Matsuhisa Limassol. Η επιτομή της Περουβιανής – Ιαπωνικής κουζίνας στο νησί, διά χειρός Nobu Matsuhisa (Review in Greek & English)

Τώρα τι να πω εγώ και τι να παραθέσω για τον “θεό” chef Nobu Matsuhisa; Τον οραματιστή σεφ που με δημιουργική διάθεση, φαντασία, αλλά και άκρατο σεβασμό στην Περουβιανή και Ιαπωνική κουζίνα,  έχει ταράξει τα παγκόσμια γαστρονομικά ύδατα, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του είδους να απολαύσουν τα αψεγάδιαστα, γευστικά δημιουργήματά του, σε κάθε γωνιά της γης, στα ομώνυμα εστιατόρια Nobu και Matsuhisa.

Τιμή μας και καμάρι μας που τα τελευταία χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε ή καλύτερα να ζούμε το Matsuhisa experience στο νησί μας και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Matsuhisa Limassol, όμορφα βαλμένο, εκεί πραγματικά που του αρμόζει, στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις του γκλαμουράτου Amara Hotel.

Εκεί βρεθήκαμε κι εμείς, σε ένα εντυπωσιακό χώρο που σε προϊδεάζει αμέσως στον υπερθετικό βαθμό, ιδίως με το εντυπωσιακό του bar, την περίοπτη open plan κουζίνα των sushi chefs, αλλά και την ποικιλομορφία των τραπεζοκαθισμάτων του ενδοχώρου, αλλά κι αυτών στους εκλεπτυσμένους κήπους του ξενοδοχείου.

Η κάρτα φαγητών που πήραμε αμέσως από τα χέρια του ευγενέστατου και πλήρως ενημερωμένου προσωπικού, λάμπει με την απλότητα της περιγραφής των εδεσμάτων, τα οποία όμως φτάνουν μπροστά σου με το μεγαλείο της ποιότητας της πρώτης ύλης, είτε αυτό είναι το σαρκώδες Hamachi και η σπάνιας ποιότητας κοιλιά τόνου, είτε αυτό είναι το ιαπωνικό βοδινό, τα τραγανά λαχανικά, το χαβιάρι και οι signature, με κάθε σημασία της λέξης, σος, του πολυβραβευμένου εμπνευστή σεφ, Nobu Matsuhisa.

Στο τραπέζι μας, που χαιρόταν πανέμορφα πλάνα ολάκερου του εστιατορίου, μέχρι και το διαδραστικό Chef’s table, δεν άργησε να φτάσει, αφρίζουσα και δροσερή η Veuve Clicquot σαμπάνια μας, παρμένη από μια εξαίρετη και καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων, με έμφαση και στα πραγματικά δυσεύρετα Sake, αλλά και τα Ιαπωνικά ουίσκι, που ομολογώ, κάποια από αυτά σπάνια συναντώνται σε άλλα καταλύματα του νησιού.

Με sharing διάθεση και με τη βοήθεια του εμπειρότατου μετρ του κατάμεστου, από νωρίς εστιατορίου, δημιουργούμε ένα custom made μενού γευσιγνωσίας, συνδυασμένο με αφρώδη, λευκά και ερυθρά κρασιά, τα οποία επέλεξε για εμάς ο σομελιέρ του εστιατορίου, ενώ δε λέμε όχι και σε ένα ισορροπημένο Lychee Mojito cocktail, φτιαγμένο από την αφοσιωμένη ομάδα των baristas του Matsuhisa.

Το Yellowtail sashimi με πιπεριά χαλαπένιο, εντυπωσίασε με την άριστη ποσότητα λίπους καθώς και με το σφιχτό του κρέας, ενώ το ίδιο δηλώσαμε και οι τρεις μας, για το λατρεμένο ταρτάρ σολομού  του chef Nobu, που αποτελεί παγκόσμιο signature dish, τόσο για το ψιλό του κόψιμο, όσο και για τον συνδυασμό της ονειρικής του σος, που παντρεύεται πανηγυρικά με το ήπιας αλατότητας, μαύρο χαβιάρι που το καπελώνει.

Τα τραγανά tacos με κοτόπουλο και anticucho και το ελαφρά σοταρισμένο tuna tataki με σάλτσα χαλαπένιο, είναι και τα δυο τους πιάτα, που τρώγονται με κλειστά μάτια, ενώ το ίδιο έχω να δηλώσω για τη γευστική δυναμική, της μινιμαλιστικής σε υλικά, σαλάτας με σπανάκι, αποξηραμένο τόφου και miso, νότες παρμεζάνας και μπρινουάζ πιπεριά, που αφήνει στην επίγευσή, στοιχεία από τρούφα, αλλά και αρώματα Άπω Ανατολής.

Η αριστεία του ζεστού, Shrimp tempura sushi roll  με σπαράγγια και γαρίδα, αλλά και του Special sushi roll (sushi of the day) με σολομό, κρεμμύδι και δαμάσκηνο, μας έκανε να στείλουμε αμέσως τα εύγε μας στους master chefs της ανοιχτής κουζίνας.

Σχολιάζουμε ξανά και ξανά τη ζωντάνια του high end, ντιζαϊνάτου χώρου, τον παλμό του μαγαζιού, αλλά και τις ανεβαστικές επιλογές του ζωηρού DJ που θα τον χαιρετήσεις κι εσύ στην είσοδο του εστιατορίου, καθώς σμίγει μαγικά και αρμονικά μουσικές από όλο τον κόσμο.

Η Σαντορίνη στο προσκήνιο, με ένα ποτήρι από μοναδικά, μοναδικό, Vasaltis Asyrtiko, στο οποίο για μια ακόμη φορά υποκλιθήκαμε ενώπιον της ιδιόμορφης οξύτητας, της ορυκτότητας και της αρωματικής του πολυπλοκότητας. Ένας θεϊκός οίνος που έσμιξε στο στόμα με τις εξαρτησιογόνες rock shrimp tempura, νοτισμένες με αποξηραμένα μανιτάρια shitake και ήπια πικάντικη σάλτσα, αλλά και με το ιδανικά ψημένο χταπόδι σχάρας, πλαισιωμένο με πουρέ από φασόλια edamame.

Να εύχεσαι, σαν κλείσεις τραπέζι, να είναι διαθέσιμη η λευκόσαρκη σφυρίδα, με πουρέ αμυγδάλου (ναι, πουρέ από ασπρισμένα αμύγδαλα) και λάδι chervil, σερβιρισμένο με σπαράγγια και μπρόκολο σχάρας, ενώ το κλασικά αγαπημένο, ψημένο στη σχάρα, Anticucho, περουβιανό Rib eye steak, μαζί με by the glass, σερβιρισμένο στο ποτήρι μας με τη μέθοδο Coravin, τοσκανικό Le Volte Dell’ Ornellaia, αποτέλεσαν ένα ονειρικό οινογαστρονομικό συνδυασμό.

Από το Matsuhisa φεύγει κανείς μόνο αν έχει δοκιμάσει το θρυλικό Nobu cheesecake, με αψεγάδιαστο κραμπλ αμυγδάλου και αιθέριο ζελέ και σορμπέ μανταρινιού, καθώς επίσης και την τάρτα yuzu με λευκή σοκολάτα και παγωτό φράουλα. Όσο για το χαριτωμένο, ξύλινο Bento box που θα το δεις να ζητιέται σε κάθε τραπέζι, να ξέρεις κρύβει για εσένα ένα κέικ ζεστής σοκολάτας, που σαν το αγγίξεις απαλά, θα χυθεί από μέσα του μια γλυκόπικρη λάβα υγρής σοκολάτας, που στο διάβα της θα συναντήσει απόκοσμο παγωτό matcha.

Μια εμπειρία, μοναδική όσο και η σφραγίδα που αφήνει στο πέρασμά του ο κορυφαίος σεφ Nobu Matsuhisa, σε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, την οποία οφείλεις να χαρίσεις στο άτομό σου και σε αυτούς που θέλεις να μοιράζεσαι όμορφες οινογαστρονομικές και όχι μόνο στιγμές.

Amara Hotel

Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Λεμεσός, 4533

Tel: +357 25 442222

REVIEW IN ENGLISH

Matsuhisa Limassol: The epitome of Peruvian-Japanese cuisine on the island, masterfully crafted by Nobu Matsuhisa

What more can be said about the “god” of chefs, Nobu Matsuhisa? A visionary chef who, with boundless creativity, imagination, and profound respect for Peruvian and Japanese cuisines, has revolutionized the global gastronomic scene. He has offered food enthusiasts the opportunity to savor his flawless, flavorful creations in every corner of the world at the eponymous Nobu and Matsuhisa restaurants.

It is our pride and joy that, for the past few years, we’ve been able to experience the “Matsuhisa experience” on our island at Matsuhisa Limassol. Nestled perfectly within the luxurious facilities of the glamorous Amara Hotel, this restaurant exudes elegance.

Our visit began in a stunning space designed to captivate, featuring a striking bar, an open-plan sushi chef kitchen, and an array of seating options indoors and in the hotel’s refined gardens. The menu, presented by the courteous and well-informed staff, stood out for its simplicity in descriptions yet delivered an unparalleled showcase of quality ingredients. From the succulent Hamachi and rare-grade tuna belly to the Japanese Wagyu beef, crisp vegetables, and signature sauces crafted by the multi-award-winning chef Nobu Matsuhisa, every dish was extraordinary.

At our table, perfectly positioned to take in sweeping views of the restaurant and its interactive Chef’s Table, we started with a chilled Veuve Clicquot champagne. The wine and spirit list was exceptional, featuring rare sakes and Japanese whiskies rarely found elsewhere on the island.

With a sharing mindset and the expert guidance of the restaurant’s experienced maître d’, we crafted a bespoke tasting menu. It was paired with sparkling, white, and red wines chosen by the sommelier, alongside a balanced Lychee Mojito cocktail expertly prepared by the bar team.

The Yellowtail Sashimi with jalapeño dazzled us with its perfect fat content and firm texture. Equally impressive was the globally renowned Salmon Tartare, a signature dish of Nobu, celebrated for its finely chopped fish and divine sauce topped with mildly salty black caviar.

The crispy chicken tacos with anticucho sauce and the lightly seared tuna tataki with jalapeño sauce were both exquisite, eaten with relish. The minimalistic yet flavor-packed spinach salad with dried tofu, miso, hints of Parmesan, brunoise peppers, and a truffle-infused aftertaste was another standout.

The excellence of the Shrimp Tempura Sushi Roll with asparagus and shrimp and the Special Sushi Roll of the day (salmon, onion, and plum) prompted us to immediately send our compliments to the master chefs in the open kitchen.

The lively high-end space, the vibrant atmosphere, and the upbeat selections of the resident DJ—harmoniously blending global tunes—added to the magic of the experience.

The menu continued to amaze, with rock shrimp tempura drenched in dried shiitake mushroom sauce and a mildly spicy dressing. These paired perfectly with a divine glass of Vasaltis Asyrtiko, a Santorini wine known for its unique acidity, minerality, and aromatic complexity. Similarly, the grilled octopus with edamame bean puree was a highlight.

If you’re fortunate enough to visit when the white-fleshed Chilean sea bass with almond puree and chervil oil is available, don’t miss it. Served with grilled asparagus and broccoli, it’s a revelation. Another iconic choice is the Peruvian-style ribeye steak, grilled with anticucho seasoning and paired with a glass of the exquisite Tuscan Le Volte Dell’Ornellaia, served via the Coravin system.

No meal at Matsuhisa is complete without the legendary Nobu Cheesecake, featuring almond crumble, ethereal mandarin jelly, and sorbet. The Yuzu Tart with white chocolate and strawberry ice cream was equally divine. Finally, the iconic Bento Box—housing a molten chocolate cake that releases a bittersweet lava of liquid chocolate upon breaking, served with ethereal matcha ice cream—is an unmissable dessert.

It is an experience as unique as the signature left behind by the renowned chef Nobu Matsuhisa, in an impressive restaurant—a treat you owe to yourself and to those with whom you wish to share beautiful moments of wine, gastronomy, and much more.

Amara Hotel

95 Amathountos Avenue, Limassol, 4533

Tel: +357 25 442222

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts