
Η ινδική κουζίνα στη Λευκωσία ηχεί δις στα αυτιά σου εδώ και 17 συναπτά χρόνια και ακούει στο όνομα India India. Αυθεντική, τίμια, πολυσυλλεκτική, χωρίς υπερβολές σε μπαχάρια, εντάσεις και καψαϊκίνες, σου προσφέρει με συνέπεια και προπάντων, σταθερότητα στις γεύσεις, μια ευρεία γκάμα από ινδικά πιάτα που το πρώτο σου δίλημμα, θα είναι ποια δε θα επιλέξεις.
Ο χώρος του λιτός και απέριττος, διακοσμημένος με παραδοσιακά ξύλινα γλυπτά και ethnic γκραβούρες ινδικών θεοτήτων, σε ταξιδεύει πολύ μακριά στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, ιδίως όταν ασπρίσεις τα χείλια σου με μια ινδική μπύρα, τσιμπολογώντας κριτσανιστά papadums από ρεβιθάλευρο, λαχταριστές τηγανίτες κρεμμυδιού onion bhaji και τεραστίων διαστάσεων, χορτοφαγικές samosas με υπέροχη κρούστα, γεμιστές με πατάτα, μπιζέλι και μπαχαρικά.
Ο Jack και η ομάδα του θα είναι στο κατόπιν σου για να σε βοηθήσουν σε κάθε σου παραγγελιά και απορία, μα και για να καταγράψουν το πόσο mild ή hot θες κάθε ένα από τα φαγητά σου, μα και για να σου πουν τα καλύτερα για το παρεΐστικο Tandoori mixed grill πλάτερ για δυο, φορτωμένο με κρεατικά και πουλερικά, ψημένα στον εξειδικευμένο φούρνο Tandoor.
Άμα δεις τα παιδιά της εξυπηρέτησης να ανάβουν τα κεράκια στα μπρούντζινα λυχναράκια και του δικού σου τραπεζιού, ανάμενε κι εσύ την άφιξη των ζεστών, με πλούσια σάλτσα ινδικών φαγητών της παραγγελιάς της παρέας σου, με επιτακτικούς σταθμούς στο αγαπημένο όλων butter chicken με πλούσια σος από ντομάτα, κρέμα και κόλιανδρο και οπωσδήποτε το chicken tikka masala, ψημένο προκαταρτικά a la tandoor, για να μουλιάσει στη συνέχεια σε υπέροχη σος από ντομάτα και κρεμμύδι.
Εύγε στους σεφ για τα εξαίρετα ινδικά, naan τους, ψωμιά, από τα οποία δεν λες όχι σε αυτό με βούτυρο, στο ομόλογό του με σκόρδο ή με τυρί, που οφείλεις να τα κάνεις μαγική μπουκιά μαζί με τα λαχανικά madras που μοσκοβολούν καρύδα και λεμόνι, αλλά και με τις γαρίδες με κάρι ή με το πληθωρικό σε γεύσεις lamb bhuna, μαγειρεμένο σε ονειρική σος κρεμμυδιού, ευλογημένη με κάσιους και αμύγδαλα.
Το απόλυτο dessert κατ’ εμένα, είναι και πάλι ένα όμορφα ψημένο, λεπτόφυλλο naan bread, ακούει στο όνομα Peshwari naan και κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις καθώς ραντίζεται με μέλι και αμύγδαλα.
Καθότι η τιμή μας ενδιαφέρει όλους, ειδικά στις μέρες μας, σε ενημερώνω ότι η τιμολόγηση είναι πέρα για πέρα τίμια και λογική, εξού και η συνεχής αγάπη και στήριξη του κοινού προς τις αυθεντικές γαστριμαργικές προτάσεις του αγαπημένου ινδικού εστιατορίου της πρωτεύουσας.
Αρσινόης 5, Στρόβολος, 2006, Λευκωσία
22 490440
Dine in
Delivery
Take Away
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,