Μια μικρή συνέντευξη με τον συνιδιοκτήτη Janos Jancsa
1. Ένα όνειρο σας έγινε πραγματικότητα. Το εστιατόριό σας μπήκε στον Οδηγό Michelin στην κατηγορία Michelin Plate. Τι σημαίνει για εσάς αυτό;
Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που λάβαμε τη σύσταση του Michelin το 2021. Είμαστε υπερήφανοι που μετά από πολλές θετικές κριτικές από τους επισκέπτες, λάβαμε επίσης μία από τις πιο κορυφαίες συστάσεις από τον κλάδο, την οποία είχαμε και το 2022 και το 2023. Όλα αυτά αφορούν την ομαδική μας εργασία, ενώ κάθε συνάδελφος που εργάζεται μαζί μας μπορεί με υπερηφάνεια να δηλώσει ότι κάθε μέρα είναι δική του. Προς τους επισκέπτες μας, παρέχουμε την προσδοκώμενη ποιότητα, τόσο με τα πιάτα μας όσο και με την ποιότητα της εξυπηρέτησης.
2. Στο Hoppa Bistro, η ουγγρική κουζίνα συναντά τη γαλλική και τη διεθνή γαστρονομία. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να συνδυαστούν τόσο διαφορετικές κουζίνες και ποιο ήταν το μυστικό για να πετύχει σε τέτοιο βαθμό;
Ο σεφ μας, Márton Irtó, ήταν πάντα ενθουσιώδης με τη γαστρονομία από τα παιδικά του χρόνια, και αυτή η αγάπη εκδηλώνεται σε κάθε πιάτο. Οι ουγγρικές γεύσεις με γαλλικά γαστρονομικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται στα πιάτα μας, εξασφαλίζοντας ότι ο κάθε ένας που δοκιμάζει το φαγητό μας μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα γευτεί εκλεπτυσμένες γεύσεις και υψηλή ποιότητα σε κάθε μπουκιά. Θεωρούμε σημαντικό να επιλέγουμε τοπικά υλικά και να στοχεύουμε σε έναν σχεδιασμό μηδενικών αποβλήτων όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μυστικό κρύβεται στον συνδυασμό αυτών των στοιχείων, καθώς και στην αγάπη για τα πιάτα και τα υλικά.
3. Ποια πιάτα του ταλαντούχου chef Marton Irto, οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει ο επισκέπτης στην πρώτη του επίσκεψη στο βραβευμένο εστιατόριό σας;
Αν κάποιος επισκεφθεί το εστιατόριο για πρώτη φορά, μπορούμε σίγουρα να προτείνουμε τα κλασικά: είτε είναι ένα κρεμώδες Foie Gras είτε μια ουγγρική βοδινή σούπα για ορεκτικά. Για κύριο πιάτο, το κοτόπουλο με παπρικά και spaetzle είναι πραγματικά εξαιρετικό, και μπορούμε επίσης να προσφέρουμε premium ουγγρικό ριμπάι από τη ράτσα Hortobágy Angus με πατάτες confit και καπνιστά κρεμμύδια. Φυσικά έχουμε και επιδόρπιο: Cottage cheese dumplings, με τέλεια γεύση και υφή.
A small interview with co owner Janos Jancsa
1. Α dream of yours has come true. Your restaurant has been included in the Michelin Guide under the Michelin Plate category. What does this mean for you?
We were incredibly happy when we first received the Michelin recommendation in 2021. We are proud that after numerous positive guest reviews, we also received one of the most prestigious recommendations from the industry, which we also had in 2022 and 2023. This is all about the teamwork, every colleague working with us can proudly claim as their own every single day. To our guests, we provide the expected quality by the guide with our dishes and the quality of service.
2. At Hoppa Bistro, Hungarian cuisine meets French and international gastronomy. How easy or difficult was it to combine such different cuisines, and what was the secret to achieving success to such an extent?
Our chef, Márton Irtó, has been a culinary enthusiastic since his childhood, and this love manifests on every plate. Hungarian flavors with French culinary traits appear on the plates, ensuring that anyone tasting our food can be sure of experiencing refined tastes and high quality with every bite. We consider it important to source local ingredients and aim for a zero waste concept as much as possible. The secret lies in the combination of these elements, as well as in the love for the dishes and ingredients.
3. Which dishes by the talented chef Marton Irto should the visitor definitely try on their first visit to your award-winning restaurant?
If someone is visiting the restaurant for the first time, we can certainly recommend the classics: whether it is a Foie Gras creme or a Hungarian beef soup for starters. For main course, our Chicken Paprikash with spaetzle is really outstanding, and we can also offer premium Hungarian Hortobagy Angus ribeye steak with confit potatoes and smoked onions. Of course we have dessert: Cottage cheese dumplings, with a perfect taste and texture.
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που