
Ζεστό, προσελκυστικό, παιχνιδιάρικο, διαδραστικό, φιλικό, μα πρωτίστως ατμοσφαιρικό το La Petite Maison (LPM) restaurant and bar, εντός του πολυτελούς Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol, συνεχίζει ακάθεκτο να μαγνητίζει τους θιασώτες των μεσογειακών εδεσμάτων, με έμφαση όμως σε ό,τι όμορφο, γνήσιο και γευστικό, συναντά κανείς στην ευρύτερη περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας.
Η με Belle Epoque, DNA, αισθητική και αισθαντική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το πολυδιάστατο ψηφιδωτό με πίνακες και έργα τέχνης που κοσμούν τους λευκοβαμμένους τοίχους, το πολυφωτογραφημένο μπαρ που όμοιό του δεν υπάρχει, αλλά και το περίοπτο οινο-φυλάκιο και οι ανοιχτές κουζίνες με τα πολύχρωμα ζαρζαβατικά σε πρώτο πλάνο, συντελούν τους άξονες του μαγευτικού ενδοχώρου.
Θερμή, έως θερμότατη και άκρως επαγγελματική η υποδοχή, μα κυρίως η συντρέχουσα εξυπηρέτηση από όλη την ομάδα των σερβιτόρων και οινοχόων, οι οποίοι φρόντισαν εξ αρχής να μας ενημερώσουν για τη sharing φιλοσοφία του διεθνούς brand, αλλά και την έμφαση στη φρεσκάδα των πρώτων υλών. Μια φιλοσοφία που δίνει την ευκαιρία στον κάθε θαμώνα να δοκιμάσει από το ξεκίνημα, μέχρι και το γλυκό, όλα τα πιάτα που παραγγέλνονται στην κάθε παρέα, εφόσον όλα τους είναι φτιαγμένα μα τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε όταν μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού να μοιράζονται εύκολα και χωρίς κόπο.
Η εμπνευσμένη από τη φιλία του κορυφαίου καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο και του πολυεπίπεδου Ζαν Κοχτώ, λίστα από εκλεκτά κοκτέιλς, ενέπνευσε και μας για να ξαναδοκιμάσουμε το εθιστικό και αποπνέων αρώματα από Chanel, γιασεμί, περγαμόντ και τριαντάφυλλο, Lette a’ Coco cocktail, μα και το ρωμαλέο και πληθωρικό σε ρούμι, κακάο και φράουλα, Trinity cocktail.
Φρέσκο, μαλακό εσωτερικά, μα με ξεχωριστή κρούστα, το σπιτικό ψωμί που σερβιρίστηκε στο πιάτο μας, για να βουτήξει αμέσως μετά στα υγρά της φρεσκότατης μπουράτας με κερασοντομάτες και βασιλικό, αλλά και στο αρωματικό λάδι μέσα στο οποίο κολυμπούσαν, μοιρασμένες κάθετα, τραγανές λαδολεμονάτες γαρίδες.
Όσοι δοκιμάσουν έστω και μια κουταλίστα από το σεβίτσε λαυράκι που απορροφά στην πιατελίτσα του, ζωμό πάπρικας και συνταιριάζεται με κινόα, αβοκάντο και τσίλι, θα θέλει σαν και του λόγου μας να επαναλάβει την εμπειρία, ενώ το ίδιο καταθέτω και για το αλάθητο στο τηγάνισμά του, κριτσανιστό, παρεΐστικο καλαμάρι, αγγιγμένο με ευγένεια από πράσινο τσίλι.
Οι οινικές επιλογές, με έμφαση στους ροζέ οίνους του δικαίως καταχωρισμένου στον παγκόσμιο οινικό οδηγό Star Wine List, καταλύματος, πάμπολλες, ελκυστικές και απολύτως ταιριαστές με το εδεσματολογικό ρεπερτόριο, μας έφεραν και με τη συνεισφορά του σομελιέ, ενώπιων εκλεκτών και άριστων σε θερμοκρασία κρασιών, τα οποία και απολαύσαμε δεόντως με τα γευστικά πιάτα της συνέχειας.
Μια συναρπαστική γευστική συνέχεια με δυνατούς σταθμούς στο λαυράκι με ζωμό και χυμούς ντομάτας, που έγινε ένα με τραγανά α λα σπαγγέτι κομμένα, κολοκύθια, αλλά και στα κονφί, πόδια πάπιας με λάχανο, τα οποία συνδυάσαμε με όμορφα ψημένα, τραγανά φασολάκια με νότες από λάδι σκόρδου, αλλά και τις περιβόητες Gratin Dauphinois, άλλως πατάτες γκρατέν.
Η μουσική λατρεμένη ως εκεί που δεν πάει, με υπέροχες στάσεις στο γαλλικό, ιταλικό και όχι μόνο, πεντάγραμμο, το vibe του χώρου και του κόσμου να γίνεται ένα κι εμείς να υποκλινόμαστε ξανά σε αυτόν ή αυτούς που συνταγογράφησαν το signature, βανιλάτο cheese του LPM, προικισμένο με γλυκόξινο κομποτέ μούρων, αλλά και την λεπτόφυλλη “τάρτα” μήλων, συνοδευόμενη με παγωτό βανίλια.
Μια ξεχωριστή, έως μοναδική εμπειρία εστίασης, που σου συνιστώ χωρίς ίχνος ενδοιασμού, να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς, σέβεσαι και εκτιμάς.
Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol
Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός, 4534
25 862222
Τρίτη με Πέμπτη
18.00 – 22.30
Σάββατο και Κυριακή
12.00 – 14.30
και
18.00 – 22.30
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,