες ελιές, St Jacob’s σεβίτσε μυδιών με keta χαβιάρι και αφρό από lime και σούπα μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρια, τα ορεκτικά που μας έχουν εντυπωσιάσει.
Από τα κυρίως, που είναι τα πλείστα ψημένα στη σχάρα, να εύχεσαι, να υπάρχει φρέσκος τόνος, ενώ μην αγνοήσεις το corn fed κοτόπουλο, το μοσχαρίσιο φιλέτο και το 90 ημέρων σιτεμένο T Bone.
Αν το βαλάντιό σου το επιτρέπει, τότε το θρυλικό ιαπωνικό Kobe beef είναι η επιτομή των κρεατικών, την οποία σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Για επιδόρπιο, με κλειστά μάτια, ζήτα το παγωτό με φρούτα εποχής, με το προσωπικό εξυπηρέτησης να ρίχνει απάνω του μπροστά σου, ελαφρά περασμένα από το τηγάνι, ζεστά μούρα του δάσους από την περιοχή.
Dusíkova 62/4, 353 01 Mariánské Lázně
+420 165354 673 143
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την