
Η επανεκκίνησή του, πήρε σάρκα και οστά, όπως αρμόζει στο όνομα Nammos. Οι κήποι του by the beach καταλύματος, φρεσκοφτιαγμένοι και περιποιημένοι, η πρόσχαρη ομάδα υποδοχής στη θέση της, η μπριγάδα των σεφ να επιμελείται και την τελευταία παραλαβή από στρείδια, φρεσκότατους ροφούς, συναγρίδες και ιαπωνικά wagyu φιλέτα και η στρατιά, με Σ κεφαλαίο, ομάδα εξυπηρέτησης, να στοιχίζει τα βάζα με τα εντυπωσιακά τριαντάφυλλα σε κάθε ένα τραπέζι ξεχωριστά.
Λίγο πιο πέρα οι σομελιέ του καταχωρισμένου στον παγκόσμιο οινικό οδηγό Star Wine List, καταλύματος, να διπλοελέγχουν τις προμήθειες των avantgarde οίνων τους στους εντυπωσιακούς συντηρητές, ενώ παραδίπλα οι baristas να οργανώνουν τα σπιτικά τους σιρόπια για την επερχόμενη άφιξη των πιστών cocktail lovers του Nammos. Τα αναπαυτικά custom made κρεβατάκια και οι ομπρέλες, έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους και φυσικά ο resident DJ να μιξάρει με ένα μοναδικό τρόπο, συγκλονιστικές εκτελέσεις που ανεβάζουν ακόμη και τους πιο κατεβασμένους.
Έκπληξη μεγάλη, όμορφη και απρόσμενη, η προσθήκη συρόμενου, γυάλινου φυσερού από τζαμόπορτες έτσι ώστε να δημιουργείται ένας τεσσάρων εποχών κλειστός, κλιματιζόμενος χώρος, με μοναδικό στόχο βέβαια το Nammos να παραμείνει ζωντανό και προσελκυστικό ολόχρονα.
Η λίστα εδεσμάτων που πήραμε στα χέρια μας, συνεχίζει να πλέκει με μαεστρία το γαστρονομικό ρεπερτόριο της Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα, ποντάροντας όμως και σε διεθνή εδάφη και πελάγη, με έμφαση στην ιαπωνική και όχι μόνο κουζίνα, με το όλο concept να βροντοφωνάζει sharing is caring.
Με μοιρασιάρικη διάθεση, μετά και την κατόπτευση της βιτρίνας με τα ολόφρεσκα θαλασσινά και των συντηρητών παλαίωσης εκλεκτών βοδινών κοπών, υποδεχόμαστε κι εμείς τα φιλοφρονητικά edamame φασολάκια από την κουζίνα, λέμε αμέσως τα μπράβο μας για το sez’ long, εξωτικό cocktail των baristas, αλλά και άλλα τόσα για το υπέροχο σε δάγκωμα και ποιότητα πρώτης ύλης, καρπάτσιο από Bluefin τόνο, απογειωμένο με το πολύ trendy πλέον στα high end sushi bars, yuzu kosho.
Τα φρεσκότατα στρείδια Gillardeau μαζί με το εξέχων, σπιρτάτο Sauvignon Blanc που εισηγήθηκε ο σομελιέ, έφεραν τη θάλασσα και το ιώδιο στη ρινοστοματική μας κοιλότητα, κάτι που επιτεύχθηκε και με το λατρεμένο μας Nammos signature Salmon teriyaki roll, που έκρυβε στην καρδιά του τραγανή, άριστης ποιότητας γαρίδα τεμπούρα.
To vibe του κόσμου και της πραγματικά γιορτινής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, με καταλύτες τα εξωπραγματικά μουσικά μιξαρίσματα που έσμιγαν με τον ήχο της θάλασσας, αδυνατώ πραγματικά να στα μεταφέρω, μα μπορώ να καταθέσω τα πιο γευστικά σχόλια για το εμβληματικό, με έντονο ελληνικό χαρακτήρα, “μιλφέιγ” μελιτζάνας με μους φέτα και μεθυστικά βότανα, που σαφώς και οφείλεις κι εσύ να το δοκιμάσεις.
Άμα φτάσει η υπέροχη αλοιφή φέτας απλωμένη στο πιάτο με ένα κενέλ από πάστα χοντροαλεσμένης ελιές και φρυγανισμένο ψωμάκι, τότε ανάμενε κι εσύ την άφιξη της σαλατοδημιουργίας που έχεις επιλέξει, με εμάς να απολαμβάνουμε την ραντισμένη με βινεγκρέτ από καλαμάνσι, τραγανή Green salad, φορτωμένη με φρεσκότατα μαρουλοειδή, σπαράγγια και αβοκάντο.
Ό,τι και να σου πω για το αριστοστεχνικό, decoupage σερβίς που δεκτήκαμε για να απολαύσουμε ξεκοκαλισμένο στα πιάτα μας τον μισόκιλο ροφό, θα είναι λίγο, ενώ το ίδιο έχω να σου πω για το ψήσιμο και την αριστεία ποιότητας του 300g Black Angus ribeye steak, που ήρθε όμορφα σερβιρισμένο πάνω σε ξύλινο πλάτερ συνοδευόμενο με κριτσανιστές πατάτες και al dente λαχανικά.
Ομολογώ ότι κανείς μας δεν κοίταξε στο ρολόι του το πέρασμα της ώρας, παρά μόνο κάποια στιγμή, την γεμάτη από γλυκοαλχημιστικές εκπλήξεις, κάρτα επιδορπίων, η οποία μας ώθησε να δακτυλοδείξουμε το άριστο σε εκτέλεση cheesecake με τραγανό honeycomb και φρέσκα σύκα, αλλά και τον εθιστικό, με ό,τι ακριβώς υπονοεί η λέξη, μπακλαβά πραλίνας, συντελεσμένο με κρισπς από φύλλο, φουντουκόκρεμα, ζαχαρωμένο πορτοκάλι και ένα θεϊκό, αλμυρούτσικο παγωτό καραμέλας να επιφέρει την απόλυτη γευστική ισορροπία στο στόμα.
Με μια ταξιδιάρικη, προς την ορεινή Λεμεσό, Κουμανδαρία, σερβιρισμένη δροσερή σε ανάλογο ποτήρι, κλείνουμε τη μαγική βραδιά μας στο συγκλονιστικό Nammos Limassol, που και σε αυτή μας την επίσκεψη, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Μια εμπειρία υψηλών προσδοκιών, που δικαιολογεί στο έπακρο την επιτυχημένη πορεία του brand, εκτός από τη Λεμεσό, σε Μύκονο, Κάννες και Ντουμπάι μεριά.
Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol
Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός, 4534
T: 97 788873
Δ-Κ: 12.30 – 23.30
Η είδηση μαθεύτηκε γοργά. Ο Κυριάκος κι ο Χαράλαμπος, οι άρχοντες του μαγαζιού και της κουζίνας στο “Για σουβλάκι όπως παλιά” ξεκίνησαν να πυρώνουν τους
Δύο υπέροχοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες λαμπρές, δύο καλλιτέχνες που ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους με τις φωνές τους, δύο διαφορετικές διαδρομές στα παράλληλα
Η νέα εδεσματολογική κάρτα του αναβαθμισμένης κουζίνας εστιατορίου Holy Cow στη Λάρνακα, είναι γεγονός. Πρωτοτυπία, γευστικές μίξεις πρωτοκλασάτων υλικών, χρώματα, διαφοροποίηση υφών, εντυπωσιακά στησίματα και
Αν είσαι λάτρης των μοναδικών γεύσεων, της δυνατής μουσικής και των θεαματικών shows, τότε ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία στο Eatmoshere” Exhibition & Food Festival”
Ο Μιχάλης Βιολάρης, o Δημήτρης Μεσημέρης και η Ελένη Μαυρούδη, συναντιώνται μαζί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τετάρτη 28 Μαΐου. Μαζί τους σε φιλική συμμετοχή,