Ανανεωμένο, εμπλουτισμένο, δροσερό και γεμάτο ζωντάνια, το Pralina Experience στη Λεμεσό, μάς υποδέχτηκε και πάλι στους πανέμορφούς του χώρους, που και αυτή τη φορά ήταν κατειλημμένοι από όμορφες παρέες που απολάμβαναν από εκλεκτούς καφέδες, brunch, δημιουργικές επιλογές, μέχρι επιλεγμένα ορεκτικά, κυρίως πιάτα και προτάσεις ημέρας.
Το τραπέζι της δικιάς μας παρέας, έναντι στο εντυπωσιακό μπαρ της εισόδου, δεν άργησε να στρωθεί γρήγορα για ένα εντυπωσιακό, σε όλα τα επίπεδα, lunch, με πρώτα να καταφτάνουν τα ζεστά, signature ψωμάκια, που ποτέ δεν μένεις με ένα, τα οποία κι εσύ επιβάλλεται να βουτήξεις σε ποιοτικό, ελληνικό ελαιόλαδο, νοτισμένο με ροζ πιπέρι και ανθό αλατιού.
Το λευκό, λεμεσιανό, by the glass μας κρασί, έφτασε σε ορθότατη θερμοκρασία και μίλησε όμορφα στον ουρανίσκο, για να υποδεκτεί την εξίσου υπέροχη σε υφές και ισορροπημένες γεύσεις, σαλάτα με πολύχρωμη κινόα, φύλλα σπανακιού, φρούτα εποχής, φασόλια ενταμάμε, φύκια γουακάμε και γλυκό ντρέσινγκ γιούζου, για την οποία επιλέξαμε, υπέροχο τόνο τατάκι να τη συνοδεύει.
Καλοφτιαγμένα και με άριστο ρύζι και τα nigiri με τόνο και σολομό, αλλά πιο άριστα βάλαμε και στα αρτιότατα και ισορροπημένα sushi rolls, από τα οποία σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Spicy tuna, καπελωμένο με κανταΐφι, το Shrimp tempura με δυνατή μεταβλητή το γουακαμόλε και το γιουζού και φυσικά το Salmon Dragon, που σαγηνεύει τους γευστικούς κάλυκες με αϊολί den miso, τεριγιάκι και σουσάμι.
Φυσικά και δεν είπαμε όχι στο πιάτο ημέρας, που πραγματικά μάς δικαίωσε και αυτή τη φορά που το επιλέξαμε, το οποίο δεν ήταν άλλο από τον τόνο τατάκι, ραντισμένο με ασιατικά αρώματα, παντρεμένο με γήινη σταφίδα, πινόλια και σορμπέ λεμόνι, με το τελευταίο να απογειώνει το όλο συνονθύλευμα στους γευστικούς μας κάλυκες.
Σχολιάζουμε και ξανασχολιάζουμε με την παρέα, για το όλο επίπεδο εξυπηρέτησης, την ακρίβεια στους χρόνους σερβιρίσματος, την καθαριότητα, αλλά και την άριστη θερμοκρασία του χώρου, παράγοντες που αν συνυπάρχουν, πάντοτε σε συνάρτηση με το ποιοτικό, value for money, φαγητό, αφήνουν μια υπέροχη εμπειρία εστίασης που την αναζητά ο καθείς, ξανά και ξανά.
Τα όσα διθυραμβικά σχόλια, άκουσα από γνωστούς και φίλους που δοκίμασαν από την πρώτη μέρα έναρξης του ανανεωμένου μενού, τον σχαροψημένο σολομό, ήταν τελικά πολύ λίγα. Ένα άριστα ψημένο στη σχάρα, ποιοτικό φιλέτο σολομού, που γίνεται ένα στο πιάτο με καπνιστά μπροκολίνι και καρότα, πάνω σε στρώμα από βελούδινο πουρέ σελινορίζας, ραντισμένο με σάλτσα μενιέρ και αυγά σολομού.
Μια γευστική υπερπαραγωγή που προετοίμασε την άφιξη του άριστα ψημένου στον ξυλόφουρνο Josper, Black Angus βοδινού φιλέτου, που ήρθε παρέα με φουρνιστές γλυκοπατάτες και τραγανά μπροκολίνι.
Μέγα αμάρτημα να εστιάζεσαι σε μια από τις πιο εμβληματικές patisserie του νησιού, που η χάρη και ο εκλεπτυσμός των γλυκών της, έχει σαγηνεύσει και τη Νέα Υόρκη, μέσω των The French Workshop και να μη δοκιμάσεις έστω ένα δυο από τα θεσπέσια γλυκά της.
Οι pastry chefs μας πρότειναν το γλυκό ημέρας, τη λατρεμένη πενταλογία από κυλινδρικά σουδάκια, που σοκο-λάστηκαν μπροστά μας με υδαρή νουτέλα, αλλά και είπαμε ξανά το “ναι”, στο απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό της πόλης, το θεϊκό σε ισορροπία Triffle με σπιτικό ζελέ φράουλας, sponge cake βανίλιας, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής, καλυμμένα με φλογισμένη μαρέγκα, ολόφρεσκες φράουλες και σμέουρα.
Ένα ολιστικό Experience, όμοιο, συνώνυμο και αντάξιο του ονόματος του εστιατορίου Pralina Experience, που σαφώς και θέλω να επαναλάβω λίαν συντόμως.
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 224, Λεμεσός, 3030
25 355338
Εκεί στα στενά δρομάκια της κοινότητας Λυμπιών, που το παλιό και το σύγχρονο συμπράττουν όμορφα κι αρμονικά, άνοιξε προσφάτως και το πράσινο ξωπόρτι της, η
Δεν ξέρω αν αφορά τη στήλη σας, αλλά επειδή το συμβάν έχει σχέση με εστιατόρια, σας το στέλνω, ευελπιστώντας τη δημοσίευσή του σύντομου e mail
Το FAME, το εντυπωσιακό μιούζικαλ που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με
Ο μονόφθαλμος γίγαντας Κύκλωπας, η μάγισσα και θεά Κίρκη, η Σκύλλα και η Χάρυβδη και όχι μόνο, φαίνεται ότι έχουν μαγέψει πολύ τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη
Την έχουμε αγαπήσει, έγινε viral παγκόσμια και ως φυσικό μπήκε στην επιχειρηματική καλέντα πολλών σοκολατοποιών και ζαχαροπλαστών. Όμως, γιατί πάντα υπάρχει ένα “όμως”, δεν υπολόγισαν