
Είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες συνεντεύξεις για πρόσληψη σε εστιατόριο, γίνονται καθημερινά. Όμως θα παρακαλούσα αν έχετε την καλοσύνη να αναρτήσετε ένα απόσπασμα της προσωπικής συνέντευξης ενός 28χρονου Κύπριου, μαζί με εμένα που ηγούμαι του τμήματος Human resources σε αλυσίδα εστιατορίων.
Στόχος είναι να προβληματιστούμε όλοι. Γονείς, κοινωνία, κράτος, δάσκαλοι, εστιάτορες, ξενοδόχοι…. Κάτι πάει Χ στην όλη εξίσωση, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε εύκολα να το παλέψουμε.
(Όπου H.R – Συνεντευξιαστής και όπου Σ – Συνεντευξιαζόμενος)
H.R – Έχεις ξαναδουλέψει σε εστιατόρια;
Σ – Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά νομίζω που θέλει εμπειρία. Το μόνο που σίγουρα δε θα ήθελα να κάνω είναι να κρατώ δίσκο με ποτήρια. Δοκίμασα μια δυο φορές σπίτι και μου έπεφταν.
H.R – Μάλιστα. Μην ανησυχείς……Υπάρχουν επαγγελματίες εκπαιδευτές στον Όμιλό μας που θα σας διδάξουν τα πάντα.
Σ – Οκ. Αλλά δίσκο δε θα ήθελα να κρατώ.
H.R – Να το δούμε κι αυτό. Να σε ενημερώσω επίσης ότι ο Όμιλός προσφέρει πενθήμερη εργασία.
Σ – Γουάο. Τέλεια.
H.R – Ο βασικός μισθός είναι……. , τα tips είναι πολύ καλά, προσφέρεται καθημερινά φαγητό και κάποια συγκεκριμένα ποτά …..
Σ – Μα άλλου δίνουν περισσότερα.
H.R – Αν είχατε κάποια εμπειρία σίγουρα θα το βλέπαμε διαφορετικά. Στους έξι μήνες όμως θα ξαναδούμε το θέμα του μισθού.
Σ – Θα ήθελα επίσης να σημειώσετε ότι δε θα ήθελα να δουλεύω όλα τα σαββατοκύριακα. Αν είναι τα 2 μόνο.
H.R – Ξέρετε κύριε……..η περισσότερη δουλειά στα εστιατόρια είναι τα σαββατοκύριακα. Άρα εκείνες τις μέρες χρειαζόμαστε σχεδόν όλο το δυναμικό μας. Σίγουρα όμως ένα Σάββατο και μια Κυριακή το μήνα, το κανονίζουμε να έχετε off.
Σ – Και κάτι άλλο ακόμη. Έχω πρόσφατα δημιουργήσει μια σχέση με ένα κορίτσι και δε θα ήθελε, μου είπε να λείπω όλα τα βράδια. Αν είναι μπορώ να δουλεύω πρωινά π.χ μέχρι τις 16.00;
H.R – Να το δούμε κι αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα σας ενημερώσουμε.
No comment
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την