
Στο Holy Cow neocanteen, στην πόλη του Ζήνωνα, δεν πας μια φορά. Πας και ξαναπάς, παίρνεις και τους φίλους σου και μάλιστα αυτούς που εκτιμάνε και αγαπάνε το ποιοτικό, δημιουργικό φαγητό, τις πολυποίκιλες επιλογές – και το εννοώ – αλλά και μια χαλαρή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με cafe & dining χαρακτήρα και μοναδικό DNA.
Ο χώρος, έχει τις “αποχρώσεις” και την ταυτότητα του σκανδιναβικού, interior σχεδιασμού, στον οποίο καίρια θέση κατέχουν οι ενδεδυμένοι με ξύλινες στήλες, τοίχοι, το πράσινο που κατακλύζει τους χώρους της ανετότατης βεράντας, αλλά και η open plan κουζίνα και το περίοπτο bar, όλα “χρωματισμένα” από ρομαντικό φωτισμό.
Στη σάλα, ο εξαίρετος γνώστης της οινικής κουλτούρας και όχι μόνο, Ανδρέας Φιλίππου και η ομάδα του, οι οποίοι και σε αυτή μας την επίσκεψη, απέδειξαν ότι αυτό που κάνουν, τον αγαπούν, φροντίζοντας να το διεκπαιρεώνουν με τον καλύτερο τρόπο, είτε αυτό αφορά το άριστο πάντρεμα φαγητού και κρασιού, το decanting ενός δεκαετούς γαλλικού οίνου, είτε στην live προετοιμασία και σερβίρισμα μπροστά σου, ενός άψογου βοδινού ταρτάρ.
Στις ανοιχτές κουζίνες, η ψυχή του μαγαζιού, ο Φίλιππος Φιλίππου, ο οποίος μαζί με τον Σωτήρη και την λοιπή πενταμελή ομάδα από chef, παρουσιάζουν στο γαστρονόμο κοινό, μια ευρεία γκάμα από ορεκτικές, κυρίως, αλλά και μοιρασιάρικες προτάσεις, μέσα από δύο εδεσματολιγές λίστες. Τη βασική λίστα του εστιατορίου, αλλά και την εποχιακή, στην οποία λάμπουν με τη γαστριμαργική τους ταυτότητα, προτάσεις που αποτελούν τις εκάσοτε γαστρονομικές εμπνεύσεις των σεφ, αλλά και επιλογές με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ή καλούδια της εποχής.
Η τετραλογία με τα ντιπς ημέρας (Γιαούρτι με sweet chili, αλοιφή με κοκκινογούλια, fusion αλοιφή με ταχίνι και λαχανικά και κρέμα ζαρζαβατικών με καμένη πιπεριά) πλαισιωμένα με ζεστά ψωμάκια, έδειξε από την αρχή το υψηλό επίπεδο της κουζίνας, αλλά και την έμφαση στην παρθενογένεση.
Το γαλλικό Chardonnay στα ποτήρια μας, συνταιριάστηκε μαγικά στο στόμα με το απίστευτα ισορροπημένο σεβίτσε λαυράκι με σταφύλι, χυμό εσπεριδοειδών και σορμπέ λεμόνι, το οποίο μας έκανε να αναφωνήσουμε ομαδικώς holy cowwww. Το ίδιο επιφώνημα γευστικής ικανοποίησης, θα αναφωνήσεις κι εσύ άμα επιλέξεις τον ελαφρά σοταρισμένο, κιτρινόπτερο τόνο τατάκι, με σουσάμι και ένα αιθέριο σος από φρέσκες πιπεριές χαλαπένιος.
Τα καλύτερα έχω να σου και στο προτείνω ανεπιφύλακτα, για το ριζότο (seasonal menu) , που ήτανε υποδειγματικά al dente, προικισμένο με όλο τον αρωματικό χαρακτήρα που διακρίνει ένα σπανακόρυζο, που θα ‘ρθει και στο δικό σου τραπέζι εμπλουτισμένο με φιλέτο από λαυράκι, καπελωμένο με κρούστα βοτάνων.
Οι λάτρεις των βοδινών ταρτάρ, θα αποτυπώσουν και φωτογραφικά, αν το επιθυμούν, την όλη ιεροτελεστία μίξης των υλικών για ένα απίστευτα μπαλανσαρισμένο σε γεύσεις και αρώματα ορεκτικό ή και κυρίως για πολλούς, έδεσμα που συνοδεύεται ιδανικά με λεπτοκομμένες φρυγανιές.
Το κλεισμένο για μια δεκαετία στη φιάλη, L’ Esprit de Chevalier, Olivier Bernard, Pessac Leognan 2015, απέδειξε από τις πρώτες γουλιές το μεγαλείο της οινικής του ταυτότητας, ιδίως όταν παντρεύτηκε με το μοναδικά μοναδικό, Black Angus burger με σπιτικό βούτυρο από κάσιους και σιρόπι σφένδαμου, αλλά και με τα φρέσκα ριγκατόνι, με μανιτάρια, ζουμερό κοτόπουλο και σάλτσα σιράτσα.
Το ίδιο εξαίρετο, με κάθε σημασία της λέξης και το αμερικάνικο, καλά σιτεμένο, prime rib eye steak, που θωρακίστηκε αριστοτεχνικά στη σχάρα και έφτασε μπροστά μας κομμένο a la tagliata, συνοδευόμενο με εκλεκτές, σπιτικές σος.
Το Holy Cow έχει να παινεύεται και για τον in house pastry chef του (κάτι που δεν έχουμε την τύχη να βλέπουμε συχνά σε εστιατόριο), ο οποίος μας γλύκανε με signature salted caramel & peanut butter cheesecake, τον ανάλαφρο καρδινάλιό του με κουλί κόκκινων φρούτων, αλλά και με ένα εξαρτησιογόνο εκλέρ με πιστάτσιο, απ’ αυτά που παρακαλάς να έχουνε όλοι χορτάσει, για να μείνει ολάκερο δικό σου.
Για δικό σου καλό στο λέω, κλείσε κι εσύ μαζί με την παρέα σου ένα από τα τραπέζια του και στο εγγυώμαι, φεύγοντας θα πεις και εσύ holyyy cowwww!
Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ & Οδού Νιγρίτη, Λάρνακα
24 650114
Η νέα του θέση στο πεντάστερο, πρωτευουσιάνικο Hilton Hotel Nicosia, είναι ακόμη μια πρόκληση στην καριέρα του. Ένας σταθμός πολλών απαιτήσεων, προδιαγραφών και αυστηρών προτύπων
Πώς πρέπει να είναι ρε παιδί μου ένας μεζές; Ευκολάκι. Πρώτα απ’ όλα, κάθε πιάτο του, να είναι γευστικό, καλομαγειρεμένο και φτιαγμένο με καλά υλικά.
Οι θρυλικοί AC/DC έχουν ανακοινώσει τις ημερομηνίες των συναυλιών τους, μέσα στα πλαίσια του 2025 European Tour τους. Ως αναμενόμενο, επικρατεί φρενίτιδα από τους fans
Τώρα έχουν νερό τα φράγματα, μας λένε, εμάς τους γεωργούς και μπορείτε να φυτέψετε. Την άλλη χρονιά, δεν έχουμε, μην φυτέψετε. Την άλλη, να φυτέψετε
Η Cyprus Airways, δε σταματά να μας εκπλήττει με προορισμούς που ονειρευόμασταν εδώ και πολλά χρόνια, όπως η έκπληξη που μας επιφύλαξε πέρυσι με τις