Hoppa Bistro Budapest. Η ουγγρική κουζίνα συναντά τη γαλλική και τη διεθνή γαστρονομία – Michelin Plate Restaurant 

Review by Nick Andrew – Greek & English 
 
Είχαμε ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα σχόλια για την κουζίνα του καταχωρημένου στον Οδηγό Michelin, εστιατόριο. Και όχι μόνο. Ε’ λοιπόν έχω να σας πω ότι είναι και λίγα. Πρώτα απ’ όλα, είναι εύκολα προσβάσιμο με όλα τα μέσα συγκοινωνίας – ταξί, μετρό, τραμ, πόδια – και βρίσκεται στο απόλυτο, με κάθε σημασία της λέξης, κέντρο της αυτοκρατορικής Βουδαπέστης, 3 λεπτά μακριά από τον εμβληματικό ναό του Αγίου Στεφάνου (Szent Istvan Bazilika).
 
Το Bistro έχει διακοσμηθεί με πολλή αγάπη, παντρεύοντας όμορφα την καστανή ξυλεία των τραπεζοκαθισμάτων, με το κόκκινο τουβλάκι στους τοίχους. Οι δυο μεγάλοι μαυροπίνακες, που δεν λείπουν από κανένα Bistro, σε ενημερώνουν για τα special πιάτα του δημιουργικού σεφ Marton Irto, αλλά και για τα κρασιά που προτείνονται για την περίοδο. 
 
Η υποδοχή και η εξυπηρέτηση, ήταν πραγματικά υποδειγματική, κάνει τον κάθε επισκέπτη να νιώθει οικεία και φιλικά, ενώ η αύρα του πλημμυρισμένου κυριολεκτικά εστιατορίου από γαστρονόμους από διάφορες χώρες του κόσμου, ήταν μοναδική.
 
Γαστρονομικά τώρα, σίγουρα αν πας πρέπει να γευτείς κι εσύ τη signature, σούπα με σιγοψημένο βοδινό, dumplings σεμολίνας και τραγανά λαχανικά και φρόντισε να μην αφήσεις ούτε μια γουλιά από τον εξαίρετο ζωμό που για να χυθεί στο πιάτο σου έχει γίνει προετοιμασία 24 ωρών.
 
Must have και τα ρολάκια καπνιστού σολομού με κρέμα από ελληνικό γιαούρτι, αγγούρι και tuile από μελάνι σουπιάς, ενώ είναι μέγα αμάρτημα να μην δοκιμάσεις το κρεμώδες Foie gras πάπιας, συνδυασμένο με πιπέρι red capia, που καλά κάνεις να το φας με το φρυγανισμένο μπριος ψωμί challah.
 
Ένα ορεκτικό που πραγματικά θα στενοχωρηθώ πολύ αν δεν το βρω στη λίστα του εστιατορίου κατά την επόμενή μου επίσκεψη.  Ο μπακαλιάρος, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα, το οποίο θα διστάσεις αρχικά να χαλάσεις την όμορφη παρουσίασή του, μα οφείλεις να το κάνεις, για να γευτείς το διακριτικό του κάπνισμα και την αλμύρα της θάλασσας, που ισορροπεί με τη γλύκα του παντζαριού και τις εντάσεις του μαϊντανού. 
 
Να εύχεσαι σαν πας κι εσύ να υπάρχει ακόμη ο λαιμός από mangalica, συνδυασμένος με αγκινάρα Ιεροσολύμων, γιατί είναι όντως ένας πιάτο που δε συναντάς εύκολα άλλου.
 
Όσο για το απόλυτο επιδόρπιο, που σε ενημερώνω ότι ο σεφ χρειάζεται 30 λεπτά προειδοποίηση για να στο φτιάξει, γράψε με bold γράμματα στο σημειωματάριό σου ότι ονομάζεται cottage cheese dumplings.
 
 
Ένα γλυκό που αξίζει να λοξοδρομήσεις από την πορεία σου για να το γευτείς. Ένα τεράστιο μπράβο για τους μαγικούς συνδυασμούς φαγητού και κρασιών, με έμφαση στους ουγγρικούς αμπελώνες, αλλά και ένα μεγάλο συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό της διεύθυνσης και της ομάδας εξυπηρέτησης. Το Hoppa Bistro είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο value for money bistro – εστιατόρια της Βουδαπέστης, το οποίο σου συνιστώ ανεπιφύλακτα. 
 
Budapest, Oktober 6. u. 15, 1051
+ 3670 676 3185
 

Μια μικρή συνέντευξη με τον συνιδιοκτήτη  Janos Jancsa

1. Ένα όνειρο σας έγινε πραγματικότητα. Το εστιατόριό σας μπήκε στον Οδηγό Michelin στην κατηγορία Michelin Plate. Τι σημαίνει για εσάς αυτό;

Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που λάβαμε τη σύσταση του Michelin το 2021. Είμαστε υπερήφανοι που μετά από πολλές θετικές κριτικές από τους επισκέπτες, λάβαμε επίσης μία από τις πιο κορυφαίες συστάσεις από τον κλάδο, την οποία είχαμε και το 2022 και το 2023. Όλα αυτά αφορούν την ομαδική μας εργασία, ενώ κάθε συνάδελφος που εργάζεται μαζί μας μπορεί με υπερηφάνεια να δηλώσει ότι κάθε μέρα είναι δική του. Προς τους επισκέπτες μας, παρέχουμε την προσδοκώμενη ποιότητα, τόσο με τα πιάτα μας όσο και με την ποιότητα της εξυπηρέτησης.

2. Στο Hoppa Bistro, η ουγγρική κουζίνα συναντά τη γαλλική και τη διεθνή γαστρονομία. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να συνδυαστούν τόσο διαφορετικές κουζίνες και ποιο ήταν το μυστικό για να πετύχει σε τέτοιο βαθμό;

Ο σεφ μας, Márton Irtó, ήταν πάντα ενθουσιώδης με τη γαστρονομία από τα παιδικά του χρόνια, και αυτή η αγάπη εκδηλώνεται σε κάθε πιάτο. Οι ουγγρικές γεύσεις με γαλλικά γαστρονομικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται στα πιάτα μας, εξασφαλίζοντας ότι ο κάθε ένας που δοκιμάζει το φαγητό μας μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα γευτεί εκλεπτυσμένες γεύσεις και υψηλή ποιότητα σε κάθε μπουκιά. Θεωρούμε σημαντικό να επιλέγουμε τοπικά υλικά και να στοχεύουμε σε έναν σχεδιασμό μηδενικών αποβλήτων όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μυστικό κρύβεται στον συνδυασμό αυτών των στοιχείων, καθώς και στην αγάπη για τα πιάτα και τα υλικά.

3. Ποια πιάτα του ταλαντούχου chef Marton Irto, οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει ο επισκέπτης στην πρώτη του επίσκεψη στο βραβευμένο εστιατόριό σας;

Αν κάποιος επισκεφθεί το εστιατόριο για πρώτη φορά, μπορούμε σίγουρα να προτείνουμε τα κλασικά: είτε είναι ένα κρεμώδες Foie Gras είτε μια ουγγρική βοδινή σούπα για ορεκτικά. Για κύριο πιάτο, το κοτόπουλο με παπρικά και spaetzle είναι πραγματικά εξαιρετικό, και μπορούμε επίσης να προσφέρουμε premium ουγγρικό ριμπάι από τη ράτσα Hortobágy Angus με πατάτες confit και καπνιστά κρεμμύδια. Φυσικά έχουμε και επιδόρπιο: Cottage cheese dumplings, με τέλεια γεύση και υφή.

 
REVIEW IN ENGLISH 
 
 
Hoppa Bistro Budapest: Hungarian cuisine meets French and international gastronomy – Michelin Plate Restaurant
 
We had heard and read the best reviews about the Michelin Guide-listed restaurant’s cuisine. And not just that. Well, I have to tell you that it’s even more than that. 
Firstly, it’s easily accessible by all means of transportation – taxi, metro, tram, walking – and is located in the absolute, in every sense of the word, center of imperial Budapest, just 3 minutes away from the iconic Saint Stephen’s Basilica (Szent Istvan Bazilika).
 
The Bistro has been decorated with great love, beautifully marrying the chestnut wood of the dining chairs and tables with the red bricks on the walls. The two large blackboards, which are essential in any bistro, inform you about the special dishes of the creative chef Marton Irto, as well as the wines recommended for the season.
 
The reception and service were truly exemplary, making every visitor feel at home and friendly, while the atmosphere of the literally bustling restaurant filled with gastronomes from various countries around the world was unique.
 
Now, onto the gastronomy, if you go, you must definitely taste the signature dish, the soup with slow-cooked beef, semolina dumplings, and crispy vegetables, and make sure not to leave a single sip of the excellent broth that has been prepared for 24 hours.
 
A must-have starter, are the smoked salmon rolls with Greek yogurt cream, cucumber, and cuttlefish ink tuile, while it would be a great sin not to try the creamy duck foie gras, paired with red capia pepper, which you should eat with the toasted brioche – challah – bread. An appetizer that I will truly be very upset if I don’t find on the restaurant’s menu during my next visit.
 
The cod is a true masterpiece, which you may hesitate initially to ruin its beautiful presentation, but you must, in order to taste its subtle smoking and the saltiness of the sea, balanced with the sweetness of beetroot and the intensity of parsley.
 
You’ll wish that when you go, there’s still Mangalica neck available, combined with Jerusalem artichoke, because it’s indeed a dish that you don’t easily encounter elsewhere. 
As for the ultimate dessert, which I inform you that the chef needs a 30-minute notice to prepare for you, write in bold letters in your notebook that it’s called cottage cheese dumplings. A dessert worth a detour to taste it.
 
A huge applause for the magical food and wine pairings, with an emphasis on Hungarian vineyards, but also a big congratulations to the professionalism of the management and the service team. Hoppa Bistro is definitely one of the best and most value-for-money bistro – restaurants in Budapest, which I highly recommend.
 
Budapest, Oktober 6. u. 15, 1051
+ 3670 676 3185
 

A small interview with co owner Janos Jancsa

1. Α dream of yours has come true. Your restaurant has been included in the Michelin Guide under the Michelin Plate category. What does this mean for you?

We were incredibly happy when we first received the Michelin recommendation in 2021. We are proud that after numerous positive guest reviews, we also received one of the most prestigious recommendations from the industry, which we also had in 2022 and 2023. This is all  about the teamwork, every colleague working with us can proudly claim as their own every single day. To our guests, we provide the expected quality by the guide with our dishes and the quality of service.

2. At Hoppa Bistro, Hungarian cuisine meets French and international gastronomy. How easy or difficult was it to combine such different cuisines, and what was the secret to achieving success to such an extent?

Our chef, Márton Irtó, has been a culinary enthusiastic since his childhood, and this love manifests on every plate. Hungarian flavors with French culinary traits appear on the plates, ensuring that anyone tasting our food can be sure of experiencing refined tastes and high quality with every bite. We consider it important to source local ingredients and aim for a zero waste concept as much as possible. The secret lies in the combination of these elements, as well as in the love for the dishes and ingredients.

3. Which dishes by the talented chef Marton Irto should the visitor definitely try on their first visit to your award-winning restaurant?

If someone is visiting the restaurant for the first time, we can certainly recommend the classics: whether it is a Foie Gras creme or a Hungarian beef soup for starters. For main course, our Chicken Paprikash with spaetzle is really outstanding, and we can also offer premium Hungarian Hortobagy Angus ribeye steak with confit potatoes and smoked onions. Of course we have dessert: Cottage cheese dumplings, with a perfect taste and texture.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts