Metochiou 25 Lounge – Jardin Social. Η pop-up καλοκαιρινή προσθήκη που σε διακτινίζει στη Λατινική Αμερική

Αν περνάς από τις περιοχές του Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, σίγουρα θα το έχεις προσέξει. Όχι απλά να το έχεις προσέξει, αλλά να έχεις στραβολαιμιάσει θαυμάζοντας την αίγλη του παλιού, χτισμένου με πουρόπετρα του τόπου, αρχοντικού που λάμπει με την παρουσία του στην περιοχή. Πνιγμένο στο πράσινο, προβάλλει σαν μια αρχιτεκτονική ανάμνηση του παρελθόντος, ανάμεσα στα άλλα τόσα όμοιά του στην περιοχή, μα κι τα άλλα τόσα που υψώνονται δίπλα του με τις φουτουριστικές δομικές γραμμές του 21ου αιώνα.

Εκεί, στους κήπους του, οι ιθύνοντες και διευθύνοντες έφτιαξαν ένα pop-up καλοκαιρινό lounge για να χαλαρώνεις με τους φίλους σου κάτω από τον έναστρο ουρανό του άστεως, απολαμβάνοντας συνάμα, δημιουργικά κοκτέιλ με latin προσανατολισμό – και όχι μόνο – αλλά και επιλεγμένα, μοιρασιάρικα και μη πιάτα που σε στέλνουν με την πρώτη μπουκιά στο Μεξικό, την Κούβα, μα και σ’ όλη τη Λατινική Αμερική.

Ο καταξιωμένος consultant σεφ Μάριος Μαλέκκος (εστιατόρια Bao Pau), που ξέρει να σε ταξιδεύει με τις γεύσεις, τα αρώματα, τα μπαχάρια και τις δημιουργικές του μίξεις, έχει αναλάβει το μενού, φροντίζοντας να δημιουργήσει μια μικρή, μα πολυσυλλεκτική λίστα που θα ταλανίσει τον ουρανίσκο και της δικής σου παρέας.

Κλείσε κι εσύ ένα ψηλό ή χαμηλό τραπέζι, δακτυλόδειξε το Harmony και το Rum-e-Nutty cocktail και πες το πρώτο “ναι” στο ψημένο και πληθωρικό σε καπνιστή και τυρένια γεύση Azul Mexican καλαμπόκι, αγγιγμένο με πάπρικα, cajun καρυκεύματα και τρίμμα παρμεζάνας.

Η Chicken Mexican salad με μαρούλι romaine, πολύχρωμες πιπεριές, μαύρα φασόλια και τριμμένο κοτόπουλο θα σμίξει στην πιατελίτσα με τραγανά tortilla chips, ranch dressing, λιωμένο τυρί, κόκκινα κρεμμύδια και κόλιανδρο, ενώ τα Mini tacos salmon tartar θα ολοκληρώσουν το γευστικό τους παζλ με mousse αβοκάντο, τριμμένη παρμεζάνα και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.

Το απόλυτο μπουρίτο δεν είναι άλλο από το Chicken avocado ranch και σου κλείνει το μάτι με το γευστικότατο μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, με mousse αβοκάντο, ranch dressing, σάλτσα τυριού, ντομάτα, κόλιανδρο και πικάντικη σάλτσα, κλεισμένα όλα μέσα σε ζεστή τορτίγια.

Το burger στο μενού του σεφ Μάριου έχει να διηγηθεί το μεξικάνικο γαστρονομικό του αφήγημα. Είναι smash, ψημένο στη σχάρα και σε απογειώνει με τα jalapeños, το λιωμένο του τυρί cheddar και τα συνοδευτικά nachos, που θα τα βουτήξεις κι εσύ σε mayo cajun sauce.

Η νύχτα είναι ολάκερη δική σου. Το μπαράκι της αυλής θα βγάζει για εσένα κι άλλα δημιουργικά cocktails, ενώ τα παιδιά της κουζίνας θα φτιάξουν για τη δική σου αφεντιά, το γλυκό ημέρας, που θα ’ναι κι αυτό ταξιδιάρικο και αποπλανητικό.

Μετοχίου 25, Έγκωμη, 1101
22 730150

Συστήνεται κράτηση.
(Επικοινωνείτε απευθείας με το κατάλυμα για ενημέρωσή σας σχετικά με τις εκάστοτε μέρες και ώρες λειτουργίας.)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λατρεμένη Nikkei κουζίνα στο βραβευμένο Nikkei του NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα…Κάθε χρόνο και πιο ψηλά (In Greek & English)

Η ερώτηση “τι ξεχωριστό θέλετε να γευτούμε απόψε” βρίσκει αβίαστα απάντηση, κάθε φορά που βρίσκομαι στην Αγία Νάπα, το αγαπημένο, και του κοινού, εστιατόριο Nikkei στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort.  Αν

Ο βραβευμένος ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, στον διαγωνισμό San Pellegrino, Αντώνης Αβούρη, για δυο μοναδικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort (In Greek & English)

Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο